IZMIJENJEN PRAVILNIK O POSEBNOM POREZU NA LUKSUZ

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: IZMIJENJEN PRAVILNIK O POSEBNOM POREZU NA LUKSUZ

Post by istra champion » 06 Feb 2010, 11:43

canon11 wrote:I sto si platio od davanja drzavi? Porezi na luksuz, carina, postarina ....???
Carinu na pištolj, jer nije iz EU, od 14%, pa na to PDV. Porez na luksuz se ne plača jer je to sportsko oružje namijenjeno članu sportskog streljačkog kluba. To sam dokazao kopijom one potvrde HSS-a još iz 2008.g. kojom dokazuješ osposobljenost, kao i kopijom članske iskaznice. Kopirao sam i bilten sa zadnjeg PH. Platio sam i špediciju oko 300 kn. Poštarinu plačaš prodavatelju kao i troškove njegove izvozne dozvole.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 06 Feb 2010, 11:49

Zivko Les wrote:kako funkcionira carinjenje oruzja proizvedenog u europi? koliko sam upoznat, stvari proizvedene u EU se ne carine. doduse, to se nemora odnositi i na porez na luksuz, posto je to porez, a ne carina :D
Ako ti na računu piše da je oružje proizvedeno i porijeklom iz EU (propisano je kako treba pisati) onda ne plačaš carinu, a ako ti to ne piše onda plačaš. Plačanje i primjena poreza na luksuz propisano ti je u ovom Pravilniku.
CUSTOM GUN MASTER

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 09 Feb 2010, 00:00

A je li tko imao ovakvu situaciju? Ako se hoće iz Njemačke nabaviti npr. plinski pištolj ili nešto za što u HR ne treba nabavna a u Njemačkoj treba, šta da im onda pošaljem?? U mupu mi neće dati nikakvu potvrdu da je to u HR legalno :A22: bez dozvole. Opet debilna situacija, oružje bih mogao nabaviti bez problema a plinjak ne mogu :A10: Tko mi može dati potvrdu da ja to smijem nabaviti? Any ideas?
The truth is hate to those who hate the truth.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 09 Feb 2010, 11:00

Plinsko i zračno oružje u Njemačkoj je u slobodnoj prodaji. Reci na koju vrstu oružja si mislio? možda na signalno?
Nikakvu potvrdu ne možeš za to dobiti, i ako je slučajno dobiješ, niti jedna država ti je neče prihvatiti ( nečeš dobiti izvoznu dozvolu) jer to nije originalan (propisan) dokument za nabavu oružja s kojom možeš uvesti oružje.
CUSTOM GUN MASTER

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 09 Feb 2010, 11:17

ukratko, mozes se jebat?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 09 Feb 2010, 14:19

istra champion wrote:Plinsko i zračno oružje u Njemačkoj je u slobodnoj prodaji. Reci na koju vrstu oružja si mislio? možda na signalno?
Nikakvu potvrdu ne možeš za to dobiti, i ako je slučajno dobiješ, niti jedna država ti je neče prihvatiti ( nečeš dobiti izvoznu dozvolu) jer to nije originalan (propisan) dokument za nabavu oružja s kojom možeš uvesti oružje.
Da, ali nisam siguran u to što kažeš. Ovo sam dobio od njemaca kad sam naručio signalni:
Dear customer,

In order to import any weapon into your country of origin you will need an import license. Even if the weapon in question is free in your country of origin we require an official document stating that this is the case.
...
Sad je pitanje kakav dokument da im šaljem. Jedino što mi pada na pamet je da dobijem odobrenje za skupljanje starog oružja (pištolj je proizveden ~1938) i to im pošaljem. Bitno mi je samo da oni ishode izvoznu dozvolu, a u HR ionako ovo spada u slobodnu prodaju.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 09 Feb 2010, 15:53

Tako nešto su i mene tražili (uvozna dozvola) za uvoz vatrenog oružja. To vrijedi samo za zemlje članice EU, a za nas je dovoljna nabavna dozvola.
Ne znam kako biš rješio taj signalni? U MUP-u ne možeš dobiti nabavnu za signalni, pitanje je da li možeš preko odobrenja za sakupljanje? Probaj, nema ti druge.
CUSTOM GUN MASTER

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 09 Feb 2010, 16:58

Signalni pištolj ne smatra se oružjem prema Zakonu o oružju, što znači da ti za nabavku i posjedovanje istog ne treba odobrenje.

Članak 4.
U smislu ovoga Zakona ne smatra se oružjem: dekorativno oružje, imitacije oružja, oružje koje je trajno onesposobljeno za uporabu tehničkim postupcima koji su određeni posebnim propisima, oružje koje je namijenjeno za alarm, signalizaciju, spašavanje, usmrćivanje životinja, podvodne puške i drugi predmeti koji snagom opruge, napete gume ili stlačenog plina izbacuju osti ili harpun koji su isključivo namijenjeni ribolovu (podvodno oružje), oružje koje se koristi u industrijske ili tehničke svrhe, streljivo za zračno oružje i oružje s tetivom i lažno streljivo.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 09 Feb 2010, 18:27

Ne treba kod nas, ali negdje vani :?:
CUSTOM GUN MASTER

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 09 Feb 2010, 18:33

To si sam mora provjeriti u državi iz koje namjerava uvesti.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 09 Feb 2010, 18:36

kaj nije najjednostavnije da zatraži pismeno očitovanje od MUP-a i onda to da službeno prevesti na njemački, oni traže službenu potvrdu da ne treba
武士道

Ognjem i mačem.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 09 Feb 2010, 18:36

Pitanje je da li je to Nijemcima dovoljno. Znaš da su picajzle. :A03:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 09 Feb 2010, 19:22

Sta nije netko nedavno spomenuo da njemcima samo das eure i nema problema, nikakvi papiri =) LOL :A03:
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 09 Feb 2010, 19:30

Naletio je na krivog nijemca :mrgreen: sa krivom vrstom oružja :A13:
CUSTOM GUN MASTER

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 09 Feb 2010, 19:34

Kad je sve u redu lako je sa njima poslovati. A neka samo nešto ne štima, možeš se fućkati.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 09 Feb 2010, 19:47

Tomy wrote:Signalni pištolj ne smatra se oružjem prema Zakonu o oružju, što znači da ti za nabavku i posjedovanje istog ne treba odobrenje.

Članak 4.
U smislu ovoga Zakona ne smatra se oružjem: dekorativno oružje, imitacije oružja, oružje koje je trajno onesposobljeno za uporabu tehničkim postupcima koji su određeni posebnim propisima, oružje koje je namijenjeno za alarm, signalizaciju, spašavanje, usmrćivanje životinja, podvodne puške i drugi predmeti koji snagom opruge, napete gume ili stlačenog plina izbacuju osti ili harpun koji su isključivo namijenjeni ribolovu (podvodno oružje), oružje koje se koristi u industrijske ili tehničke svrhe, streljivo za zračno oružje i oružje s tetivom i lažno streljivo.
Nije oružje moš misliti :A07: Oni tumače zakon na svoj način - kad sam pitao odmah su mi PP Zaprešić rekli da su oni dobili dopis iz ministarstva kako se to smatra oružjem kategorije C i mora se prijaviti :A07: .
Ali može biti da žena uopćene kuži o čemu ja pričam, jer mi je drugi put počela prigovarati zašto ih ja tu dolazim gnjaviti oko tog uvoza kad se to može kupiti u Lovcu, i počne mi pričati o plinjaku i kako ona smatra da je TO signalni pištolj jer postoji mogućnost da se u usta cijevi uvrne nastavak u koji se zatakne petarda ili što već, a ne pravi signalni pištolj napravljen za brodsku upotrebu kao npr:
Orion signalni pištolj
Orion signalni pištolj
9488.jpg (21.05 KiB) Viewed 637 times
:roll: :roll:

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 09 Feb 2010, 19:58

Kao što sam već napisao, nije problem kod uvoza, nego izvoza iz Njemačke, a tu dozvolu ishodi prodavač nakon zaprimljene nabavne i 20€ kao što je potvrdio istra champion.
Original_G wrote:kaj nije najjednostavnije da zatraži pismeno očitovanje od MUP-a i onda to da službeno prevesti na njemački, oni traže službenu potvrdu da ne treba
Ovo je dobra ideja, iako nisam siguran da će mi to dati, bar ne u Zaprešiću. Nisam to tražio tim riječima ali sam ih pitao da li mogu dobiti ikakvu potvrdu da je to u HR legalno/da ja to smijem nabaviti, ali žena samo vrti glavom "Zašto bih ja to vama dala, ne izdajemo takve potvrde, nemam vam ja šta dati, idite na carinu bla bla" Nakraju je još izrazila sumnju da ja uopće kupujem signalni pištolj jer to ne odgovara njenom viđenju signalnog pištolja :A10: :A10:

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 09 Feb 2010, 20:00

Traži mišljenje direktno od MUP-a, a ne od PP Zaprešić.

hrvoje91
Razvodnik
Razvodnik

Post by hrvoje91 » 05 Mar 2011, 15:45

pozdrav dečki!

odlučio sam se na uvoz dva revolvera na crni barut iz slovenije, pošto je rusan u nemogućnosti uvoza istoimenog!
ali sam vidio da samo pišete za vatreno oružje. zanima me kako stoje porezi na luxuz i ostalo kod carine!
dali ima kakvih problema jer za to oružje nije potrebna nikakva dozvola od ovlaštenog tijela!

Post Reply