Leatherman Charge TTi

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
patch
Satnik
Satnik

Leatherman Charge TTi

Post by patch » 10 Sep 2009, 21:54

Stigao danas poslijepodne. Kupljen je prije 20 dana na ebay-u za 118,50 USD (cca 610 kn) sa poštarinom i osiguranjem.
Carina i domaća pošta su bili 218,50 kn. Sve skupa oko 840 kn. Kod nas isti takav 1270,06 kn. (http://www.idel.hr).

Razlog kupovine je bila potreba za all in one alatom i kvalitetnom oštricom koja može dosta dugo držati oštrinu.

Prvi dojmovi. Premda je multitool, drška od titana jako dobro leži u ruci. Otvaranje glavnih oštrica i alata (4 kom) je jednostavno i lako. Ima bočno postavljene osigurače protiv povrata oštrice/alata i sprečavanje ozljeda.

- Oštrica (glavna) je od S30V čelika koji je danas jedan od top čelika u ponudi. Duljina je 3" (cca 75 mm) i širine nešto više od 2 mm. Tvornički je izuzetno dobro naoštren.
- osim glavne, ima i jednu nazubljenu oštricu s kukom, koja je mislim od 154CM čelika
- pila također duljine 3"
- turpija duljine 3"
ostali alati:
- otvarač konzervi / boca
- kliješta sa rezačem žice, krimperom i skidačem izolacije
- škarice
- Veliki i mali bit adapter sa setom bitova u kompletu s alatom
- ravni odvijač
- ravnalo (inch/cm)

Ono što me je posebno oduševilo jesu alke za nošenje. U kompletu s alatom se dobiju 2 i to skidajuća alka za nošenje i skidajuća kopča za remen. Stavljanje i skidanje je krajnje jednostavno i sigurno, bez mogućnosti pada ili loma.

Najlonske korice su posebna priča. Imam dosta noževa i alata ali ovako ovako nešto kvalitetno je rijetko za vidjeti. Jednostavno i učinkovito. Mala futrola je dovoljna za multitool, bitove, alke i kopče sa stražnje strane ima širok (opet) najlonski prišivak i za veći remen.

I, da, garancija je 25 godina. :A25: Bravo Leatherman!

Slike pošaljem uskoro nakon par dana guštanja.

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Re: Leatherman Charge TTi

Post by Knife_maniac » 10 Sep 2009, 23:07

TTi je jedna od opcija za kupiti ove zime.
Jel bi se to moglo pogledati iz prve ruke ?

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 12 Sep 2009, 12:42

Njega sam i ja htio uzeti,ali sam ipak uzeo 2 gerbera.Lijep je i kvalitetan i sigurno bi ga kupio da nije prevagnulo to što obožavam Gerber.
Čestitke na prinovi :A25:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 13 Sep 2009, 08:09

Knife_maniac wrote:TTi je jedna od opcija za kupiti ove zime.
Jel bi se to moglo pogledati iz prve ruke ?
Hvala, hvala.

@Knife: paaaaa, vec dugo se dogovaramo da cemo se i naci?! Kada budem sljedeci puta isao za os, ay da se nekako i nadjemo.

Pozz.

dcesarec
Pozornik
Pozornik

Post by dcesarec » 17 Oct 2009, 15:06

još uvjek guštaš,pa nema slika?ili...?

zmenk
Skupnik
Skupnik

Post by zmenk » 17 Oct 2009, 16:45

glavke wrote:Njega sam i ja htio uzeti,ali sam ipak uzeo 2 gerbera.Lijep je i kvalitetan i sigurno bi ga kupio da nije prevagnulo to što obožavam Gerber.
Čestitke na prinovi :A25:

di u hr ima gerber nozeva za kupit

treba bi naci gatora
..jebo EU..

Ako napravis pitu od govna - to je opet govno a ne pita!

zene su krive

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 18 Oct 2009, 21:23

dcesarec wrote:još uvjek guštaš,pa nema slika?ili...?
Obećavam, bit ce kroz koji dan. :A03:

Dojam, nakon prvog vala zadovoljstva i divljenja je kako se stvarno radi o kvalitetnom i čvrstom multi alatu sposobnom za različite namjene. Vrlo je ugodno moći u bilo kojem trenutku popraviti, sklopiti, presjeći ili narezati sve čega se dohvatite. A kombinacija alata sa bitovima mi je omogućila i rasklapanje računala, popravak ormara, guljenje jabuka djeci, rezanje papira noktiju škaricama i sl.
Jučer sam bio s društvom na seminaru i izletu u Krapini na Ačevom planinarskom domu na brdu Brezovica - cca 581 m nadmorske visine. A tamo je trebalo otvoriti i pokoji pivsku i vinsku bocu....

Za sada jedini nedostatak koji se pokazao jest činjenica - nema vadičepa za vađenje plutenih čepova, pa mu je povremeno u pomoć priskakao Victorinox Picknicker, koji mi je stalno u džepu....

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 21 Oct 2009, 13:38

Patch..., kako ide procedura na carini pri uvozu tog nozica?
Bas sam narucio nesto pa sad ocekujem posiljku, poslao sam ti PP!!
Pozdrav

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Oct 2009, 17:46

Prvo se registrirate na paypal. Tamo je potrebno unijeti broj kartice s kojom zelite poslovati.
Nakon registracije na ebay-u krecete s kupovinom... detalje je objasnio cab, dok je bio na forumu.

Ukratko, moj je savjet. krenite s malim kupovinama čisto da se skupe odredjeni bodovi i povjerenje u kupovinu.

Prije same kupovine, zgodno je kontaktirati sellera - nekada iz kurtoazije a nekada i zbog stvarne potrebe.
Čim vide uplatu, ameri, kinezi i ostali šalju robu, to uglavnom ide brzo.
Problem počne kada roba dodje kod nas na carinu. Otvara se, pregledava i carini. U principu stavlja se 10% carine i PDV i na vrijednost robe i na putni trošak (premda je ovo drugo po meni totalna glupost, ali platit moras).

Carina zahtjeva dokaz o kupnji - ispis e-maila s ebaya potvrdi kupovine, zatim ispis transakcije sa paypala i potvrdu karticne kuce. To im mozes poslati faxom, mailom i stize ti roba pouzecem na adresu, s tim da postaru placas davanja.....

Ukratko - postupak traje od 15-30 dana, ovisno od carinarnice i brzine pojedinih sluzbi.

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Oct 2009, 23:02

patch wrote:Carina zahtjeva dokaz o kupnji - ispis e-maila s ebaya potvrdi kupovine, zatim ispis transakcije sa paypala i potvrdu karticne kuce. To im mozes poslati faxom, mailom i stize ti roba pouzecem na adresu, s tim da postaru placas davanja.....

Ukratko - postupak traje od 15-30 dana, ovisno od carinarnice i brzine pojedinih sluzbi.
Moze li se ovo ikako izbjeci ??
Da se roba preuzme direkt na karini, bez da ju postar nosi na kucnu adresu.

Ovo sa postarima bas i nije najzgodnije ako netko drugi otvori vrata a postar kaze "trebate platiti xyz..." :A04:

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 22 Oct 2009, 08:24

patch wrote:Prvo se registrirate na paypal. Tamo je potrebno unijeti broj kartice s kojom zelite poslovati.
Nakon registracije na ebay-u krecete s kupovinom... detalje je objasnio cab, dok je bio na forumu.

Ukratko, moj je savjet. krenite s malim kupovinama čisto da se skupe odredjeni bodovi i povjerenje u kupovinu.

Prije same kupovine, zgodno je kontaktirati sellera - nekada iz kurtoazije a nekada i zbog stvarne potrebe.
Čim vide uplatu, ameri, kinezi i ostali šalju robu, to uglavnom ide brzo.
Problem počne kada roba dodje kod nas na carinu. Otvara se, pregledava i carini. U principu stavlja se 10% carine i PDV i na vrijednost robe i na putni trošak (premda je ovo drugo po meni totalna glupost, ali platit moras).

Carina zahtjeva dokaz o kupnji - ispis e-maila s ebaya potvrdi kupovine, zatim ispis transakcije sa paypala i potvrdu karticne kuce. To im mozes poslati faxom, mailom i stize ti roba pouzecem na adresu, s tim da postaru placas davanja.....

A lopovaaaaaaaaa, pa to znaci da naplacuju PDV i carinu na tuđu uslugu tj postarinu, to jos nisam cuo, doduse nisam jos nista kupovao preko E-bay-a, onda mogu to isto naplatiti i na markicu sa razglednic
A opstarina me kostala 110% vrijednosti predmata jer je salju u papua novu Hrvatsku i sad jos ovi blesavi nameti, stvarno smo jadna drzava

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 22 Oct 2009, 14:27

Pixy wrote:Još ako vrata otvori žena koja baš podržava "hobi" :A04: ...... :A10: :A26:
Pa upravo to :A24:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 22 Oct 2009, 16:13

kolega kupio zvucnik (platio zvucnik i postarinu do svojih ulaznih vrata), stigao u RH za par dana, onda je tjedan dana lezao na carini, onda platio 10kn kovertu sa papirima od carine, njima platio harach i onda dobio paket na kucnu adresu bez postanskih nameta...

P.S. nevezano, posta bere 3,66% za transfer novca, s tim da taj namet na transfer nemoze biti manji od 9kn niti veci od mislim 60kn, tako da placas nesto 100kn neces platiti 3,66kn za transfer nego ces platiti 9kn, isto tako da saljes nesto cija je otkupnina 10kn platit ces jos jebenih 9kn na transfer novca, ljudi uzmite si internet bankarstvo, spas je za živce!

mene su oderali 69kn za knjigu koju sam narucio 30kn vrijednost + 15kn postarina (otkupnina 45kn + ovo + ono + k***c + palac = 69kn, mislim da su mi jos zaracunali i postarinu neku) uglavnom nikad mi nije bilo jasno kako su me tada oderali ko vola, jos kad sam dosao k sebi otisao ponovo u postu pitati kako to toliko, i one mi objasne i ovo i ono i to tako i ono ovako zato vam je to 69kn i onda sam mislio da sam skuzio al sad kad se pokusam sjetiti jos uvijek mi nije jasno, zato izbjegavam poslovanje preko pošte. PBZ ima toliko jednostavno internet bankarstvo da mi je brze platiti preko neta na poslu nego ici 150m od firme do pošte (ne racunam cekanje u redu, samo hodanje do tamo)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 22 Oct 2009, 20:06

Knife_maniac wrote:Moze li se ovo ikako izbjeci ??
Da se roba preuzme direkt na karini, bez da ju postar nosi na kucnu adresu.

Ovo sa postarima bas i nije najzgodnije ako netko drugi otvori vrata a postar kaze "trebate platiti xyz..." :A04:
Moze, ali onda moras kontaktirati carinarnicu Osijek. Doneseš ima papire o kupnji i naprave cainu brzo.

Izbjeci se moze jedino tako da netko kupi umjesto tebe u usa i donese ti to.... pomorci su mozda najbolji po tom pitanju....

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 23 Oct 2009, 04:59

Knife najbolje bi bilo kad bi otišel u recimo u Rijeku i u luci pjeval: Kud plovi ovaj brod... ili malo prošnjofal po lokalnim birtijama di se skupljaju mornari i lučni radnici. A najbolje od svega fino uzmeš štrucu kruha, štangu parizera i fino se smjestiš pod ceradu čamca za spašavanje, odeš sam u Amerike i kupiš nož.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 23 Oct 2009, 12:10

Prvo noz, pa neku poluautomatsku, pa neku automatsku (jer se to tamo MOZE), pa ..... :A03:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 23 Oct 2009, 17:10

Ak se nekaj švera iz Amerike onda mislim da je za odnos rizik/zarada bolje Južna, razne Kolumbije i Venezuele :mrgreen:
武士道

Ognjem i mačem.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 23 Oct 2009, 18:46

Pazi samo da ne ostaneš u ćorki u Urugvaju...
:mrgreen:
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Post Reply