Brenneke
Re: Brenneke
Kugla ti je dobra svaka ako je tvoja cijev "voli" tj ako previše ne šara.
Imaš i RC, B&P, Fiochi, Sauvestre, winchester - ovisno o dubini žepa, potrebama i slično.
Moja Mp 153 ne voli M90 kugle ali zato fiochi kugle i Sauvestre potkalibre jako dobro guta i radi sa njima.
Savjet - kupi par komada pa na strelište i kad nađeš ono kaj valja za tvoju cijev -kupuj...
Imaš i RC, B&P, Fiochi, Sauvestre, winchester - ovisno o dubini žepa, potrebama i slično.
Moja Mp 153 ne voli M90 kugle ali zato fiochi kugle i Sauvestre potkalibre jako dobro guta i radi sa njima.
Savjet - kupi par komada pa na strelište i kad nađeš ono kaj valja za tvoju cijev -kupuj...
-
vojnomir791
- Pozornik

Kako čokirati cijevi kod bokerice 12/76,
za pucanje kugli Rotweil Brenneke Magnum 12/70 ?! Na kutiji Brenneke piše max.1050 bara,
a na cijevi bokerice 950 bara !!!!!
za pucanje kugli Rotweil Brenneke Magnum 12/70 ?! Na kutiji Brenneke piše max.1050 bara,
a na cijevi bokerice 950 bara !!!!!
sad rottweil kugle u 12 kal.radi u standard izvedbi 12/70,magnum punjenje 12/70 i magnum punjenje u 12/76. ove koje ti imaš su odlične ali nisu za tvoju pušku jer ako na cijevi piše 950 bara onda kugle od 1050 bara nisu preporučljive.samo pišeš da je puška 12/76 a takva bi morala ako je predviđena za magnum punjenja imati puno veću toleranciju,tipa 1350 bara..a kaj se tiče čoka možeš ju pucati iz svake cijevi samo bolje da ti je čok čim manji radi preciznosti,ako imaš cilindar čok još i najbolje..zato ti i kombinirane puške koje nemaju promjenljiv čok na sačmenoj cijevi imaju manje čokove,polu ili četvrt čoka,baš radi kugli.
-
vojnomir791
- Pozornik

Probao sam neki dan u lovištu iz donje cijevi (cilindar) i ide super !
Za gornju cijev nemam cilindar , nego 1/2 čoka pa mi govore da iz nje pucam potkalibarne kugle !
Da li Rotweil Breneke proizvodi potkalibarne kugle ?
Našao sam neke Sauvestre ili tako nekako , ali su mi malo "too much" penez ( 30 kuna/kom.) !!!!!
Za gornju cijev nemam cilindar , nego 1/2 čoka pa mi govore da iz nje pucam potkalibarne kugle !
Da li Rotweil Breneke proizvodi potkalibarne kugle ?
Našao sam neke Sauvestre ili tako nekako , ali su mi malo "too much" penez ( 30 kuna/kom.) !!!!!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

znam da Federal radi podkalibarne... ovaj model je NAVODNO bio prilicno ucinkovit... ponavljam NAVODNO jer sam to cuo iz rekla-kazala
http://www.polygunbag.com/12Gauge3InchS ... rView.html
http://www.polygunbag.com/12Gauge3InchS ... rView.html
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
potkalibarne kugle kod nas ti ima domjanković-krušik valjevo-silver i gold hawk-po 9,10kn komad a proizvodi ih i m90 iz duge rese,tak po 12-14kn komad kako gde..wichesterovu supremu uvozi induchem al je skuplja od sauvestra,35-40kn po komadu. federalov sabot potkalibarni je izvrstan,imal sam par prostrela s njim na manjim svinjama kaj se s ostalima baš i ne događa. njega nema u hr,ima u austriji i sto je skup. m90 je dosta precizan,ko i sauvestre do recimo 80metara ali ako kaniš pucati na 20 koraka idu ti jedno pedalj više od linije ciljanja. s krušikom mi se dogodilo da u metu pogađa ploštimice i da se rotira u svim smjerovima.ali nije ti to mjerilo,i kod sauvestra mi se dogodilo da jedna od 6 kolko ih je u kutiji nije završila u meti..
-
vojnomir791
- Pozornik

Budem potražio ove od m-90 negdje po dućanima u Zagrebu , ako su do 15 kuna ,to će bit OK .
Donja cijev-cilindar=Breneke magnum 12/76
Gornja cijev-1/2 čoka=potkalibarna m-90 !
Šta kažete na tu kombinaciju ?
Donja cijev-cilindar=Breneke magnum 12/76
Gornja cijev-1/2 čoka=potkalibarna m-90 !
Šta kažete na tu kombinaciju ?
kugle za sačmaru pucam iz kombiniranog oružja ili pumperice;sad kolko sam skužil ti bi to s bokerice pucal.nije loša ideja ali isprobaj prije na bližoj pa na većoj udaljenosti kak ti kugle tuku na meti jer ako ćeš pucati na svinje izbliza potkalibarna ide malo više nego breneka a i brža je od nje jer je i dosta lakša..prije 2 godine je moj otac odstrelil vepra u medalji,oko 200kg je imal i kraj kičme ispod kože 2 potkalibarne kugle..to je prije svega kugla za pucanje na veće udaljenosti-70,80m i više jer je na tim udaljenostima ona brža i preciznija od breneke samo zaustavna moć im je puno manja. breneka ti je 32gr otprilike ko i većina kugli a potkalibarna m90,krušik,sauvestre 14gr. za pucanje na svinje u guštari na daljine do 50 koraka ja bi se držal breneki u obje cijevi a potkalibarne čuval za pucanje s čeke na većim udaljenostima ali to je samo savjet,najbolje da isprobaš sam pa ćeš na temelju rezultata ne meti sam prosuditi..dobra ti kob!
Budem potražio ove od m-90 negdje po dućanima u Zagrebu , ako su do 15 kuna ,to će bit OK .
"Ritoša" u Sesvetama je imal koje-kakve kugle M-90 i bile su oko 8 kn ali ne drži me za riječ jel sam tamo bil zadnji put na početku godine!!
"Ritoša" u Sesvetama je imal koje-kakve kugle M-90 i bile su oko 8 kn ali ne drži me za riječ jel sam tamo bil zadnji put na početku godine!!
-
vojnomir791
- Pozornik

Ne znam kak bi izgledalo pucati Breneke kugle iz gornje cijevi na koju imam 1/2 čoka (jasno da je na donjoj cilindar) .
Zato sam mislil gore stavit potkalibarnu kuglu da ne uništim čokove !
Ja sam početnik u vezi sa kuglama , pa me zanimaju vaša mišljenja !?
Zato sam mislil gore stavit potkalibarnu kuglu da ne uništim čokove !
Ja sam početnik u vezi sa kuglama , pa me zanimaju vaša mišljenja !?
kuglu možeš pucati iz svakog čoka samo gubiš na preciznosti malo što je čok jači. a s polučokom možeš pucati kakvu god kuglu želiš,neće biti problema..m90 kugle potkal.u zg bi moglo biti kod ritoše jer ostala ekipa u zg je kivna na m90 jer je jeftiniji sa streljivom od svih a nije ni tolko lošiji..
-
vojnomir791
- Pozornik