ČIŠĆENJE VATRENOG ORUŽJA
Re: ČIŠĆENJE VATRENOG ORUŽJA
Evo ga, moje skromno mišljenje....
Neki dan kupio Hoppe´s Powder Solvent i Hoppe´s Lubricating oil with weatherguard, pa mogu slobodno reći - N I K A D A više neću korisiti ništa osim navedenog!!!!
Jednostavno sam oduševljen ovim savršenim proizvodima, solvent čisti bolje nego išta drugo što sam imao u rukama!!
Istina, nisam morao čistiti pištolj jer je bio kod nas na testiranju i dobro je prošlo, nakon par mjeseci pucanja, dva sata čišćenja i sve ok. Sad znam da ono što sam čistio dva sata, mučio se kao konjina, sa Hoppe´s-om ide kao od šale!!
Ono što na HS-u nisam uspio nikako očistiti, s ovim čudom je otišlo u pet minuta!
Sad mogu slobodno preporučiti svima onima koji nisu koristili Hoppe´s da obavezno počnu i svim mukama (inače je čišćenje oružja gušt) će doći kraj
Neki dan kupio Hoppe´s Powder Solvent i Hoppe´s Lubricating oil with weatherguard, pa mogu slobodno reći - N I K A D A više neću korisiti ništa osim navedenog!!!!
Jednostavno sam oduševljen ovim savršenim proizvodima, solvent čisti bolje nego išta drugo što sam imao u rukama!!
Istina, nisam morao čistiti pištolj jer je bio kod nas na testiranju i dobro je prošlo, nakon par mjeseci pucanja, dva sata čišćenja i sve ok. Sad znam da ono što sam čistio dva sata, mučio se kao konjina, sa Hoppe´s-om ide kao od šale!!
Ono što na HS-u nisam uspio nikako očistiti, s ovim čudom je otišlo u pet minuta!
Sad mogu slobodno preporučiti svima onima koji nisu koristili Hoppe´s da obavezno počnu i svim mukama (inače je čišćenje oružja gušt) će doći kraj
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
A sta sam ti ja napisao u onoj temi oko wd i finisa?;) samo rokaj sa hopeom i bice lijepsa sa 30 nego sa 20god:) drago mi je da ti svidjelo, mnogi koje ja znam neki put i ne odu na streljanu jer tko ce poslije cistit, sad vise nema izgovora, samo rokaj i sretno;)
Ma ovo najbolje čisti, sve ostalo je za ku*ac:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
^^Ma samo objesim na balkon za štipaljke i čekam da se osuši.. 
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
- istra champion
- Cinker - bojna

Samo pripazi na sunce, mogao bi ti se HS izvitoperiti
.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Tisuncekrvavo ovo je bilo u yaya! =)

"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
ma to je moderna plastika

https://SecreLocal.com - Kayla Pupa Sonya Vibe Ashley Evelynn - No Verify - Anonymous Sex Dating - Secret Chat Dating
- oštrostrijelac
- Poručnik

Tema je malo zamrla.
Zadnjih sam se tjedana načostio karabinske cijevi o ho ho.
Predstoji još nekoliko pucanja i predhodnih i naknadnih čiščenja, a posljednje ovogodišnje bude nakon 10. trofeja neovisnosti, kako bi tanđarina cijev bila u boljem stanju od zatečenog početkom sezone.
Naime, radi se o pušci SSZG koju koristim za treninge i natjecanja, a od onih sam koji tuđe paze više nego svoje, tako da temeljito čiščenje ne predstavlja problem, a koristim i CCI200 kapisle koje nisu agresivne prema cijevi, što olakšava održavanje.
Kad presahne izvor NC 05 i počnem puniti sa VV N140, čiščenje bude šala mala.
Slažem se sa konstatacijom da je Hoppes zakon.
Pozdraf.

Zadnjih sam se tjedana načostio karabinske cijevi o ho ho.
Predstoji još nekoliko pucanja i predhodnih i naknadnih čiščenja, a posljednje ovogodišnje bude nakon 10. trofeja neovisnosti, kako bi tanđarina cijev bila u boljem stanju od zatečenog početkom sezone.
Naime, radi se o pušci SSZG koju koristim za treninge i natjecanja, a od onih sam koji tuđe paze više nego svoje, tako da temeljito čiščenje ne predstavlja problem, a koristim i CCI200 kapisle koje nisu agresivne prema cijevi, što olakšava održavanje.
Kad presahne izvor NC 05 i počnem puniti sa VV N140, čiščenje bude šala mala.
Slažem se sa konstatacijom da je Hoppes zakon.
Pozdraf.
Oštri
Pokusao sam u zadnje vrijeme u vise navrata dobaviti Hoppe's.
Gdje ga kupujete?
Nekada je bilo u Pevecu, sada od toga nista - barem ne u Slavoniji (SB zatvoren, a u OS nisam bio od zadnjeg otvaranja)....
Zadnje sto sam cuo je - Induchem kao uvoznik...
Ima li tko bolje informacije?
Gdje ga kupujete?
Nekada je bilo u Pevecu, sada od toga nista - barem ne u Slavoniji (SB zatvoren, a u OS nisam bio od zadnjeg otvaranja)....
Zadnje sto sam cuo je - Induchem kao uvoznik...
Ima li tko bolje informacije?
- Fleet Admiral

Bio sam u SEKSTAGON-u neki dan i cini mi se da sam vidio HOPPES 9 za ciscenje, upitaj gazdu, oni su induchemovo prodajno mjesto koliko mi se cini pa... eto...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Zdravo stovana gospodo. (i po neki drugar)
Ta Hopsova devetka koja se tako cesto spominje i koristi,
kol'ko ja znam je kemiska supstanca koja je namjenjena
za nagrizanje nekih "meksih" metala: bakra i olova i sl.
Kol'ko ja znam upotrebljava se najvise sa idejom da
ocisti-"izgrize", naslage bakra i olova po cjevima posle veceg
broja ispaljenog streljiva.
Nije dobra da se cesto koristi - posle malo "pucketanja".
Nafta u cjev, u principu da ali...
Ta "obicna" nafta ima u sebi i dost vode.
Kad ostavite naftu duze u cjev "da kisne" onda i voda
radi svoje.
Sredstva kao WD-40 ili slicna-Balistol, "specijalno" ragjena za oruzje,
su odlicno dehidrirana-oslobogjena od vode tako da mogu i duze
biti u cjevi i odraditi svoju ulogu.
Deterdzenti-da, prava stvar.
U sebi sadrze enzime i kemikalije koje odlicno apsorbiraju
barutne ostatke-kiseline i okside (dobivene posle miksa gasova sa vlagom).
Ulje na kraju ih.. obavezno.
Mislim bas da Hrvatka rafinerija radi ulje koje je odlicno za oruzje.
Ne secam se imena.
Tu je vazan viskozitet ulja.
Dobra ulja naprave "film" debljine od 8-10 mikrona, sto je dovoljno
za 24 mjesecnu zastitu oruzja ako je u plaharu (nepucano u megjuvrijemenu).
Ako je za vanjsku zastitu... pa i do godinu dana.
Isto, na kraju, "osusite" cjev od ulja prije prvog pucnja-prijegjite suvom
krpicom kroz nju dva-tri puta pa onda BUM.
Od previse "zastite" (citaj: ulja) prvi metask u karabinu zna podbaciti.
Ta Hopsova devetka koja se tako cesto spominje i koristi,
kol'ko ja znam je kemiska supstanca koja je namjenjena
za nagrizanje nekih "meksih" metala: bakra i olova i sl.
Kol'ko ja znam upotrebljava se najvise sa idejom da
ocisti-"izgrize", naslage bakra i olova po cjevima posle veceg
broja ispaljenog streljiva.
Nije dobra da se cesto koristi - posle malo "pucketanja".
Nafta u cjev, u principu da ali...
Ta "obicna" nafta ima u sebi i dost vode.
Kad ostavite naftu duze u cjev "da kisne" onda i voda
radi svoje.
Sredstva kao WD-40 ili slicna-Balistol, "specijalno" ragjena za oruzje,
Deterdzenti-da, prava stvar.
U sebi sadrze enzime i kemikalije koje odlicno apsorbiraju
barutne ostatke-kiseline i okside (dobivene posle miksa gasova sa vlagom).
Ulje na kraju ih.. obavezno.
Mislim bas da Hrvatka rafinerija radi ulje koje je odlicno za oruzje.
Ne secam se imena.
Tu je vazan viskozitet ulja.
Dobra ulja naprave "film" debljine od 8-10 mikrona, sto je dovoljno
za 24 mjesecnu zastitu oruzja ako je u plaharu (nepucano u megjuvrijemenu).
Ako je za vanjsku zastitu... pa i do godinu dana.
Isto, na kraju, "osusite" cjev od ulja prije prvog pucnja-prijegjite suvom
krpicom kroz nju dva-tri puta pa onda BUM.
Od previse "zastite" (citaj: ulja) prvi metask u karabinu zna podbaciti.
POZDRAV IZ SKOPJA
S ovim se slažem u potpunosti - prije bilo kakvog pucanja obavezno treba obrisati oružje od tragova ulja, pogotovo unutrašnjost cijevi jer problemi koji mogu nastati su veliki.....
Hoppes solvent NO9 i ulje (istina samo 2 oz bočice = 56 ml) sam na kraju nabavio iz Amerike - preko ebay-a. Problem je dobiti veće količine jer ih jednostavno ne šalju....
Iz dosadašnjih dva-tri čišćenja koliko koristim ove proizvode mogu reći da jako dobro očiste pištolj i cijev. Čistim pištolj nakon svakog treninga na kojima ispucam oko 50 komada po treningu.
Tragova bakra nema a cijev se blista s unutarnje strane. Od streljiva sam do sada pucao sa S&B nontox TFMJ (olovno zrno je zaliveno potpuno u bakrenu košuljicu). A njihov Bench Rest koji je još agresivnije sredstvo planiram također nabaviti - ima ga u RH.
U odnosu na Ballistol puno brže i lakše čisti. Vrlo jednostavno skida tragove metala (bakra, mjedi - nastale udarom čahura o gornju navlaku) s tenifer zaštitnog sloja.... ima prednosti sigurno.
WD nisam koristio, premda vidim da ga koristi dosta strijelaca u IPSC-u.
Pranje deterdzetima i nafti bih osobno koristio samo ako doma ne bih imao baš ništa. A i onda je pitanje u kojoj nafti oprati, je li u eurodizelu koji gotovo i nema sumpora u sebi ili u loži?!
Baš kako si spomenuo problem s deterdžentima i naftom je voda koju ako se pravilno ne ispuše sa kompresorom (a i u zraku kompresora također postoji određena količina vlage) ostaje vlaga (voda) koja može napraviti štetu u obliku korozije prouzročene otapanjem produkata barutnih plinova koji u spoju s vodom mogu stvoriti različite kiseline..... a to onda i nije sretan spoj i eto opet problema i nagrizanja cijevi.
Ne znam kako vama, ne pucam puno, ali nakon treninga, gušt mi je očistiti gan detaljno. pa onda prije novog treninga pobrisati.... jednostavno - jedan mali ritual.
Po Ininim uljima, misliš li na ASOL-u i ASOL-S? Jer to su jedina koje poznajema a da su vezana za održavanje oružja.
Hoppes solvent NO9 i ulje (istina samo 2 oz bočice = 56 ml) sam na kraju nabavio iz Amerike - preko ebay-a. Problem je dobiti veće količine jer ih jednostavno ne šalju....
Iz dosadašnjih dva-tri čišćenja koliko koristim ove proizvode mogu reći da jako dobro očiste pištolj i cijev. Čistim pištolj nakon svakog treninga na kojima ispucam oko 50 komada po treningu.
Tragova bakra nema a cijev se blista s unutarnje strane. Od streljiva sam do sada pucao sa S&B nontox TFMJ (olovno zrno je zaliveno potpuno u bakrenu košuljicu). A njihov Bench Rest koji je još agresivnije sredstvo planiram također nabaviti - ima ga u RH.
U odnosu na Ballistol puno brže i lakše čisti. Vrlo jednostavno skida tragove metala (bakra, mjedi - nastale udarom čahura o gornju navlaku) s tenifer zaštitnog sloja.... ima prednosti sigurno.
WD nisam koristio, premda vidim da ga koristi dosta strijelaca u IPSC-u.
Pranje deterdzetima i nafti bih osobno koristio samo ako doma ne bih imao baš ništa. A i onda je pitanje u kojoj nafti oprati, je li u eurodizelu koji gotovo i nema sumpora u sebi ili u loži?!
Baš kako si spomenuo problem s deterdžentima i naftom je voda koju ako se pravilno ne ispuše sa kompresorom (a i u zraku kompresora također postoji određena količina vlage) ostaje vlaga (voda) koja može napraviti štetu u obliku korozije prouzročene otapanjem produkata barutnih plinova koji u spoju s vodom mogu stvoriti različite kiseline..... a to onda i nije sretan spoj i eto opet problema i nagrizanja cijevi.
Ne znam kako vama, ne pucam puno, ali nakon treninga, gušt mi je očistiti gan detaljno. pa onda prije novog treninga pobrisati.... jednostavno - jedan mali ritual.
Po Ininim uljima, misliš li na ASOL-u i ASOL-S? Jer to su jedina koje poznajema a da su vezana za održavanje oružja.
- Cinker - bojna

WD nema veze sa Balistolom.MAKEDONAC wrote:Sredstva kao WD-40 ili slicna-Balistol, "specijalno" ragjena za oruzje,
WD-40 nakon 2-3 dana osuši stijenke oružja i oružje počne oksidirati. S nijim se može čistiti ali ne i dugotrajno podmazivati oružje.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
Pomenuo sam ih zajedno samo kao primjeri
u kontekstu dehidriranih tvari kojima
"se moze po oruzju"-slobodno.
u kontekstu dehidriranih tvari kojima
"se moze po oruzju"-slobodno.
POZDRAV IZ SKOPJA
Mislim da je Balistol sasvim dobro ulje za cesce odrzaanje oruzja. Hoppe 9 je odlicna za ukljanjanje olova ali ga koristim ponekad dok u medjuvremenu koristim Balistol. Za sada je sve radilo bez ikakvih problema a oruzje cisto i odrzavano. Osobno mislim da ne treba fantazirati sa naftom i nekim kemijama kad imamo dostupno kvalitetna ulja za ciscenje. Ako nekom treba Hoppe-a 9 ima ga u Osijeku za kupiti u trgovini Vumir.
https://SecreLocal.com - Kayla Pupa Sonya Vibe Ashley Evelynn - No Verify - Anonymous Sex Dating - Secret Chat Dating
Kod Mercatora?
Za Hoppesov Bench Rest sam dobio informaciju da ga ima u Induchemu u Zagrebu. QT je oko 80 kn bez troskova slanja....
A za Vumir hvala. Svojevremeno je sve to imao Pevec, ali kako su u stecaju sigurno vise nece ulaziti u prodaju oruzja....
Za Hoppesov Bench Rest sam dobio informaciju da ga ima u Induchemu u Zagrebu. QT je oko 80 kn bez troskova slanja....
A za Vumir hvala. Svojevremeno je sve to imao Pevec, ali kako su u stecaju sigurno vise nece ulaziti u prodaju oruzja....
Osjecki Pevec prije stecaja je imao dosta stvari za ciscenje oruzja, holstere, sefova i slicno. Nakon ponovnog otvaranja Peveca, odjel sa oruzjen je radio nekih desetak dana i bilo je sve 50% jeftinije nego inace. Nakon toga odjel za oruzje i ribolov je zavoren i dio robe preseljen u Zagreb. Vjerujem da se u ZG Pevecu mogu naci Hoppe ulja!
G-din ICE je na pocetku teme spomenuo plavkastu boju na krpici iz cjevi.
Sjecate se sigurno kad je Vas dida prskao vinograd sa “Plavim kamenom”
Nutra je Bakar osnova.
Sjecam se te divne plave boje na kristalu.
Tako, sada kad stavite taj famozni NO-9 ucjev, on najvise reagira sa Bakrom,
pa se dobija ta plavkasta nijansa.
Ona INA-na ulja… ne secam se imena ali Vi na netu mozete provjeriti cifre
na bocici koje ce Vam rjeci viskozitet ulja i po kojem standardu su ragjena
za koji vrag odgovaraju.
Ako se ide vodom i deterdzentom na zeljezo imam odlicnu kombinaciju
odmah nakon toga:
U jednoj ruci zeljezo a u drugoj obicni domaci FEN za kosu…… pa tjeraj…
sve dok se zeljezo propisno ne ugrije-to mu godi (ha, ha).
Nakon toga dobijete cisto i suho zeljezo bez bojazni da “u okolini” ima vlage.
Posle ove “operacije” je dobro proc krpicom kroz cjev da bi ocistili i neke
eventualne flekice.
Sjecate se sigurno kad je Vas dida prskao vinograd sa “Plavim kamenom”
Nutra je Bakar osnova.
Sjecam se te divne plave boje na kristalu.
Tako, sada kad stavite taj famozni NO-9 ucjev, on najvise reagira sa Bakrom,
pa se dobija ta plavkasta nijansa.
Ona INA-na ulja… ne secam se imena ali Vi na netu mozete provjeriti cifre
na bocici koje ce Vam rjeci viskozitet ulja i po kojem standardu su ragjena
za koji vrag odgovaraju.
Ako se ide vodom i deterdzentom na zeljezo imam odlicnu kombinaciju
odmah nakon toga:
U jednoj ruci zeljezo a u drugoj obicni domaci FEN za kosu…… pa tjeraj…
sve dok se zeljezo propisno ne ugrije-to mu godi (ha, ha).
Nakon toga dobijete cisto i suho zeljezo bez bojazni da “u okolini” ima vlage.
Posle ove “operacije” je dobro proc krpicom kroz cjev da bi ocistili i neke
eventualne flekice.
POZDRAV IZ SKOPJA