materijal...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

materijal...
jeli tko razmisljao o poluosovini od auta kao materijal za izradu noza? mislim kad se vec kuje iz okrugle sipke? jeli to pre krhak celik ili sto vec? gledam svaki dan jednu, znam da je dosta tvrdo pa ono... palo mi na pamet dok se komad federplate "kuha" u peci za centralno...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- stari-nakovanj
- Desetnik

Re: materijal...
poluosovine se uglavnom rade iz celika za cementiranje…los materijal za nozeve.
…sta radis sa peci za centralno, otkaljivanje ili kovanje?
…sta radis sa peci za centralno, otkaljivanje ili kovanje?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

otkaljivanje samo... bio sam ju natrpao i sad maloprije se sjetim, odem pogledati u kotlovnicu a ono bojler preko 110°c =) pustio malo vruce vode u kadu i ok... plata neka se hladi do sutra... mada mislim da to nije to... slab mi je zar bio... a ljen sam loziti vatru samo za to negdje na livadi...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
- stari-nakovanj
- Desetnik

zagrijavas celik i stalno vadis i provjeravas sa magnetom magneticnost. kada vise nije magnetican znaci da vise nije zakaljen...iako, ako ces ga drzati u peci do jutra i na nizoj temperaturi opet ce se otkaliti, mozda ne do kraja, ali ce sigurno biti laksi za obradu