poluautomati na procijeni trazim cijenjeno misljenje
poluautomati na procijeni trazim cijenjeno misljenje
Pozdrav!!
Evo bas mislim uzet poluautomat pa se mislim izmedju 2 modela i proizvodjaca
1:iz mp153 5200kn
2:marocchi a12 6900kn
znam da baikalovo oruzje slovi kao robusno i nepoderivo sa slabijom (grubljom) zavsnom obradom dok za marocchija nisan upoznat ,mada je zavrsna obrada na visoj razini nego kod bajkala ,na netu san nasa raznih misljenja od vrhunsko do nikad vise, i za jedan i za drugi model ,pa me zanima kakva su iskustva ,kvaliteta materijala te kvaliteta pucanja(grupiranje sacme itd.).I kod marocchija se moze narucit model sa inercijalnim sistemom osim sistema povrata plinova pa me zanima koje je bolje (pouzdanije) unaprijed hvala!!
Evo bas mislim uzet poluautomat pa se mislim izmedju 2 modela i proizvodjaca
1:iz mp153 5200kn
2:marocchi a12 6900kn
znam da baikalovo oruzje slovi kao robusno i nepoderivo sa slabijom (grubljom) zavsnom obradom dok za marocchija nisan upoznat ,mada je zavrsna obrada na visoj razini nego kod bajkala ,na netu san nasa raznih misljenja od vrhunsko do nikad vise, i za jedan i za drugi model ,pa me zanima kakva su iskustva ,kvaliteta materijala te kvaliteta pucanja(grupiranje sacme itd.).I kod marocchija se moze narucit model sa inercijalnim sistemom osim sistema povrata plinova pa me zanima koje je bolje (pouzdanije) unaprijed hvala!!
Re: poluautomati na procijeni trazim cijenjeno misljenje
153-ojka je nesto teza od marocchia, ali zavrsit ce posao oba dvije. Na ruskinji je zavrsna obrada losija, ali je i razlika u cijeni ocita, kod 153-ojke se javlja problem, ako se to tako moze nazvati sto se ljusti crna boja sa glave. Ali kad se gleda omjer cijene mnogi se kunu da je najbolje izbor za ulozeno/dobiveno. Oba dvije su puske dobre i zasigurno ce vas odlicno sluziti. A sad koja, na vama je da primite oba dvije i vidite koja vam vise odgovoara, ako vam razlika u cijeni ne igra neku ulogu. 
IgyBoy hvala na brzom odgovoru ,ima san obadvi u rukama talijanka je finije obradjena ,elegantnije drvo i nije pretjerano visa cijena obadvi dobro leze na ramenu , nisan od neke sminke ali mislin kupit pusku ako bog da na duze vrime pa da nebi bilo e da san ovo ili ono kasnije ,obe imaju promjenjive cokove i leziste 76 mm u specifikacijama bajkal ima kromirane cijevi a marocchi od st etien celika kao meksi materijal zbog boljeg (gusceg snopa) sacme a opet sta nudi u odnosu na bajkala za 1700 kn vise cijene,a na netu san nabasa na podatak da su talijani uzeli 153 na test i u 5 dana ispalili 50000 patrona razne gramaze bez kvara ili zastoja a opet za marocchi kazu da spada u srednji kvalitativni razred a da je bajkal najnizi ,uglavnom puska pa koja bila od ove dvi sluzit ce za lov divlje svinje i pernate divljaci ima san do sad izevu bokericu i bija san superzadovoljan doduse bila je 80i neko godiste a gleda san i iz27em bokericu i jako je lose izvedena zavrsna obrada ukompletu tj starija je po meni puno kvalitetnija pa neznam jeli to slucaj sa cijelom paletom proizvoda il san bas naletija na los komad oruzja u startu
nadan se da ne davin previse eto 
ZA MP 153 - imam takvu i mogu dati samo pozitivne kritike. Jako dobar odabir ako se uzme u obzir uloženo/dobiveno..
ma i meni se cini da ce bit iz mp153 hvala na pomoci 
marocchi a12 je moja topla preporuka
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
hvala na preporuci al ako moze malo opsirnije obrazlozenje jer do sad sve sta san vidija i komentari koje san cuja bili su za baikala a niko osim "nije losa" nije nista konkretno reka za marrochia