NARUČIVANJE S NETA
NARUČIVANJE S NETA
Ima li tko kakvih iskustava?
Interesiraju me manje više drške, kundaci, i optike kojih kod nas nema.
Može li netko preporučiti neku pouzdanu stranicu, ako je već naručivao s nje?
Kako na carini, s obzirom da se ne radi o dijelovima koji nose karakteristični broj oružja?
lp
Interesiraju me manje više drške, kundaci, i optike kojih kod nas nema.
Može li netko preporučiti neku pouzdanu stranicu, ako je već naručivao s nje?
Kako na carini, s obzirom da se ne radi o dijelovima koji nose karakteristični broj oružja?
lp
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: NARUČIVANJE S NETA
a joj, kupovina najbolje preko ebay.a (bas sam si narucio novu optiku, nesto je dugo nema, izgleda da su ju zaustavili na carini), ima jos i egun ali s njima nisam trzio iako bi trebali biti ok, sto se carine tice te sitnije stvari nekad prodju nekad ne...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Da ti pravo kažem, ovo je highlight mog posta.Mike_Torello wrote:a joj, kupovina najbolje preko ebay.a (bas sam si narucio novu optiku, nesto je dugo nema, izgleda da su ju zaustavili na carini), ima jos i egun ali s njima nisam trzio iako bi trebali biti ok, sto se carine tice te sitnije stvari nekad prodju nekad ne...
Iskustva s naručivanjem s neta, i ponajviše iskustva na carini?
Što pitaju, kako to tretiraju?
Ne samo optike nego i kundake, drške, ostale dodatke... ?
hvala na odgovoru
lp
- Armalite Kid
- Banned
Jel ima koja stranica da se mogu naručit šaržeri ? Jel to ima na ebayu ?
magisches schwein
- Original_G
- Cinker - bojna

iz češke su mi slali gripove za pištolj i djelove okidača s DHL sve mi ocarinilo i PDV
optika bez problema i carine iz Hong Konga
iz amerike samo odjeća, ali sve bez problema i bez carine
mislim da je najbolje slati s nekim carrierom kak DHL jer vjerojatno imaju iskustva a i carine ti oni
optika bez problema i carine iz Hong Konga
iz amerike samo odjeća, ali sve bez problema i bez carine
mislim da je najbolje slati s nekim carrierom kak DHL jer vjerojatno imaju iskustva a i carine ti oni
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

takve stvari samo na egun http://www.egun.de/ , ebay ne drzi (pravo) oruzje uopce, ako se airsoft ne racuna.Armalite Kid wrote:Jel ima koja stranica da se mogu naručit šaržeri ? Jel to ima na ebayu ?
Dal bi mogao preporučiti tu stranicu?Mike_Torello wrote:takve stvari samo na egun http://www.egun.de/ , ebay ne drzi (pravo) oruzje uopce, ako se airsoft ne racuna.
Kada se kupuju šanžeri, jel traže kakve posebne dozvole ishoditi na carini, ponjeti dozvolu sa sobom, što pitaju, jel gnjave... ?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to je u njemackoj najjaca stranica za trgovinu oruzjem tipa aukcije, upravo iz razloga jer ima puno kolekcionara a ebay ne dozvoljava prodaju oruzja, pa da, preporucio bih ju, a sto se svega ostalog tice s carinom stvarno ti nemogu reci nista jer nisam nista osim optike, poklopaca za optike i nekih nosaca narucivao iz inozemstva. Znam samo iz nekih prijasnjih postova da ti za ono sto ne treba nabavna dozvola bi mogla trebati UVOZNA dozvola (mislim da je spomenuto da ta dozvola treba za recimo kupiti kundak za koji ne treba nabavne dozvole). Potrazi na forumu negdje smo pisali o uvoznim dozvolama da ne duplamo text.
Mike kak je sa carinom na optiku i troškovima prijevoza. Dal je to nova optika ili..
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

vidjet cemo kako cu proci, zavisi kako su tamo raspolozeni
- Original_G
- Cinker - bojna

Nažalost kod nas (u RH) ovisi o pošti carinjenja, ZGB navodno ima "gospođu" koja je strah i trepet, u VŽ su mi rekli ako mi stižu pošiljke 1-2 mjesečno i nema više od 2kom istog artikla a ukupno nije više od 99$ da vjerojatno neće cariniti.
U pošiljci robe za airsoft (opasači, borbeni, naočale, rukavice) carinili su mi rukavice i to na način da je po šifri našel koliko sam platil na e-bay i onda me na to oderal 10% carine +PDV.
Došlo mi je 10x zaštitnih naočala ukupno 4,52Ł, prvo mi nisu vjerovali da je pravi račun, onda sam im pokazal na netu di se to može još naručiti i onda je bilo OK, bez carine i bez ičeg, "PUŠTENO U SLOBODAN PROMET" !!!!
Dok npr. svaku pošiljku iz Nizozemske otvore, i onda mi dođe s onim selotejpom kaj piše Carina RH.
U pošiljci robe za airsoft (opasači, borbeni, naočale, rukavice) carinili su mi rukavice i to na način da je po šifri našel koliko sam platil na e-bay i onda me na to oderal 10% carine +PDV.
Došlo mi je 10x zaštitnih naočala ukupno 4,52Ł, prvo mi nisu vjerovali da je pravi račun, onda sam im pokazal na netu di se to može još naručiti i onda je bilo OK, bez carine i bez ičeg, "PUŠTENO U SLOBODAN PROMET" !!!!
Dok npr. svaku pošiljku iz Nizozemske otvore, i onda mi dođe s onim selotejpom kaj piše Carina RH.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

jedna stvar koju moram spomenuti, ako carina zaustavi paket i trazi racun na uvid to ce poslati zahtjev u plavoj koverti koju moras postaru platiti 10kn prilikom preuzimanja, kad das sve racune, od paypala, ebaya i banke sto te vec budu trazili onda ti ocarine paket, posalju uplatnicu, koju kad platis faxiras njima i onda ti oni prosljede tvoje paket od carine kuci putem HP SEXpressa koji te odere jos dodatnih 50kn iako si vec prilikom kupovine paketa platio postarinu do svojih ulaznih vrata. PEDERI LOPOVSKI!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

6-24x50/30 glass etched reticle, 3" honeycomb shader, flip up covers i 120mm one piece mount.
http://www.sunclear.biz/en_description/ ... 1%20EN.jpg
vec je trebala stici, nekako mi to smrdi da ju je carina zaštopala =( vidjet cemo koliko ce me oderati.
Vise o njoj kad stigne i kad ju isprobam
stari Tasco Pronghorn 3-9x40 sam vec prodao, ostale su mi dvije ON-M76B sa original nosacima, i ova Ritter 3,5-10x40 koja mi je slaba ce "na bubanj" kad nova stigne i kad ju isprobam. Mozda si jos narucim jednu BSA 6-24x44 ili 8-32x44 (ali 8 mi je pre veliko minimalno povecanje) sa mil-dot koncanicom, da zamjeni prodani tasco, ali to otom potom
http://www.sunclear.biz/en_description/ ... 1%20EN.jpg
vec je trebala stici, nekako mi to smrdi da ju je carina zaštopala =( vidjet cemo koliko ce me oderati.
Vise o njoj kad stigne i kad ju isprobam
stari Tasco Pronghorn 3-9x40 sam vec prodao, ostale su mi dvije ON-M76B sa original nosacima, i ova Ritter 3,5-10x40 koja mi je slaba ce "na bubanj" kad nova stigne i kad ju isprobam. Mozda si jos narucim jednu BSA 6-24x44 ili 8-32x44 (ali 8 mi je pre veliko minimalno povecanje) sa mil-dot koncanicom, da zamjeni prodani tasco, ali to otom potom
a da promijeniš končanicu, tj. staviš neku lovačku ?
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

naprotiv, imao sam/imam ( http://www.sutter-gmbh.de/ebay/bilder-z ... ld6_gr.jpg ), i ne odgovara mi bas, treba nesto mil-dot tipa jer ju ne koristim za lov nego za "streljastvo", najradije od svega bih da mogu nabaviti ZRAK ON8x42 optiku, sve je isto kao i na obicnoj od M76 samo je jace povecanje i promjer objektiva, koncanica, klikovi i to mi je idealno odgovaralo za nacin kako i na sto ja pucam.
Ako nekog zanima dobra stranica za naruciti ja imam jako dobra iskustva s http://www.midsouthshooterssupply.com
Bio sam malo skeptican u pocetku posto se nemoze platiti s paypalom nego samo direkt s kreditnom karticom pa sam si u banci izvadio mastercard prepaid karticu (koliko uplatis toliko potrosis) radi sigurnosti i sve je super proslo.
Do sada sam narucio 3 puta i svaki puta mi je stiglo u roku od 8 dana!
Samo bih htio napomenuti da od 1.1.2010. carinski limit za oslobođenje od PDV-a se diže sa dosadašnjih 300 na 1000 kuna tako da se jako isplati narucivati iz Amerike posto se do 1000 kn ne placa PDV vise.
Nadam se da sam malo pomogao.
Bio sam malo skeptican u pocetku posto se nemoze platiti s paypalom nego samo direkt s kreditnom karticom pa sam si u banci izvadio mastercard prepaid karticu (koliko uplatis toliko potrosis) radi sigurnosti i sve je super proslo.
Do sada sam narucio 3 puta i svaki puta mi je stiglo u roku od 8 dana!
Samo bih htio napomenuti da od 1.1.2010. carinski limit za oslobođenje od PDV-a se diže sa dosadašnjih 300 na 1000 kuna tako da se jako isplati narucivati iz Amerike posto se do 1000 kn ne placa PDV vise.
Nadam se da sam malo pomogao.
Luka Kuduz, republički majstor strijelac
Streljački klub "Metak" Osijek
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Streljački klub "Metak" Osijek
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nisi pomogao, da, carinski limit se dize sa 300 na 1000kn za ono sto nosis po osobi kada ides u shopping preko granice,
a za postanske posiljke iz inozemstva se spusta limit sa 300 na 160kn, dakle sve postanske postiljke iz inozemstva koje imaju vrijednost preko 160kn se carine
http://www.poslovni.hr/134935.aspx
a za postanske posiljke iz inozemstva se spusta limit sa 300 na 160kn, dakle sve postanske postiljke iz inozemstva koje imaju vrijednost preko 160kn se carine
http://www.poslovni.hr/134935.aspx
Uvoz osobne prtljage i robe nekomercijalne vrijednosti bez naplate carine za državljane Hrvatske od 1. siječnja 2010. godine povećava se sa sadašnjih 300 na 1000 kuna,
dok se pošiljke iz inozemstva u vrijednosti do 160 kuna također oslobađaju carine, odluka je Vlade.
- Armalite Kid
- Banned
A u k... ja se već poveselio bit će naručivanja.
S sadašnjim slabim dolarom to je milina, a mislim da će još i padat dolar
Ima li već neki FAQ na forumu za taj ebay, kako to ide sa njime ?
S sadašnjim slabim dolarom to je milina, a mislim da će još i padat dolar
Ima li već neki FAQ na forumu za taj ebay, kako to ide sa njime ?
magisches schwein
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

procitaj cabov FAQ o kupovini na ibeju pa pitaj