Hatsan AT44-10

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
borro
Civil
Civil

Hatsan AT44-10

Post by borro » 01 Apr 2010, 13:28

Posjedujem između ostalog i ovu zračnicu, pa na želju jednog člana foruma da nešto o njoj napišem:

Puška ima sintetični kundak i spremnik diabola od 10 kom (što već većina zna). Ne znam dali upće treba naglašavati da je to PCP model no dobro. Obzirom da je kundak plastični puška je nešto lakše od varijante sa drvenim kundakom, ali to ima i svoje mane. Ja sam htio staviti nosače za remen, kako bi ju nosio na ramenu, e tu do izražaja dolazi prednost drvenog kundaka, no da se napraviti i na plastičnom što sam na kraju i uspio i to lakše nego što sam očekivao.
Spremnik zraka je kapaciteta 180ccm i pumpa se na 200 bara. Prva 3-4 pumpanja su me skoro stajala infarkta, no nakon 6.7. sam već uspio to odraditi i bez da se zapušem, a sve poslije je i lakše. Ima verzija da koristite bocu za ronjenje što je vrlo zahvalno kod odlazaka na teren.
Preciznost puške osobito u rangu optimuma po pritisku u cilindru je vrhunska. No nije ništa manje precizna kada pritisak nije optimalan već nosi malo gore ili dolje od točke upucavanja na zadanoj daljini.
Red preciznosti ide da možete sve na 30 m stresti u "kunu".
Moram reći da mehanički nišani nisu baš zavidni iako su thru-glo i dobro vidljivi no malo su glomazni pa pokriju dobar dio mete i na manjim daljinama, tu Hatsan ima na nekim modelima puuuuno bolje nišane. na 135-ici nije za usporediti.
Sama obrada materijala je vrlo zadovoljavajuća iako se ne može usporediti sa npr. Dianom ili Feinwerkbau, no nije loše, a čak navodno nove serije izgledaju još i bolje.
Mehanizam napinjanja i okidanja te rotacije bubnja je odličan, radi bez ikakvih zamjerki i zapinjanja, te je zapravo zarazan! Kad jednom kreneš nije problem izrokati kutiju diabola za par sati. Čitao sam na mjestima zamjerke na tvrdoću okidaća koji se može podešavati, no nisam jedan od onih kojima par njutnića sile smeta, dobro je što se da jednostavno regulirati pa si možeš lako prilagoditi.
Za sada toliko, pokušati ću ubaciti koju sliku.
Attachments
DSC05241.JPG

shizo
Pozornik
Pozornik

Re: Hatsan AT44-10

Post by shizo » 02 Apr 2010, 14:30

zvuči odlično
koja je cijena i di ima za narućit

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 02 Apr 2010, 16:12

Zajcev
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zajcev » 04 Apr 2010, 01:26

Evo da ne bude jednostrana tema,malo opozicije da ubacimo ;)
Hatsan je malo "cudljiv",pa je nelose se raspitati o svemu skupa prije kupnje...
Nisam ima iskustva sa ovom puskom,pa cu samo prenjeti ono sto znam,bez puno mudrovanja...
Nekome traje i zadovoljan je,a nekome se raspadne prakticki i pusti problemi sa ovim konektorom,sa onom gumicom,zatvaracem,pumpa rikaje svako malo,a nova kosta 1000 kuna...bla bla...
tako da ima sve to drugu stranu medalje... Inace drugi PCP-i u ovoj klasi kostaju i vise od duplo,tako da i to ima neku tezinu.
ali u svakom slucaju,za te novce,super puska vise manje...

Post Reply