Kupovina streljiva van Hrvatske
Ispricavam se ako spamam temu, zanima me dali ima nekakva posebna procedura oko kupovine streljiva recimo u Mađarskoj i unošenja kod nas u HR?
Jel je dovoljan oružani list na carini ili treba još što? Kakva je stvar s porezom?
Unaprijed jako zahvalan!!
Jel je dovoljan oružani list na carini ili treba još što? Kakva je stvar s porezom?
Unaprijed jako zahvalan!!
Luka Kuduz, republički majstor strijelac
Streljački klub "Metak" Osijek
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Re: Kupovina streljiva van Hrvatske
Za proceduru ti vec pise na brdo mjesta, nego jel znas da streljivo madjarske proizvodnje ne mora i najcesce nije po cip-u jer madjarska nije potpisnica? Ja ga osobno izbjegavam bez obzira na povoljnu cijenu:)
E moja greška, našao sam što sam tražio.
Uglavnom zanimalo me streljivo proizvodjača MFS 2000 i ono je napravljeno u skladu s CIP-om.
Hvala!
Uglavnom zanimalo me streljivo proizvodjača MFS 2000 i ono je napravljeno u skladu s CIP-om.
Hvala!
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Prvi i zadnji put kad sam ja pucao mfs nije bilo po cip-u. Losa grupa i jako zmazan pistolj nakon pucanja. Ne znam jel se sad sta promjenilo, ovo moje iskustvo je staro nekih 8-9 god. Javi rezultate ako se odlucis na kupnju
Poz!
Nabavio sam par kutija 9mm 7.5 gr od MFS-a pa sam ga i isprobao već na ovom Extremu sto se održao u Osijeku.
Uglavnom, jako sam zadovoljan s njima, od 50 hitaca precizno napravio sam 4 greške koje su isključivo do mene a ne do metka (zamutilo mi se pri zadnjim serijama pa sam prejako povlačio, uglavnom izgubio sam koncentraciju) i od 500 mogućih krugova imao sam 414 na preciznom dijelu. Malo mi žao ta 4 hitca što sam ih opalio prebrzo inače bih imao dosta dobar rezultat.
Brzo nisam pucao s njima tako da nemogu reći kakvi su u tom djelu ali sve u svemu, namjeravam kupiti jos koju kutiju
A to što malo više prljaju, a jeb... zato svi mi i pucamo što volimo čistit poslije
Živio!
Uglavnom, jako sam zadovoljan s njima, od 50 hitaca precizno napravio sam 4 greške koje su isključivo do mene a ne do metka (zamutilo mi se pri zadnjim serijama pa sam prejako povlačio, uglavnom izgubio sam koncentraciju) i od 500 mogućih krugova imao sam 414 na preciznom dijelu. Malo mi žao ta 4 hitca što sam ih opalio prebrzo inače bih imao dosta dobar rezultat.
Brzo nisam pucao s njima tako da nemogu reći kakvi su u tom djelu ali sve u svemu, namjeravam kupiti jos koju kutiju
A to što malo više prljaju, a jeb... zato svi mi i pucamo što volimo čistit poslije
Živio!
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Ja tražim proceduru za uvoz ali nigdje nisam našao.Jel bi mi netko ukratko napisao kako?
Unaprijed zahvalan
Unaprijed zahvalan
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
E tak sam sada vidio post na ovom mom topicu. 
Ja sam bio na kraju u Madjarskoj kupiti jos tog MFS-a da ga probam i napravio sam sljedece:
Kada sam dosao u trgovinu s nasim oruznim listom, prodavac me lijepo uputio da odem do policijske postaje po dozvolu za nabavku streljiva.
Tamo to izvadis, vratis se nazad i kupis streljivo koje ti treba. (malo je zeznuto zbog jezika al dobro)
Kad se vracas preko granice pokazes cariniku oruzni list i streljivo koje si kupio zajedno s racunom i ako ti je kolicina streljiva jeftinija od 1000 kn neplacas porez nego te covjek samo pusti.
Nadam se da ce ti ovo moje iskustvo barem malo pomoci posto sam i ja isao "probijati" led na nevidjeno.
Pozdrav!
Ja sam bio na kraju u Madjarskoj kupiti jos tog MFS-a da ga probam i napravio sam sljedece:
Kada sam dosao u trgovinu s nasim oruznim listom, prodavac me lijepo uputio da odem do policijske postaje po dozvolu za nabavku streljiva.
Tamo to izvadis, vratis se nazad i kupis streljivo koje ti treba. (malo je zeznuto zbog jezika al dobro)
Kad se vracas preko granice pokazes cariniku oruzni list i streljivo koje si kupio zajedno s racunom i ako ti je kolicina streljiva jeftinija od 1000 kn neplacas porez nego te covjek samo pusti.
Nadam se da ce ti ovo moje iskustvo barem malo pomoci posto sam i ja isao "probijati" led na nevidjeno.
Pozdrav!
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
- Original_G
- Cinker - bojna

Govoriš madjarski ? Imam loša iskustva s njihov policijom i stranim jezicima, na kraju je bilo ruka noga, papir i crtaj 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Kolega je nest slabo natucao madjarski a ja sam kod kuce isprintao sliku kutije kakve metke hocu da nedodje do zabune. 
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
pozdrav!
imaju ti možda svoju web stranicu??
dali znate možda cijenu za 7.65?
imaju ti možda svoju web stranicu??
dali znate možda cijenu za 7.65?
MFS tvornica ima svoju web stranicu ali tamo nemaju cijene.
Ovo je bila neka trgovina u Budimpesti koja stvarno ima super web stranicu sa cijenama i popustima na kolicinu al se sad nemogu sjetit koja je adresa tocno.
Ako uspijem iskopat negdje pa cu postati.
Ovo je bila neka trgovina u Budimpesti koja stvarno ima super web stranicu sa cijenama i popustima na kolicinu al se sad nemogu sjetit koja je adresa tocno.
Ako uspijem iskopat negdje pa cu postati.
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
www.hungaroarms.hu
evo na ovu me stranicu uputio kolega jedan a sad ove druge iz Budimpeste se nemog usjetiti nikako.
evo na ovu me stranicu uputio kolega jedan a sad ove druge iz Budimpeste se nemog usjetiti nikako.
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Iako je proslo vremena ali sam sasvim slucajno uspio naci trgovinu. 
FROMMER Fegyverbolt
http://www.frommerkft.hu/prodlist.php?code=fegyver&id=
FROMMER Fegyverbolt
http://www.frommerkft.hu/prodlist.php?code=fegyver&id=
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek
dopredsjednik
Streljana "Pampas"