Startni pištolj i nastavak za ispucavanje svjetlećih raketa

Mijenjaj, kupuj, prodaj... a nabolje poklanjaj :-D
djoko
Razvodnik
Razvodnik

Startni pištolj i nastavak za ispucavanje svjetlećih raketa

Post by djoko » 30 Dec 2009, 14:27

Nedavno sam htio prirediti malo veselja za svoje klince i upriličiti im božićno-novogodišnji 'vatromet', ali je moj čaća negdje zametnuo nastavak koji startni pištolj 6mm pretvara u 15mm uređaj za ispucavanje svjetlećih iliti signalnih raketa. Adapter izgleda poput lijevka i našarafljuje se na usta cijevi.

Ima li toga negdje ili netko za nabaviti ili bih bio osuđen na kupovinu cijelog kompleta: pištolj s adapterom za rakete.

Jesu li ti pištoljčići zapravo legalni ili i za njih treba nekakva dozvola?

Poštovanje ..

PS .. pokušat ću nekakvu slikicu uploadat ak netko ne razme o čemu govorim.

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Re: Startni pištolj i nastavak za ispucavanje svjetlećih raketa

Post by djoko » 30 Dec 2009, 15:01

evo i slikice ..
Attachments
adapter.JPG
adapter.JPG (4.78 KiB) Viewed 33879 times

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 30 Dec 2009, 18:06

Daj to nekom da ti napravi :A25:

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 31 Dec 2009, 00:58

Mario_Zg wrote:Daj to nekom da ti napravi :A25:
Već vidim priču, ovaj htio nastavak za rakete a dobio pijanog ustašu :)
magisches schwein

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 31 Dec 2009, 08:24

djoko wrote:Jesu li ti pištoljčići zapravo legalni ili i za njih treba nekakva dozvola?
Kao oružje C kategorije, spadaju pod "oružje" za koje je potrebna samo prijava nadležnom tijelu, tj. nadležnoj PU.
Iako Oglasnik vrvi od primjeraka koji su se prodali prije tog slavnog zakona.
Koliko znam upotreba im je ograničena zakonski, na uvijete koji propisuju nužnu odbranu ili otklanjanje neposredne opasnosti.
Ali je jako interesantno novogodišnje pucketalo... :mrgreen:
djoko wrote:Poštovanje ..
Skroz do kraja... :mrgreen: ;)

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 31 Dec 2009, 11:17

Ajme majko .. i to treba registrirati. Nekad, dok sam bio mali takvi su se pištoljčići mogli kupit u svakoj prodavaonici željezne galanterije.

Što se tiče nužne obrane, ne znam od koga bi se s takvim 'oružjem' moglo obranit - možda golubova?

A tko zna, gledao sam u jednom zafrkantskom filmu kako glavni junak bježi od nekakve grupe naoružanih nasilnika i putem s poda pokupi nekakav pištolj i započne s aktivnom obranom. Nakon nekoliko sekundi shvati da s druge strane nitko ne pada i onako u nevjerici ispuca dva metka u nekakvu dasku u blizini tek toliko da vidi izljeće li nekakvo zrnje iz te pucaljke ili ne ..

Dakle možda je ipak moguće ući u okršaj s nekim u recimo kvartovskoj pucnjavi ili nešto slično, nije bitno što nema zrnja, bitno je da pištolj plaši one s druge strane :lol:

Snajperista
Banned

Post by Snajperista » 31 Dec 2009, 11:59

Takav je zakon donesen jer se velik broj plinskog oružja prerađivao u vatreno oruzje.
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 31 Dec 2009, 15:42

Snajperista wrote:Takav je zakon donesen jer se velik broj plinskog oružja prerađivao u vatreno oruzje.
Da li si i ti koji preradio? Onak iz šale odgovori DA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(NHF malo se zezam :A25: )
djoko wrote: Što se tiče nužne obrane, ne znam od koga bi se s takvim 'oružjem' moglo obranit - možda golubova?
HAHAHa.. LOL.

Imas i metke koji ispaljuju suzavac iz tih pistolja pa se (barem u teoriji) mozes obraniti od psa, zvijeri...

Imam ti ja taj nastavak mislim jedan viska, moram pronaći. Samo da li te zanima i iza nove godine jer evo nestignem veceras poslat? (jbg jos uvjek stignes pucat na pravoslavnu i kinesku novu god. :mrgreen: )

Snajperista
Banned

Post by Snajperista » 31 Dec 2009, 15:50

Login wrote:
Snajperista wrote:Takav je zakon donesen jer se velik broj plinskog oružja prerađivao u vatreno oruzje.
Da li si i ti koji preradio? Onak iz šale odgovori DA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jesam preradio sam ih par komada,ali nemožeš puno pucat iz toga,jer se zatvarač brzo izliže i vise nije pouzdan..
Al ovak za kupit za 300-500kn uložit 300kn i prodat ovima preko oglasa za 200eura se isplati... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 31 Dec 2009, 16:13

Govoriš o pištolju ili ovim revolverima kaj se na placu mogu kupit?

Moj starter je onaj drekec star 40 godina tzv. model 1900 sa magacinom koji se s prednje strane puni i onda kad se sve ispuca izlazi van sa stražnje strane. Nemre se preradit ni u što.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 31 Dec 2009, 17:04

Snajperista wrote:
Login wrote:
Jesam preradio sam ih par komada,ali nemožeš puno pucat iz toga,jer se zatvarač brzo izliže i vise nije pouzdan..
Al ovak za kupit za 300-500kn uložit 300kn i prodat ovima preko oglasa za 200eura se isplati... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pravila Ponašanja na HR-oružje Forumu wrote:6. ILEGALNE RADNJE
Linkovi i attachmenti na crack, warez, hack, virus, ukradene sadržaje, sadržaje koji krše autorska prava vlasnika nekog djela, sajtove s govorom mržnje i ostale ilegalne sajtove i sadržaje strogo su zabranjeni, a zabranjeno je i njihovo spominjanje ili poticanje na ilegalne radnje. Ilegalne (i na Forumu nedozvoljene) one su radnje koje sankcioniraju zakoni Republike Hrvatske. Najstrože je zabranjeno kupoprodaja, razmjena ili pokazivanje ilegalnog oruzja ili drugog oružja koje na neki drugi način krši zakone RH. Također, rasprava i prikazivanje ubijanja životinja mimo lovačkih kodeksa ili u prehrambene svrhe je zabranjena. Prikaz ili priča o mučenju životinja u bilo koje svrhe nije dozvoljeno na ovom forumu. Za sve takve pokušaje iz ovog paragrafa administrator zadržava pravo prijave policiji.
posto korisnik nikako da nauci na svojim greskama, i tome da ga je njegova cudna zajebancija dovela na informativni razgovor u policijsku upravu, on nastavlja sa takvim nacinom zajebancije, cime grubo krsi pravila foruma, posto su se clanovi poceli zaliti putem privatnih na doticnog i upozoravati na njegove neprimjerene natpise i od mene zahtjevali reakciju prisiljen sam korisniku dodjeliti trajni ban na ovom forumu. R.I.P.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 31 Dec 2009, 18:09

A koga ćemo sad zaye...? :A27: :A03:

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 31 Dec 2009, 21:21

Imam ja još bolje pitanje, tko će sad nas zajebavati ?
:roll:

Ovo tvrdnja mogo sam kupit u svakom dućanu dok sam bio mali - da, možda 6mm mgejce, ali 8 i 9mm nema šanse.

Ovo što rahmetli Kiki tvrdi da je zakon donesen "jer se velik broj prerađivao" jednostavno nije istina, plinski se javljaju po c. kronici kod razbojstava i prijetnji ali nisam čuo nikada ikakav zločin počinjen takvim prerađenim oružjem,
isto kao što zakon o zabrani automatskog oružja nije donesen jer se velik broj ubojstava događao sa takvim oružjem, a niti će se ikad događati.
magisches schwein

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 01 Jan 2010, 11:55

Armalite Kid wrote:Ovo što rahmetli Kiki tvrdi da je zakon donesen "jer se velik broj prerađivao" jednostavno nije istina, plinski se javljaju po c. kronici kod razbojstava i prijetnji
...sve rečeno, to i je glavni razlog.

puls
Razvodnik
Razvodnik

Post by puls » 01 Jan 2010, 13:22

čini mi se da su ovdje malo pobrkani lončići

Djoko izgleda i nema plinski pištolj nego onaj mali što smo nekada zvali emgejac ili strašljivac
(što su nam starci kupili na kiosku-tko ih je uspio nagovoriti)

ne znam da li se i sada prodaju i spadaju li u C kategoriju oružja-nekako ne vjerujem

(žao mi snajperiste ali pretjerao je)
Homo sum: humani nihil a me alienum puto!

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 01 Jan 2010, 17:06

puls wrote: (žao mi snajperiste ali pretjerao je)
Meni je žao da se takve poludebile ne ukloni puno ranije sa foruma, jer ih se falabogu lako detektira odmah, a ova zadnja izjava je toliko blesava da zvuči ko da je govori neki policijski provokator, doduše ni to se ne može isključit da se netko zato ulogirao na forum da provocira druge članove i ispipava što znaju
magisches schwein

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 01 Jan 2010, 17:27

Ja imam startni pištolj na one žuto-zlatne kapisle za koji sumnjam da spada pod plinske pištolje. Za plinske pištolje treba dozvola, a revolveri na ove 6mm kapisle (ili patrone) se mogu kupit usvakoj trgovini pirotehnike gdje navodno i spadaju.

Osobno nikad nisam vidio plinski pištolj i ne znam što je to, odnosno kakvu municiju koristi.

Ovo moje je klasični mg-jac kako netko reće prije i ne mogu vjerovat da i to spada pod oružje.

Žao mi je što je ova tema pokrenula događaje kako je - nije bilo namjerno. Rakete koje se ispucavaju tim mg-jcem dotičnim nastavkom znatno su bezazlenije od većine pirotehnike koja je noćas proletjela pokraj mog balkona, a isto tako je legalna (ili se kao takva prodaje).

Ono što me brine jest činjenica da su nekadašnji mg-jci u formi revolvera bili napravljeni tako da se nisu mogli preradit, odnosno ležište metka je bilo na mjestu hdje je bubanj imao utor pa nije bilo dovoljno mesa da se bilo kakva prerada napravi. Nažalost današnji mg revolveri imaju drugačiji dizajn i mogu se preraditi u nešto opasno.

I na kraju slika onog đto sliči mom starteru. Magazin je pokraj i puni se horizontalno što garantira neupotrebljivost i nepreradivost.

Ako me uvjerite da i to treba prijavit policiji onda idem odmah sutra, skupa sa cijelim escajgom koji imam doma.
Attachments
mg starter.JPG
mg starter.JPG (3.88 KiB) Viewed 33598 times

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 02 Jan 2010, 00:17

Joj takav sam imao i ja 80 i neke... stedio sam od đeparca za njega.. uh koje je to veselje bilo kad sam ga konacno kupio.. :A02:

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 02 Jan 2010, 01:26

Pitaj ekipu od Pavličića iz "Trojice u Trnju" jel se mogu preradit :D
magisches schwein

djoko
Razvodnik
Razvodnik

Post by djoko » 02 Jan 2010, 12:47

Ne zanimaju me prerade, samo nastavak za lansiranje svjetlećih 'raketa'.

Post Reply