IPSC FORUM

IPSC
Post Reply
Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

IPSC FORUM

Post by Mike_Torello » 16 Nov 2009, 21:10

Iako nije uobicajeno na jednom forumu reklamirati drugi, ipak je to forum naseg bivseg clana, iako uze ali konkurentske tematike (iako na temu IPSC-a je zapravo taj forum puno konkurentniji od ovog, sudeci prema tome tko su i tko ce biti clanovi onog foruma), zasigurno ce biti puno strucnih postova na temu IPSC-a a i sami mozemo nauciti puno toga o IPSC-u (buduci su se vecinom jaki IPSC clanovi vise-manje povukli s ovog foruma radi nekih diletanata, koji srecom vise nema) zelim podrzati otvaranje strucnog foruma sa strucnim ljudima, a nadam se da cemo slagati i međusobno podrzavati, a ne biti 2 suprotne fronte i smatrati se kao konkurencija jedni drugima.

http://www.psc-delta.hr/forum/
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: IPSC FORUM

Post by Original_G » 16 Nov 2009, 21:15

svakak treba podržati !

ali ako bu im forum održavan kak stranice onda iz toga ništ.
武士道

Ognjem i mačem.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 16 Nov 2009, 22:51

Mislim da je jako dobro da Hrvatska ima čak dva foruma o oružju i sportskom streljaštvu i drago mi je zbog toga.
Mislim da možemo samo svi profitirati a što se tiče konkurencije, ja ne vidim razloga da je bude. Postirat ću i ovdje (kao što sam oduvijek), a i tamo. Što više izbora to bolje.

Koliko će novi forum biti "popularan", to ne znam, ali da će na njemu biti kvalitetnog sadržaja, u to sam siguran.

Mike, za pohvalu je što si postirao link mada bi te razumio i da nisi.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 16 May 2010, 17:35

Poz svima! Imam pitanje i molim odgovor od nekog kompetentnog za ipsc. Preko 10god se bavim klasicnim streljastvom. Sad je u mom gradu, konacno i napokon, osnovan ipsc klub. Bio na treningu i naisao na problem. Naime, pucam cz 75b 9x19, trener trazi od mene da napunjeno i repetirano oruzje stavim u holster sa spustenim udaracem, kojeg nakon repetiranja trebam spustit palcem slabe (lijeve) ruke. Ne dozvoljava kondicion one tj cocked and locked start. To me stavlja u inferioran polozaj naspram kolega koji pucaju glock i hs jer prvi metak moram ispaliti duble action. Jel to zbilja po ipsc pravilima tako? Hvala na odgovorima!

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 16 May 2010, 19:09

Neznam kolika je sila okidanja kod cz 75b u SA modu alii tu je razlika, samo za prvi metak ti je pravilo o 2,27 kg a za ostale možeš imati mnogo manje i onda si u prednosti nad HS-om i Glockom.
Da, to je po IPSC pravilima za modele sa SA/DA sustavom okidanja.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 16 May 2010, 20:04

Ne znam ni ja za DA silu na mome, trebat cu izmjeriti dinamometrom na streljani ga imaju, SA mi je 1,45kg to sam mjerio za klasicno pucanje u VK pistolj. Hvala na odgovoru. Iako sam malo zbunjen jer je cocked and locked najkoristeniji start u ipsc bar po podatcima i videima koje sam ja nasao na netu.

GAGS
Pozornik
Pozornik

Post by GAGS » 17 May 2010, 11:15

da ali za Standard,Open,Modifajd dok za Produkciju (u kojoj ti pucas) fino pise u pravilima da prvi hitac mora da bude DA dok svaki ostali je u tvom slucaju SA ( i tu si u prednosti u odnosu na ostale)

pozdrav DVC
Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 17 May 2010, 11:16

Ovo pravilo se odnosi na Production diviziju , dok je u diviziju Standard, Modificied i Open dozvoljeno početno stanje oružja "cocked & locket"
U Production diviziju svaki pištolj koji ima vanjski udarač prije započinjanja realizacije stagea mora biti spušten (ručno ili uz uporabu decocera).

Ako govorimo o prednostima naspram Glocka, HS-a ili nekog drugog pištolja koji nema vanjski udarač u prednosti je svakako strijelac koji se natječe sa
pištoljem DA/SA sustava okidanja iz jednostavnog razloga - što je njegov prvi metak DA sustavom okidanja, dok su svi ostali SA sustavom okidanja, dok
je kod natjecatelja sa Glockom. HS-om ili nekim drugi ta sila uvijek ista.

Slikovito - mach od 20 stageova, minimalno potrebno 268 metaka, na 15 stageova početna pozicija metak u cijevi oružje u holsteru, ostalih 5 bez metka u cijevi u holsteru.

Strijelac sa oružjem koje ima DA/SA sustav okidanja - 15 metaka puca DA sustavom (jača sila okidanja) ostalih 253 metka SA sustavom (niža sila okidanja)
Strijelac sa oružjem tipa GLOCK, HS - 268 metaka puca istom silom okidanja.

TKO JE U PREDNOSTI?????
D-V-C
M R K I

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 17 May 2010, 21:02

Hvala svima na odgovorima. Je production divizija. Onda cu se ipak drzati svoje "marzenke" cehinje;) ali me peru na treninzima sa safe action ganovima kad se puca jedan protiv drugog na dva plinkera. Morati cu vise vjezbati :)

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 17 May 2010, 23:25

^^Ajde ti barem imaš IPSC..nama je u Rijeci to još uvijek pojam. :A23:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 18 May 2010, 00:38

Pretprosli vikend ste vi u Rijeci imali crni barut, ne mozes imati sve;) bit ce i kod vas, Rijeka mi je super grad, dok ne bude, kad te put nanese prema nama javi se pa cemo zamazati cijevi na streljani kod nas:) poz za tebe i rijeku!

zmaj
Civil
Civil

Post by zmaj » 24 Jun 2010, 11:56

ace33 daj mi molim te odgovori u kojem ti to IPSC klubu treniras, gdje je jer bi se i ja isto učlanio. ako mi je blizu možemo se i naći na cugi da se dogovorimo oko učlanjenja ili ako mi možeš poslati kakav kobtakt telefon.

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 24 Jun 2010, 14:22

Moze sve, kad lijepo napises tko si i od kuda si, ili javno ili na pp.

zmaj
Civil
Civil

Post by zmaj » 25 Jun 2010, 17:14

Inače sam iz Draganića pored Karlovca i imam glock 17 već 10 godina ali nisam do sada previše puco, tu i tamo sam znao proći do streljana u Zgb, LAS u Borovju gdje mi bratić živi i sl. ali mi je to predaleko. Prije oko 6 mj. sam čuo za IPSC pa malo gledo po netu šta je to i svidlo mi se. Ako ima u Karlovcu bilo kakav takav klub to bi bilo odličnom, a ako sam dobro shvatio ti si iz Karlovca

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 25 Jun 2010, 17:25

Jesam. Imas na sekstagonu oglasu plocu od kluba, odes kad je radni dan tamo ti pisu sve informacije i kako postati clan. Ili u sk karlovac, civilna streljana, pa pitaj. Novi si ovdje, ovo ti je drugi post, tako da se nemoj ljutit sto sam malo rezerviran. Poz draganicu.

zmaj
Civil
Civil

Post by zmaj » 29 Jul 2010, 18:20

POHVALA IPSC klubu BASTION u Karlovcu.
U nedjelju 25.07.2010 bio sam na prvom treningu praktičnog streljaštva i moram svima reći da sam ostao ugodno iznenađen. Prije svega moram naglasiti da su svi članovi, bar koji su tada bili prsutni, dobri kolege jer su prema meni unatoč mom ne znanju svi bili krajnje korektni i pružali mi odličnu podršku. Što se tiče voditelja vidljivo je da se frajer kuži u ono što radi i stvarno se trudi i meni kao početniku, a i tamo prisutnim stvarno već iskusnim u ovom spotru pokazati tehnike s kojima se može puno napredovati. Zato hvala dečkima koji su mi dopustili da s njima pucam i što su me primili u svoj klub "LJUBITELJA ORUŽJA".

Post Reply