Osnivanje kluba???
Moderator: Original_G
- oštrostrijelac
- Poručnik

Re: Osnivanje kluba???
Uuu, što ima vas vinkofčana, da je bar tak nas zapreščanih
Puno uspjeha u ostvarenju vaših planova vam želim
Puno uspjeha u ostvarenju vaših planova vam želim
Oštri
kod nas je tradicija streljaštva stvarno jaka.
u gradu imamo dva kluba klasičnog streljaštva i 1 klub praktičnog.
na papiru to zvuči dobro, ali zapravo se ne radi o jako velikom broju ljudi....
u gradu imamo dva kluba klasičnog streljaštva i 1 klub praktičnog.
na papiru to zvuči dobro, ali zapravo se ne radi o jako velikom broju ljudi....
U Vukovarsko Srijemskoj županiji radi 5 klubova klasičnog streljaštva, a ne puca se županijska liga.
Isto tako ne postoji strelište za veliki kalibar.
Isto tako ne postoji strelište za veliki kalibar.
Nažalost točno. Najveći problem je zapravo što se nema gdje pucati. Privlaka, Jarmina, Jankovci - sve je to već određeno namjenom i teško je preurediti ili napraviti nešto bolje od onoga što već postoji, a da opet ne budu prevelika ulaganja.
Baš sam danas bio na Papmasu i vidim da ljudi tamo ne shvaćaju koliko bogatstvo imaju sa onim strelištem.
Baš sam danas bio na Papmasu i vidim da ljudi tamo ne shvaćaju koliko bogatstvo imaju sa onim strelištem.
dali si išau u Nuštar tamo prema Marincima
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "
svaki puta kada idem za Vukovar.
srelište bi bilo gore? ono je koristilo MUP, ali čini mi se da bi moglo biti problema zbog blizine prometnica. zakonski znam da se zahtijeva min 300 m od naseljenog mjesta. ako se striktno budu držali uvjeta, nećeš dobiti rješenje o uvjetima gradnje.
svakako bi trebalo otići prvo u županijski ured za prostorno uređenje i vidjeti ima li ograničenja. Također i u MUP-u bi trebalo vidjeti.
Mislim da je što se Vinkovaca tiče, najbolje rješenje bivše vojno strelište pod šumom Ljeskovac prema Ivankovu za sve. Tamo je pucala HV i imala vježbovna gađanja. Koliko znam zemljište je u vlasništvu RH - a okolno zemljište je u 5 godišnjem najmu za obradu....
Trenutno je zapušteno, a grad je vjerojatno zaboravio na njega.... a ulaganja bi bila minimalna jer već nekakva infrastruktura postoji.
srelište bi bilo gore? ono je koristilo MUP, ali čini mi se da bi moglo biti problema zbog blizine prometnica. zakonski znam da se zahtijeva min 300 m od naseljenog mjesta. ako se striktno budu držali uvjeta, nećeš dobiti rješenje o uvjetima gradnje.
svakako bi trebalo otići prvo u županijski ured za prostorno uređenje i vidjeti ima li ograničenja. Također i u MUP-u bi trebalo vidjeti.
Mislim da je što se Vinkovaca tiče, najbolje rješenje bivše vojno strelište pod šumom Ljeskovac prema Ivankovu za sve. Tamo je pucala HV i imala vježbovna gađanja. Koliko znam zemljište je u vlasništvu RH - a okolno zemljište je u 5 godišnjem najmu za obradu....
Trenutno je zapušteno, a grad je vjerojatno zaboravio na njega.... a ulaganja bi bila minimalna jer već nekakva infrastruktura postoji.
Sva nabrojena strelišta su lovačka, osim ljeskovca, znači ne smije se pucati sportskim oružjem.
Po zakonu o oružju lovac može okačiti metu na bilo koje drvo udljeno 300 m (maksimialan domet 8x57 oko 5km) od naselja i pucati do mile volje, dok sportski strijelci moraju pucati isključivo na uređenim i streljanama koje ispunjavaju sve zakonske uvjete.
Patch
Ljeskovac je naopako okrenut (na jug ) te bi veći dio dana pucali prema suncu, što nam ne odgovara.
Od infrastrukture ne postjij ništa osim humka.
Po zakonu o oružju lovac može okačiti metu na bilo koje drvo udljeno 300 m (maksimialan domet 8x57 oko 5km) od naselja i pucati do mile volje, dok sportski strijelci moraju pucati isključivo na uređenim i streljanama koje ispunjavaju sve zakonske uvjete.
Patch
Ljeskovac je naopako okrenut (na jug ) te bi veći dio dana pucali prema suncu, što nam ne odgovara.
Od infrastrukture ne postjij ništa osim humka.
da, imas pravo. sunce tuce u oci. bas neki dan smo bili predsjednik kluba i ja. gledali smo i onu Diljevu rupu. ali nista od nje jos godinama.
nama je za ipsc dovoljan humak jer nemamo potrebe za blendama.
moram stvano doci do vas. imamo puno tema.
nama je za ipsc dovoljan humak jer nemamo potrebe za blendama.
moram stvano doci do vas. imamo puno tema.
skupis tri osobe....ja sam jedna.....(mislim osoba)istra champion wrote:1.skupiš 3 osobe za osnivanje kluba, potpišete se na obrascu za osnivanje (imaš u NN), kopije njihovih osobnih iskaznicahs2000xd wrote:Nakon dosta surfanja netom ne nađoh informacije potrebne..
jel zna netko što je potrebno za osnivanje streljačkog kluba, mislim na zakonske regulative i slično...
2.treba ti zapisnik s osnivačke sjednice skupštine udruge (kluba) sa ovim dnevnim redom: a)Izbor radnog presjedništva, zapisničara i 2 ovjerovitelja zapisnika
b)Donošenje odluke o osnivanju Udruge c)Donošenje Statuta d)Izbor tijela Udruge ( predsjednik, izvršni odbor, nadzorni odbor) e) Imenovanje osobe ovlaštene za zastupanje Udruge
3.trebate donijeti (izvršni odbor kluba) odluku o pokretanju postupka za upis u registar udruga
4. 3 primjerka Statuta koji treba biti usklađen sa Statutom HSS-a
5. 70 kn takse + sve ovo nabrojeno odnijeti u Ured Državne uprave-registar udruga
6.Kada dobiješ Rješenje o registraciji, onda daš izraditi pečat.
7. Na propisanom obrascu ispuniš podatke i pečatiraš, pošalješ u Državni Zavod za statistiku za upis, i od njih dobiješ Rješenje o razvrstavanju udruge i MB odnosno OIB.
8.sa Rješenjem od DZS i Registru udruga odlaziš u banku i otvaraš žiro račun
Tako je bilo prije 9 godina, pa ako sam nešto fuloa, nemoj zamjeriti
Poštovanje,
Također bih zamolio dobru dušu koja ima dokumentaciju potrebnu za osnivanje kluba (statut, zapisnik, odluku o osnivanju) u digitalnom obliku i spremna ju je ustupiti da mi ju pošalje na e-mail adresu shuro@shuro.info
Ideja je da se otvori klub koji će biti podrška za popularizaciju Field Target discipline streljaštva zračnim oružjem i organizaciju natjecanja.
Unaprijed hvala na pomoći!
Također bih zamolio dobru dušu koja ima dokumentaciju potrebnu za osnivanje kluba (statut, zapisnik, odluku o osnivanju) u digitalnom obliku i spremna ju je ustupiti da mi ju pošalje na e-mail adresu shuro@shuro.info
Ideja je da se otvori klub koji će biti podrška za popularizaciju Field Target discipline streljaštva zračnim oružjem i organizaciju natjecanja.
Unaprijed hvala na pomoći!
Na stranicama http://www.uprava.hr ima dosta tih obrazaca (zapisnik s osnivačke skupštine, Odluka o pokretanju postupka za upis u registar udruga, zahtjev za upis u registar usluga RH, popis osnivača i osoba ovlaštenih za zastupanje udruge, pa čak i ogledni statut) pa ako nekome treba to je zgodno mjesto za krenuti.
Ogledni statut se popuni s podacima iz registra udruga i cijela stvar bi trebala funkcionirati bez problema.
Pozdrav!
Ogledni statut se popuni s podacima iz registra udruga i cijela stvar bi trebala funkcionirati bez problema.
Pozdrav!