Promatranje divljači

Lovačke priče, iskustva, doživljaji, lovački psi, fotografije...
Post Reply
RIKARDO3
Razvodnik
Razvodnik

Promatranje divljači

Post by RIKARDO3 » 13 Dec 2010, 17:34

Evo nisam znao di postavit temu pa evo tu.Za početak nisam lovac bavim se streljaštvom i lov me ne zanima niti privlači zbog činjenice da moram prvo ubit zatim oderat kožu i jest.A to nebi imo srca napravit (drugo je kupit gotovo mesu u dučanu).
Zanima me ima jedna šumica u kojoj sam prošlu zimu vidio srne,sad me zanima kako navabit te srne da stalno dolaze tamu u svrhu da ih promatram ili eventualno ako imam sreće slikam.Ja sam mislio postavit solište na to mjesto.Pošto tamo nema čeke di bi mogo čekat a da me ne skuže i da se ne prestraše kako se sakrit.Kolko bi trebalo čekat neplaniram ostat u nekom grmu ležat 7-8sati
u koje je doba dana najbolje doć.Radi se o primorskoj šumi di su stabla jasena debljine 10-ak centimetara i visine 7 metara otprilike tako da je dosta gusto
htio bi se čim više približit.Znači kako ih namamit

SSG
Razvodnik
Razvodnik

Re: Promatranje divljači

Post by SSG » 13 Dec 2010, 19:15

Solište ti je dobra ideja.Pazi da ga ne zabiješ čavlima za živo drvo,jer se to ne radi.Najbolje ga je vezat žicom da ga fiksiraš ali nemoj prejako stezat.Šta se tiče promatranja,opće je poznato da divljač izlazi u sumrak ili rano ujutro.Znači dođi sat i pol prije mraka ili sat i pol prije svitanja i ako budeš mirno sjedio nebi trebao biti problem da ih uspiješ slikati.Sretno!!
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 13 Dec 2010, 19:28

pitanje je kako postaviti čeku-osmatračnicu u šumu a nisi lovac, zakonom o lovu dozvoljeno je postavljati lovno tehničke objekte na mjestima koje odredi lovačka udruga-lovozakupnik ili ovlaštenik prava lova. nikakova druga kombinacija ne dolazi u obzir. bez lovačke udruge ne možeš postavljati nikakav objekt, tu spada i solište. jedina mogučnost je da u dogovoru sa lovačkom udrugom, koja gospodari na tom terenu, i sa ministarstvom poljoprivrede i šumarstva, odjel za lovstvo, postigneš dogovor oko postavljanja osmatračnice na određenom području koja bi služila za osmatranje i fotografiranje životinja. naravno i tu nastaju problemi dok se ishodi takova dozvola, uputiti će te u ministaestvo kulture da od njih izvadiiš potvrdu da se baviš tom vrstom "osmatranja" a njima moraš iz registra trgovačkih društava donjeti svoju registraciju da se baviš tim poslom. sve ovo što moraš i što bi trebalo mogu pisati do u nedogled i još ne bi sve nabrojao. ovo sam napisao iz razloga što znam za sličan slučaj koji se nije uspio realizirati.
a pokušaš li to napraviti bez nečijeg znanja, organi gonjenja su ti taj čas za vratom i odoše jaja.
najbolje je imati nekog kolegu u LD pa sa njim na čeku kao gost bez oružja.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

RIKARDO3
Razvodnik
Razvodnik

Post by RIKARDO3 » 13 Dec 2010, 19:34

ma nebi radio čeku nego samo neki zaklon od granja
kolko bi trebo čekat otprilike

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 13 Dec 2010, 19:50

čekaš dok ne dođu, kolega ti je napisao vrijeme kad divljač izlazi.

RIKARDO3
Razvodnik
Razvodnik

Post by RIKARDO3 » 13 Dec 2010, 19:56

sad nisam siguran dal ima 100%u toj šumici srna al sam ih prošlu zimu vidil u kruguod 200 metare od te šumice
vidio sam samo kako lišće ispremješano
pitat ću lovca jednog dal mogu postavit solište
znači na komad drva nabijem vodovodnu cijev s rupama
valjda če osjetit
šta bi još mogo napravit a da znam da se tamo nalaze

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 14 Dec 2010, 17:05

Mozes donesti sjeno (hranilica) i eventualno zrnje kukuruza (može i grubo samljevenog), onda je lako moguce da dodju i divlje svinje ako ih ima... no tebi je bitno slikati zivotinje pa koje god dosle zar ne?

Napravis si prečku na nekom drvetu gdje imas dobar pogled da ti sluzi kao sjedalica,

Buduci da je zimski period maskirati se mozes cak i maminim bijelim stoljnakom, a ako si mozes priustiti nabavi si (ili napravi) ghillie odijelo

No ako je ovo sve sto pitas neka podla krivolovacka podvala (onda si stvarno pedercina* prve klase), spomenut cu samo da se zivotinje nikada ne odstreljuju na mjestima gdje dolaze na hranilice ili solilišta ili lokve s vodom.... mečilište za medvjeda je nesto sasvim drugo i ne spada u tu kategoriju. Svaka cast i moja osobna isprika ako je sve ovo sto si napisao istina!

* ljudska osobina a ne seksualno opredjeljenje.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

RIKARDO3
Razvodnik
Razvodnik

Post by RIKARDO3 » 14 Dec 2010, 20:04

nikakav krivolov i gluposti ne dolaze u obzir :A16: nebi želio da dođu veprići jer ipak imam fotić u ruci a ne neki karabin tako da ako me skuže da me nebi natjerali da ližem sol umjesto njih :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: samo srne
a šta ako dođe medo :A24: kako ga otjerat il išta radit
nema snijega kod mene a dal može kukuruz u klipu ili zrnu ili da ga sameljem
da ga pobacam po podu ili di

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 14 Dec 2010, 20:09

a gle, cim se ti javiš oni ce uhvatiti maglu... tako da nema brige =) vise se oni boje tebe nego ti njih =) ako dodje medo, reci mu: "nisi medo reko' dobar dan, ajde medo idi van!"

sto se kukuruza tice... vidio sam da covjek sto ima srne u gateru daje i u zrnu i u klipovima, no ako ima mladih predpostavljam da bi im olaksao posao kad bi barem stavio u zrnu... a po podu di ces drugdje, osim ako imas neku dasku ili kakvo korito po kojem bi stavio... mada ce one i po snijegu grebati ako znaju da je kukuruz ispod...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 14 Dec 2010, 20:39

nemaš brige ako dođe medo samo se smiri i neće ti ništa . . .
Attachments
kad sretnes medu.jpg

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 14 Dec 2010, 20:41

a ako budeš imao sreće možda i ovako nešto doživiš
Attachments
LOVAC I LANE.jpg

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 14 Dec 2010, 21:58

valdo =) been there done that =)
http://www.fotozine.org/index.php?knjig ... ent=364257
=)

Post Reply