Cold Steel SK5 made in China

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Re: Cold Steel SK5 made in China

Post by nobile157 » 26 Oct 2009, 21:00

Nož iz "chine" ne može biti dobar. Objašnjenja imaš u cabovim postovima.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Robi_02
Skupnik
Skupnik

Post by Robi_02 » 26 Oct 2009, 21:02

Ma šuti i reži, sve je to dobro za ono za šta će ti trebat.. :A09:

koliko kn i gdje?? baci i isliku ako stigneš. :A25:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Oct 2009, 22:34

imam dvije godine true fligh thrower od CS iz Kine i još ga nisam uništil ni previše otupil a bacam ga barem 1x tjedno i leti na sve moguće strane i na beton i u željezna vrata (sve sam bolji :mrgreen: )
武士道

Ognjem i mačem.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 29 Oct 2009, 06:04

Zašto se carbon V više ne proizvodi ? Koji je sad tip čelika na cs noževima, je li ima slične karakteristike ?
magisches schwein

puls
Razvodnik
Razvodnik

Post by puls » 29 Oct 2009, 09:41

Ja sam s engleskim na vi;ali koliko sam skužio na službenim stranicama Cold Steel-a reklamiraju se TrailMaster i Gurkha Kukri od SK-5 High Carbon-a
kao novi proizvodi.
Znači li to da su obnovili proizvodnju karbonskih čelika?
Ili možda sada karbonce proizvode u Kini?
Da li je tko upućen u ovo?
Homo sum: humani nihil a me alienum puto!

Huho
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huho » 29 Oct 2009, 15:08

Armalite Kid wrote:Zašto se carbon V više ne proizvodi ? Koji je sad tip čelika na cs noževima, je li ima slične karakteristike ?
Neki modeli su kao zamjenu dobili AUS8 :A09:

mačak
Civil
Civil

Post by mačak » 10 Jan 2010, 00:55

Večer...
Evo da se i ja malo uključim na ovu temu... novi sam na ovom forumu pa mi zato post o ovome malo kasni :lol:
I ja imam Recona na kojem piše Made in China. Kupljen u Maestralpromu u Zagrebu. I isto me to mučilo, zašto ne piše da je iz Japana ili USA, zašto mu je logo laserski otisnut a ne graviran... neko vrijeme sam ozbiljno mislio da sam kupio fake nož. Kad sam ga počeo koristiti, moj zaključak je bio sljedeći; kakav li je tek onaj ''originalni'' kad je ovaj ovakav... nož je apsolutno bez greške, siječe, cijepa i reže da je to nenormalno! Ja sam prezadovoljan... inače me jedan kolega sa jednog drugog foruma prosvjetlio i rekao da se ne brinem jer da su ti sa graviranim logom bili modeli od Carbon V čelika i da se ti više ne proizvode... već samo SK5 koji je japanski ekvivalent američkom 1095 karbonu. Moj zaključak je- kupio si dobar nož... vjerojatno si i sam skužio pošto ga imaš već neko vrijeme.

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 10 Jan 2010, 12:46

Moje mišljenje je da nema veze gdje je nož napravljen, dok se god radi pod licencom, i dok god postoje standardi kvalitete, kojima mora podlijegati.
To što je nož napravljen u Kini, ne znači da je loš, nego znači da je tamo jeftinija sirovina i radna snaga.

Ja recimo imam meni najdraži Smith & Wesson URBAN H.R.T. survival nož, koj je isto tako iz Kine, kao i svi Smith & Wesson noževi.
Vrlo uspješno sam rezuckao s njime svašta, a ultimativnu izdržljivost sam isprobao kad sam ga do četvrtine oštrice zaboo u jedan scrap metal auto.
Bez obzira, uzmete li S&W nož za lov ili razonodu, ili nož (bajunet) za M16/M4/AR15/M15 svi se rade u Kini.
Ali se zato shippaju iz U.S.A. ;)

Mislim da sam vidio jedino Glock noževe, da se rade u Austriji, od autentičnih "GLOCK" polimera.
btw, nije da je loša ideja, da bi i HS Produkt mogao napraviti svoju gamu military/survival noževa :roll:

Dakle kad sumiramo, ostaje samo činjanica da nas većina ima fantastične noževe koji dolaze iz Kine.
A zbog čega, mislim da sam možda dao odgovor u početku posta.

lijep pozdrav

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 10 Jan 2010, 15:49

Ja mislim da je vise do radne snage nego do sirovine..

Nino G
Pozornik
Pozornik

Post by Nino G » 10 Jan 2010, 19:57

Cold Steel je proizvodnju u potpunosti prebacio proizvodnju svih svojih modela u Kinu (SK5) i Japan (VG-1, odnosno SanMai III), tako da nema straha da su proizvodi nekvalitetni samo zato što su proizvedeni u Kini.
Na tržištu postoje prilično vjerne (i mnogostruko jeftinije) kopije većine popularnijih Cold Steel-ovih modela, ali ako si kupio nož u Maestralprom-u koji je generalni zastupnik Cold Steel-a za hrvatsku, onda zasigurno imaš original.

mačak
Civil
Civil

Post by mačak » 11 Jan 2010, 21:30

Bio sam skeptičan u prvo vrijeme ali sam se korištenjem uvjerio da sam u krivu... danas se sve proizvodi u Kini, a stvar je u kontroliranoj proizvodnji, što nikako nije isto kao kad (nažalost!) djeca proizvode nešto za cent dnevno...
P.S.- vidim ovdje na forumu poznate slike kao i nickove sa jednog drugog srodnog foruma... pozdrav Nino G :D

cabala
Banned

Post by cabala » 16 Jan 2010, 08:45

Imao sam Recon Scout kineske proizvodnje i prodao ga. Ono što sam primjetio pri usporedbi s modelom iz Japana jest drugačiji materijal drške ( vjerojatno jeftiniji ) i tanke korice koje ne uljevaju povjerenje. Čelik se kao i loš 1095, teže oštri a vrlo brzo tupi. Sve u svemu, " koliko para toliko muzike ".

Post Reply