Desert Eagle .50 - uvoz?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
calibrated1990
Civil
Civil

Desert Eagle .50 - uvoz?

Post by calibrated1990 » 27 Jun 2010, 03:29

pozz htio bi kupit pistolj desert eagle .50 pa me zanima jeli ima neko tko posjeduje doticnog i htio bi ga prodat ili zna nekog ko ih nabavlja.......

Ace33
Skupnik
Skupnik

Re: Desert Eagle .50

Post by Ace33 » 27 Jun 2010, 13:04

I jos da saznas gdje ces u rh moci za njega metak kupiti i sve rijeseno:)

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 27 Jun 2010, 15:43

Ace33 wrote:I jos da saznas gdje ces u rh moci za njega metak kupiti i sve rijeseno:)
ne znam kakav je problem danas nešto kupiti, naravno ako imaš novca,. još nisam naišao na nešto da nisam mogao kupiti, ako ne u RH onda bilo gdje u svijetu. za kupnju streljiva je bitnije naći trgovca koji hoće poslati poštom ili bilo kojom kurirskom službom iz bilo koje države na svijetu.
naravno ako čovijek kupi takav pištolj mora biti svjestan da neće naći streljivo u svakoj samoposlugi. da ne skrećem previše s teme predlažem ti kolega da kontaktiraš vanjske trgovce pa da ti pošalju na poštu carinjenja u RH , proći ćeš sigurno jeftinije i kad platiš carinu i sva davanja a kasnije i streljivo na taj način kupuješ.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

calibrated1990
Civil
Civil

Post by calibrated1990 » 27 Jun 2010, 17:59

hvala na savjetima raspitat cu se malo oko toga sto ste predlozili pa cu vam javit jesam sto iskopao:)

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 27 Jun 2010, 19:16

Val ajd pokusaj onda kupit npr 44 magnum streljivo. Nema uvoznika za rh, nego iskljucivo individualni uvoz. Znaci nema veze jel netko ima obrt za trgovinu streljiva nego jel ima oruzni list, pa narucuje na vlastito ime izvana na uvoznu dozvolu, sam placa carinu i osobno mora otic preuzeti streljivo. Sve se moze, ali procedura...

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 27 Jun 2010, 19:33

kad nešto trebam kontaktiram trgovca u npr Wien platim što treba, tu je već odbijen njihov porez, on mi pošalje na poštu carinjenja u Zgb, odem sa svojim papirima po to , ponekad platim carinu i to je to. ionako ako nešto trebaš u specijaliziranim dučanima moraš otići do njih. no za ovo ima tema o kupnji robe putem interneta ili tako nešto slično, pozz

bedomedo
Razvodnik
Razvodnik

Post by bedomedo » 07 Jul 2010, 13:54

kod DE jako dobro pripaziti na opruge, posto je oruzje masivno opruge odlaze nevjerovatno..
ukoliko se uzima rabljeno provjeriti na streljani, ili odma kupiti set novih opruga..
isto tak otvornicki spremnici znaju raditi probleme pa nije lose isto tako sa neta naruciti nove magazine.

stojim na raspolaganju ukoliko neko ima jos kakvih pitanja..
pozdrav

Visitor Q
Civil
Civil

Post by Visitor Q » 06 Aug 2010, 01:12

Pozdrav, moj prvi post, do sada sam voajerisao :twisted:

Zelio bih se nadovezati na temu, da nepotrebno ne otvaram novu..

naime u Las Vegas'u DE .50AE 1100-1700$ ovisno o finishu.

Zanima me koliko bi mukotrpna bila procedura uvoza jednog takvog komada, uz kolike aproximativne dodatne 'troskove' nameta poput poreza na luksuz, carine itd. te dali dobronamjerni americki drzavljanin sa prebivalistem u drzavi Nevadi moze ikako pomoci pri cijelom postupku ?

Bio bi jako zahvalan kada bi netko sa iskustvom uvoza oruzja izvana sto detaljnije odgovorio.

Moze takodjer link na srodni topic jer meni search bas i nije pomogao..

Hvala

Q

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 06 Aug 2010, 01:58

postupak je slijedeći: trgovac u USA mora poslati oružje na poštu carinjenja u RH u ZG Branimirova 4 na ime primaoca koji u trenutku primanja pošiljke mora imati odobrenje za nabavku oružja, slijedi plačanje svih pristojbi po zakonu RH koje mogu iznositi do 70% od cijene izražene na računu pošiljaoca. ne znam treba li trgovac u USA ovijeren prijepis (fotokopiju) ili čak originalno odobrenje za nabavku oružja (mislim da ne treba).
dakle značajnu ulogu odigra iznos koji je napisan na izvoznom računu, pa su s time i takova davanja u RH, ali isto tako račun ne smije biti premali jer ako se zainate na carini morati će pištolj ići na procijenu pa po njihovoj će se procijeni ocariniti.

gunman11m
Civil
Civil

Post by gunman11m » 06 Aug 2010, 10:07

bedomedo wrote:kod DE jako dobro pripaziti na opruge, posto je oruzje masivno opruge odlaze nevjerovatno..
ukoliko se uzima rabljeno provjeriti na streljani, ili odma kupiti set novih opruga..
isto tak otvornicki spremnici znaju raditi probleme pa nije lose isto tako sa neta naruciti nove magazine.

stojim na raspolaganju ukoliko neko ima jos kakvih pitanja..
pozdrav
opruge za DE ima u svim adućanima u kojima se prodaje oružje ili...?

Visitor Q
Civil
Civil

Re: Desert Eagle .50 - uvoz?

Post by Visitor Q » 07 Aug 2010, 03:06

70 % :A00:

cijeli je koncept nadasve destimulirajuci..

Znaci (nakon provjere sa potencijalnim prodavacem), posaljem prijatelja sa lovom i ovjerenom kopijom 'nabavne', trgovac salje gewehr na ime kupca i navedenu adresu carine (dali postoji neka posebna procedura slanja takvih posiljaka, i dali je i to dodatni trosak?)

Sada me zanima jos koliko su verzirani i pedantni nasi carinici u takvim situacijama ? Recimo ako bi oruzije bilo naznaceno kao polovno, a cijena recimo; 900 $ dali bi to u praxi bilo sumljivo ?

Dali postoji objektivan rizik da se tako nesto zagubi pri procesu uvoza ? :A06:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 07 Aug 2010, 11:23

Najsigurnije je slati sa Fedexom ali su onda troškovi veći s time da fedex rješava kompletne papire oko uvoza, vjerojatnost za gubitak pošiljke je ista kak i drugdje na svijetu.

Naravno da je bolje označiti kao polovno i račun glasi na iznos koliko je plaćeno u USA, samo se obračunavaju i troškovi poštarine na to.
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Aug 2010, 12:18

pa neka pokusa dogovoriti s covjekom da mu plati to u 2 racuna, na jednom recimo 800$ a na drugom ostatak, i neka posalje samo jedan racun s posiljkom, naznaci kao polovno i bok, carina ce ga manje oderati =) mene su sad za zadnji paket (4 majice) oderali za 95% vrijednosti paketa ali to je sada prica za neki drugi topic... =(
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 07 Aug 2010, 12:23

Nisam 100% siguran ali mislim da je jednostavnije obaviti uvoz iz USA prema trgovcu u Zloveniji ili Njemačkoj/Austriji i onda pješke u RH, nekak mi se čini da je to bolja varijanta od pošte carinjenja Branimirova.
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Aug 2010, 13:15

ako trgovac u zloveniji uzme svoju proviziju, bil te moglo na kraju moglo izaci skuplje nego da carinis direkt u branimirovoj?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 07 Aug 2010, 17:57

Istina ali mi se čini da je lakše radi sustava uvoza između US i EU a mi smo izvan toga.
武士道

Ognjem i mačem.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 07 Aug 2010, 18:36

niko pa ni u sloveniji neće ništa raditi badave, svaki će trgovac uzeti svoj dio pa kad se to zbroji nema isplativosti. ja sam par komada oružja a i drugih stvari tako kupio u americi i sve sam podizao u branimirovoj u zg, naravno imao sam tamo čovjeka koji je dogovorio manji račun i sve ostalo što je trebalo, mogu sada slobodno reći da sam za vrijeme embarga na uvoz oružja uvezao nekoliko komada što dugih i kraćih cijevi a u ono vrijeme se je plačala izvozna carina u americi, danas je nema samo mora kod javnog bilježnika (notara) ovjeriti potvrdu da je oružje izveženo, tamo ga niko ne pita kuda je otišlo već je samo bitno da je prošlo granicu. no da ne duljim, sada svi mi pišemo o nečemu i svako može napisati što ga volja ali koliko vidim niko da nešto uveze pa makar iz slovenije a da ne govorim iz daljnjih zemalja. je se u zadnje vrijeme igram nekakvog trgovca pa svaki čas nešto naručim i dođe mi poštom, jest da to nisu cijene za carinjenje ali koliko vidim niko baš ne postavlja nikakvo pitanje za te uvoze, ali da mi nešto treba od oružja sigurno bi se snašao na bilo koji način ako ne bi bilo u našim trgovinama.

Post Reply