ontario rat 1 ili victorinox rescue tool
ontario rat 1 ili victorinox rescue tool
kupio bih jedan od ova dva navedena..pa me zanima koji je bolji i koji je više isplativiji!
Re: ontario rat 1 ili victorinox rescue tool
Kad bi mi trebao samo nož sigurno bi prije uzeo Ontario....
Audi multa, loquere pauca!
pa i mislio sam se odlučiti na ontario, al opet reko da pitam..ko pita neskita..!
Nekada sam bio očaran sa RAT 3 dok ga nisam uzeo u ruku. Naizgled ergonomski napravljena drška je vrlo neudobna, prednji štitnik preširok, a drška prekratka.
Prije kupnje svakako uzmi nož u ruku i probaj kako ti leži.
Victorinox, kupi ako ti se sviđa, da imam višak para kupio bih ga samo da ga imam u kolekciji.
Pogledaj si rađe neki Spidercov model u toj cijeni, otkad imam Tenaciousa Vic nisam uzeo u ruku osim da odrežem nokte.
Prije kupnje svakako uzmi nož u ruku i probaj kako ti leži.
Victorinox, kupi ako ti se sviđa, da imam višak para kupio bih ga samo da ga imam u kolekciji.
Pogledaj si rađe neki Spidercov model u toj cijeni, otkad imam Tenaciousa Vic nisam uzeo u ruku osim da odrežem nokte.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
a dobro..vidio sam tog švicarca u oglasniku za 150 kn ..pa sam mislio možda i jeftino usput prođem iako sam mislio dati oko 300-tinjak kn za neki koji bi bio ok za te novce. al nije mi sad hića neka da ga odma kupim prvo ću pogledati što se nudi. 
http://sogknives.com/store/SP-21.html
jel bi ovaj bio ok..na oglasu je 250 kn.. možda je bolji od ova dva već ranije navedena?
jel bi ovaj bio ok..na oglasu je 250 kn.. možda je bolji od ova dva već ranije navedena?
Ja imam Rat 1 i vrijedi svaku kunu, jos ga nisam ostrio ni jedanput ima vec skoro 2 god, a oderao je vec 8 divljih svinja , te sjekao grane s njim za potpalu,!!
Meni trenutno best buy EDC noz za te novce !!!
Maaaaalo se je promjenio rub ostrice od sjece grana kad gledam niz ostricu , ali jos savrseno reze, a i ja nemam cime tako ljepu ostricu naostriti pa da je ne ostetim ne diram nista, a noz savrzeno reze i dalje!!
Imam i Victorinox, s njim rezem kobasice i kruh poslije lova uz vatru i koristim ga umjesto vilice
Meni trenutno best buy EDC noz za te novce !!!
Maaaaalo se je promjenio rub ostrice od sjece grana kad gledam niz ostricu , ali jos savrseno reze, a i ja nemam cime tako ljepu ostricu naostriti pa da je ne ostetim ne diram nista, a noz savrzeno reze i dalje!!
Imam i Victorinox, s njim rezem kobasice i kruh poslije lova uz vatru i koristim ga umjesto vilice
evo da neotvaram novu temu.: Spyderco Tenacious... zanima me vaše mišljenje o njemu? i dali je isplativ nož?
Vidi, noževi i isplativost ne idu pod ruku.
Što znači isplativo? Nekome će to biti nož za 100 kn poput Opinela, a nekome neće biti niti Chris Reeve Large Sebenza od preko 2.000 kn za kojeg možeš kupiti 20 Opinela. Osobno mislim da treba naći nekakav kompromis između dizajna, materijala, izrade i cijene. U konačnici, jednako će poslužiti i onaj za 100 kn kao i onaj od preko 2.000,00 za glavnu namjenu - rezanje...
Mislim da bi to trebao gledati drugačije.
Za koju namjenu je taj nož?
Imaš li novca priuštiti ga jer skuplji nož povlači i skuplje brusne alate? A nož treba znati i naoštriti....
Treće i najbitnije je ergonomija i sigurnost - kako ti leži u ruci, odgovara li sustav otvaranja, kakva je kočnica i sl.?
Što znači isplativo? Nekome će to biti nož za 100 kn poput Opinela, a nekome neće biti niti Chris Reeve Large Sebenza od preko 2.000 kn za kojeg možeš kupiti 20 Opinela. Osobno mislim da treba naći nekakav kompromis između dizajna, materijala, izrade i cijene. U konačnici, jednako će poslužiti i onaj za 100 kn kao i onaj od preko 2.000,00 za glavnu namjenu - rezanje...
Mislim da bi to trebao gledati drugačije.
Za koju namjenu je taj nož?
Imaš li novca priuštiti ga jer skuplji nož povlači i skuplje brusne alate? A nož treba znati i naoštriti....
Treće i najbitnije je ergonomija i sigurnost - kako ti leži u ruci, odgovara li sustav otvaranja, kakva je kočnica i sl.?
ma ugl za općenito za svaki dan, edc.. i mislio sam dali se isplati dati cca 300kn..našo sam nešto na oglasu!
a što se tiće oštrenja to mi nije problem jel znam oštriti dobro.. al ugl sa brusnim papirom i kožom sam do sada oštrio!
a što se tiće oštrenja to mi nije problem jel znam oštriti dobro.. al ugl sa brusnim papirom i kožom sam do sada oštrio!
Tenacious odličan, sjedi 5.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Imam Ontario RAT 1 (plain, satan edge finish). Htio sam kupit Tenaciousa no odustao sam. RAT 1 je čvršći, kvalitetnije djeluje i bolje mi leži u ruci. Kao i kod svih noževa, najbolje isprobat prije kupnje.
ueo sam tenaciousa..vrlo sam zadovoljan..dobro leži.! a i povoljno me izišao s druge strane.