sta je sa bokserom?
sta je sa bokserom?
negdje sam procitao da su kazne za posjedovanje boksera u nekim državama veće nego za nošenje vatrenog oružja bez dozvole...zanima me kakvo je stanje kod nas?da li je dozvoljeno nosit to sa sobom s namjerom samoodbrane naravno? hvala...
Re: sta je sa bokserom?
Zakon je jasan i doslovan. Na agresiju koja se upućuje tebi smiješ odgovoriti jednakom silom. Svaka uporaba sredstava prisile (da se izrazim policijskim riječnikom) koja nanose veće ozljede od onih koje primiš podliježu kaznenom progonu.
Kratko, ne. Odnosno, nosi ga, ali koristiti smiješ ako te netko napadne palicom ili nožem. Na šaku mora ići šaka.
Kratko, ne. Odnosno, nosi ga, ali koristiti smiješ ako te netko napadne palicom ili nožem. Na šaku mora ići šaka.
Last edited by patch on 22 Jan 2011, 13:52, edited 1 time in total.
aha..a recimo situacija je npr:idu 2 lika prema meni u pocnu me tuć ja se odmaknem i jel smijem izvadit bokser??? i ak me policija zaustavi i imam bokser u džepu oću imat problema???
stari, ako idu 2 lika prema tebi, tebi bokser neće pomoći. nego tutanj i zovi policiju na mob odmah. u takvim situacijama nema junačenja već kako bi se lijepo izrazio, taktičko povlačenje.
druga stvar je ako se ti baš želiš kačiti s dvojicom.
u ovakvoj situaciji, a raspravljali smo od ranije ni pištolj nije od pomoći jer u vremenu dok ga izvadiš i repetiraš počnu padati prve pljuske.
druga stvar je ako se ti baš želiš kačiti s dvojicom.
u ovakvoj situaciji, a raspravljali smo od ranije ni pištolj nije od pomoći jer u vremenu dok ga izvadiš i repetiraš počnu padati prve pljuske.
hahaha a u pravu si al po tome sto rekao bokser nenosiš ako se nemaš namjeru kačit s nekim jer ako on krene nožem il palicom ti nestigneš izvadit bokser osim ako ti je na ruci i želiš se tuć...nadam se da razumiješ što ti hoću reć?! i nisi mi odg jel nošenje boksera u HR dozvoljeno,ako znaš slučajno?
Pročitaj http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298395.html
Vidi Članak 5., stavak 5.
Na javnim mjestima (a tu se ubrajaju i kafići), već samo nošenje hladnog oružja za policajca može predstavljati namjeru. Stoga kako sam ti ranije rekao - NE.
Prije svega bih ti rekao - pamet u glavu i problema nema.
Vidi Članak 5., stavak 5.
Na javnim mjestima (a tu se ubrajaju i kafići), već samo nošenje hladnog oružja za policajca može predstavljati namjeru. Stoga kako sam ti ranije rekao - NE.
Prije svega bih ti rekao - pamet u glavu i problema nema.
aha oke...znaci pocinjem kick box trenirat
e hvala ti stvarno...ma necu ja njega ni nosit u grad ond kad mogu zaglavit u policijskoj postaji...
mislim da ti je tako pametnije.
U svrhu samoobrane kao legalno sredstvo prošao bi ti džepni suzavac.
Kao što je kolega rekao boxer ne bi prošao u svrhu samoobrane, nikako.
Kao što je kolega rekao boxer ne bi prošao u svrhu samoobrane, nikako.
a kome treba definitivno da...al nisam tolika tetkica jbg...u nekim situacijama je bolje pobrat batine al ko covjek nego ispast tetkica...ako me razumijes?!
Bokser i slično će ti pri pretresu vani obavezno oduzeti, a možda i nešto gore (prijave)
a znam da..kao sto sam reko u nekim drzavama su vece kazne za nosenje boksera nego vatrenog oruzja bez dozvole,sto nerazumijem al dobro nisam ja smisljao taj zakon...
Molim te za malo ozbiljnosti i da ne pišeš sve što si negdje načuo il što misliš da bi moglo bit točno ili postojati.zOKy wrote:a znam da..kao sto sam reko u nekim drzavama su vece kazne za nosenje boksera nego vatrenog oruzja bez dozvole,sto nerazumijem al dobro nisam ja smisljao taj zakon...
Ne postoji država na ovome svijetu niti će ikada postojati da bi teže sankcionirala nošenje boksera nego NELEGALNOG VATRENOG ORUŽJA.
ja sam tako procitao,neznam mediju su nepouzdani danas al ja tome nisam kriv...zato sam i stavio temu da provjerim...
Ljudi, bokser spada u hladno oružje i automatski je zabranjen za nošenje, kao i ostalo hladno oružje, neda mi se nabrajat koje još spada u tu kategoriju.
Nemoraš se niti tućí s nekim, jer si i ovako u prekršaju ako ga policjot nađe kod tebe.
Opčenito, gade mi se kukavice koje nose boksere, sorry bez uvrede.
Nemoraš se niti tućí s nekim, jer si i ovako u prekršaju ako ga policjot nađe kod tebe.
Opčenito, gade mi se kukavice koje nose boksere, sorry bez uvrede.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
bokser je prava stvar sto se tice organiziranih tuča...ali kod samoobrane ti nepomaze puno kad te uhvate s njim reko bih...
ja si ga i dalje nosim i niko mi ga ne može oduzeti . . . samo mu moraš dati pravo ime
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm