Graviranje
Re: Graviranje
maki61 wrote:Super!!!![]()
Jedva čekam da vidim prve rezultate!!!![]()
Koliko košta takav ili sl. alat?
Ja sam platio 89 maraka u FIS Vitez, (300 i nešto kuna).
Sigurno da ne može parirati Dremelu kvalitetom ali cijenom hm....
Inače sam zadovoljan Einhel alatima, bušilicu i malu fleksu -gulim godinama, obzirom na cijenu pozitivno sam iznenađen kvalitetom.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
Mike - odličan odgovor budučim graverima " za amatersku zafrkanciju dobar ti je i Ainhell ".
Budite vrijedni . Trudite se !
Brankec.
Budite vrijedni . Trudite se !
Brankec.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
Hvala ljudi!
Nije previše skupo pa ću uzeti nešto od tog alata i malo isprobavati.
Bolje i to nego cijelu zimu buljiti u monitor!
Nije previše skupo pa ću uzeti nešto od tog alata i malo isprobavati.
Bolje i to nego cijelu zimu buljiti u monitor!
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!
Pozdrav svima..moj 1 post..
Jel cekate neko vrijeme da se lak osusi pa onda "pisete,crtate" i jel se smije osusit lak skroz pa onda radit ... ima li to kakve veze???
hvala
Jel cekate neko vrijeme da se lak osusi pa onda "pisete,crtate" i jel se smije osusit lak skroz pa onda radit ... ima li to kakve veze???
hvala
Evo ti moj sistem koji smatram puno boljim od tog sa lakom za nokte a realizirao sam ga na svojim uradcima..
Najbolje motiv uraditi na računalu, u corel-u u obliku zatvorene linije, taj program prepoznaje ploter za rezanje samoljepljive plastične tapete.
Sve se kod mene pokazalo kao pun pogodak naravno predhodno isproban na kuhinjskim noževima.
Postupak je da se motiv izreže na mašini za rezanje koja stvarno isjeca sitne detalje samo je kasnije malo problem odvojiti dijelove koji ne trebaju, zagrijati oštricu na jedno50-60 stepeni i sa providnom slabo ljepljivom tapetom prenijeti uzorak na zagrijanu oštricu.
Bitno je jer će tako stvarno biti dobro zaljepljeno i obezbijediti izuzetan kontrast.
Ja sam radio sa baterijim 4,5 V ,
1 dcl vode i kašičica soli izmiješati
vatu natopiti u slanu vodu i prisloniti na motiv
plus pol na oštricu a minus na vlažnu slanu vatu
držati točno jednu minutu, (po potrebi pogledati ako je jedan dio ostao sjajan ponoviti 10-15 sekundi, samo taj dio)
nakon toga isprati vodom i skinuti naljepnicu, ako nećeš da je crno nego samo izdubljeno kasnije malo nanesi purol paste i trljaj četkicom za zube,
Uspjeh ne može izostati a može se primjeniti na razne metalne predmete.
foto:
Najbolje motiv uraditi na računalu, u corel-u u obliku zatvorene linije, taj program prepoznaje ploter za rezanje samoljepljive plastične tapete.
Sve se kod mene pokazalo kao pun pogodak naravno predhodno isproban na kuhinjskim noževima.
Postupak je da se motiv izreže na mašini za rezanje koja stvarno isjeca sitne detalje samo je kasnije malo problem odvojiti dijelove koji ne trebaju, zagrijati oštricu na jedno50-60 stepeni i sa providnom slabo ljepljivom tapetom prenijeti uzorak na zagrijanu oštricu.
Bitno je jer će tako stvarno biti dobro zaljepljeno i obezbijediti izuzetan kontrast.
Ja sam radio sa baterijim 4,5 V ,
1 dcl vode i kašičica soli izmiješati
vatu natopiti u slanu vodu i prisloniti na motiv
plus pol na oštricu a minus na vlažnu slanu vatu
držati točno jednu minutu, (po potrebi pogledati ako je jedan dio ostao sjajan ponoviti 10-15 sekundi, samo taj dio)
nakon toga isprati vodom i skinuti naljepnicu, ako nećeš da je crno nego samo izdubljeno kasnije malo nanesi purol paste i trljaj četkicom za zube,
Uspjeh ne može izostati a može se primjeniti na razne metalne predmete.
foto:
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Odlicno je ispalo =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
LuKa96CaCaK
- Civil

Ja sam pokusao ovo..Ne sa lakom..Nego sa korektorom..Samo su se napravile rupice..Ali lepo je ispalo...
Pozzz
Pozzz