NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
pepi_os
Pozornik
Pozornik

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by pepi_os » 17 Sep 2009, 18:12

MrNo wrote:bok! neinformiranost il možda nije skužio što hočeš,al ako ti ga i proda morat ćeš ga prijavit u mup-u... otipkaj lijepo MUP ORUŽJE i sve možeš pročitati s njihove službene stranice. :A25:
za prijavu znam...al za dozvolu sam i mislio da je greška jer,kako kaže,ne mogu iznijet pištolj iz trgovine dok ne donesem dozvolu za držanje,nošenje....nije spomenuo nabavnu.

sniper
Pozornik
Pozornik

Post by sniper » 20 Nov 2009, 00:44

Pozdrav!Šta se dešava u slučaju da osoba koja posjeduje oružje kao član HSS-a i aktivni je natjecatelj,recimo u godini dana ne odradi nijedno natjecanje (viša sila)? Da li se oružje oduzima?

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 20 Nov 2009, 01:42

kao član HSS moraš platiti članarinu i ako u mup-u trebaju potvrdu da si član nekog streljačkog društva, potvrdu uvijek dobiješ, isto ti je sa lovcima koji ne idu u lov a plačaju članarinu da zadrže oružje
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

sniper
Pozornik
Pozornik

Post by sniper » 20 Nov 2009, 01:49

To da,ali kako će ti dati potvrdu ako nisi aktivno sudjelovao u natjecanju?
I čuo sam da klub šalje u policiju popis natjecatelja pa oni onda provjravaju tko je sudjelovao.Sad da li je to točno ili ne ,neznam.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 20 Nov 2009, 02:06

ma bitno je da ti daš lovu za članarinu, uvijek će ti klub dati potvrdu da si član a to ti je dovoljno da zadržiš oružje
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 20 Nov 2009, 02:10

valdop wrote:isto ti je sa lovcima koji ne idu u lov a plačaju članarinu da zadrže oružje
Koliko ja znam oružje se nikada nije oduzimalo niti se oduzima jer se neko prestao aktivno baviti lovom ili streljaštvom. Oružje se uzima samo ako ga ne držiš u uvjetima propisanim Zakonom (sef, zaključani ormar itd.) ili napraviš nekakav ozbiljniji prekršaj, remećenje javnog reda i mira i sl.

Ovo prvi put čujem i volio bi da neko potvrdi je li ovo zaista istina? Meni je to apsurdno, to je onda ko da auto ne voziš godinu dana i zbog toga ti ga oduzmu.

Mislim da se tu jedino gubi status i mijenja se oružni list te se više prilikom nekog novog zahtjeva za nabavkom pod "Razlog:" ne možeš pozivat da si lovac/strijelac ako nemaš odgovarajuće potvrde.
Last edited by Breadfan on 20 Nov 2009, 02:18, edited 1 time in total.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

sniper
Pozornik
Pozornik

Post by sniper » 20 Nov 2009, 02:14

Je apsurdno,ali tko te pita oni su zakon i mogu raditi što ih volja.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 20 Nov 2009, 08:38

valdop wrote:ma bitno je da ti daš lovu za članarinu, uvijek će ti klub dati potvrdu da si član a to ti je dovoljno da zadržiš oružje
Potvrde Kluba više ne važe. Pravovaljane potvrde izdaje HSS na zahtjev Kluba koji prilaže bilten sa natjecanja (službenog ili neslužbenog) + uplatnicu sa izvršenom uplatom HSS-u od 150 kn.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 20 Nov 2009, 17:18

valdop wrote:ma bitno je da ti daš lovu za članarinu, uvijek će ti klub dati potvrdu da si član a to ti je dovoljno da zadržiš oružje

Ja se u ovo ne bih kladio.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 20 Nov 2009, 17:40

Malo sam se u međuvremenu raspitao i sad sa sigurnošću mogu reći da nije istina da se oružje može izgubiti zbog prestanka natjecanja u sportskom streljaštvu ili članstva u lovačkom savezu. To je jednostavno netočno kao što je netočno da će ti bilo koji klub 'naštimat' potvrdu od HSS-a da si aktivan natjecatelj - osim ako taj klub baš i ne drži do sebe i može si dozvoliti takve pizdarije (što je malo vjerojatno).

Dakle, svu tu priču odakle god da ste je čuli, zaboravite, jer ona nema veze s vezom.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 20 Nov 2009, 23:01

Breadfan wrote:Malo sam se u međuvremenu raspitao i sad sa sigurnošću mogu reći da nije istina da se oružje može izgubiti zbog prestanka natjecanja u sportskom streljaštvu ili članstva u lovačkom savezu. To je jednostavno netočno kao što je netočno da će ti bilo koji klub 'naštimat' potvrdu od HSS-a da si aktivan natjecatelj - osim ako taj klub baš i ne drži do sebe i može si dozvoliti takve pizdarije (što je malo vjerojatno).

Dakle, svu tu priču odakle god da ste je čuli, zaboravite, jer ona nema veze s vezom.
Bread. malo si se slabo raspitao. Pažljivo pročitaj Zakon o oružju čl.12.
Zašto se odjednom pojavljuje tridesetak ''banana'' natjecatelja na otvorenim turnirima u Rijeci?
Zato jer si je referentica u tvom gradu dala za pravo da traži od članova (koji imaju nove-važeće potvrde krovnih streljačkih organizacija) biltene sa natjecanja u kojima je vidljivo njihovo aktivno bavljenje streljaštvom i to svakih 6 mjeseci. Ako ne dostave smatra da više nisu aktivni i neispunjavaju odredbe zakona, a nakon toga slijedi oduzimanje oružja.
Takvo tumačenje je proširila i na moju županiju.
Što se tiče lovaca i njihovog članstva, lovački savez moje županjie dostavlja pismeno podatke MUP-u o članovima lovačkih klubova-društava koji nisu platili godišnju članarinu klubu ili savezu. Mup ih poziva da donesu lovačku iskaznicu i važeču markicu u nekom roku, a ako ne donesu na uvid smatraju da se više ne bave lovom i da nemaju potrebe za lovačkim oružjem, i naravno slijedi oduzimanje oružja u upravnom postupku.
CUSTOM GUN MASTER

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 20 Nov 2009, 23:15

E, ak je do toga došlo, onda u k...

Stvarno je previše da svaki službenik u referadi za oružje tumači zakon kak mu se sprdne. :A10:

sniper
Pozornik
Pozornik

Post by sniper » 21 Nov 2009, 00:14

A tako nažalost i je.Netko ga tumači ovako a netko onako.I nije to slučaj samo u vezi zakona o oružju,nego i razni drugi zakoni.

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 21 Nov 2009, 10:12

istra champion wrote: Što se tiče lovaca i njihovog članstva, lovački savez moje županjie dostavlja pismeno podatke MUP-u o članovima lovačkih klubova-društava koji nisu platili godišnju članarinu klubu
Da li je članarina plačena LD društvu ili klubu kako ga ti nazivaš nema veze s oružjem jer nemoraš biti član niti jednog društva, već samo član HLS-a, tj. moraš imati važeću markicu za tekuću godinu.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 21 Nov 2009, 10:16

Pa napisao sam klubu ili savezu.
CUSTOM GUN MASTER

sniper
Pozornik
Pozornik

Post by sniper » 22 Nov 2009, 01:48

Zanima me da li sef sa oružjem mora biti u kući ili ga mogu staviti u garažu pored kuće? Kako na to gledaju kad dolaze u provjeru?
Ovako piše u zakonu ali me zanima kako je u praksi.
" Oružje i streljivo moraju se čuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu
prebivališta, odnosno sjedišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 22 Nov 2009, 02:02

ovisi, no ja svoje nebih drzao u garazi, ako imas cvrst san, a netko ti obije garazu (a to je u lakse provaliti neprimjetnije nego u kucu da ukucani ne primjete) tako da nebih riskirao... no na tebi je da odlucis. znam covjeka koji drzi oruzje u ormaru u gospodarskom objektu preko puta kuce i nema problema s zakonom.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 22 Nov 2009, 10:15

Citatom Zakona sam si odgovorio na svoje pitanje. Nravno da možeš imati sef u garaži pored kuće, ali je najbitnije da je to u mjestu prebivališta, ali imaj u vidu ono što je Mike rekao. Puno lakše, a i češće, se provaljuje u garažu, što znači da postoji veća šansa da ostaneš bez oružja jer će ti ga netko maznuti. A onda poslije objašnjavaj da si ga čuvao prema Zakonu.

sniper
Pozornik
Pozornik

Post by sniper » 22 Nov 2009, 10:28

Da,to mi je jasno šta kažete. Zakon kaže jedno ali me zanimalo da li rade problema kad dolaze u kontrolu.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 22 Nov 2009, 10:37

Ako znaju pročitati Zakon, ne bi trebali raditi probleme. Al ima nas svakakvih.

Post Reply