POSJETA VOJNOM MUZEJU KALEMEGDAN

Moderator: BOXI

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: POSJETA VOJNOM MUZEJU KALEMEGDAN

Post by Tomy » 27 Mar 2011, 20:20

U vojnom muzeju na Kalemegdanu je i prije rata bila najveća i najkvalitetnija postava. Ne sporim da su nešto i donijeli tijekom DR, ali se pitanje postavlja šta je sa eksponatima iz Muzeja revolucije u Zagrebu.
Koliko ja znam, dio su "neke buduće" postave "nekog budućeg" vojnog muzeja koji se nalazi u osnivanju već valjda više od 15 godina i ima kustosa i djelatnike koji primaju urednu plaću iz Državnog proračuna, za što? Za Čuvanje zbirke koju nitko ne može vidjeti? Ako je dobro konzervirana, to mogu čuvati i zaštitari za puno manje novaca. Tužno je šta u RH nema sluha niti volje da se nešto takvo uredi, a ima i prostora i vrhunskih eksponata. Žalosno.

allman
Razvodnik
Razvodnik

Post by allman » 27 Mar 2011, 21:07

Pokušao je još gen.Ante Roso kao Ravnatelj vojnog muzeja (u osnivanju) napraviti nešto ali .......sada je Ravnatelj Dinko Čutura sa istim rezultatima čini mi se :(

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 28 Mar 2011, 07:46

allman wrote:
Papilon wrote:Zašto nema u RH, pitaj tamo u Srbiji gdje su isti exponati izloženi a otuđeni iz svih vojnih muzeja u RH tijekom Domovinskog rata, kao i niz drugih stvari kulturnog i inog blaga...!!!!
Pajdo, ovaj Vojni muzej ima tradiciju još od 1878.god. i od tada se "fila" vojnim eksponatima vezanim za zbivanja na ovim turbulentnim prostorima sve do 1991.god. i kao takav jedan je od najjačih Vojnih muzeja i u Europi.............mislim da tvoja tvrdnja da su eksponati muzeja ratni plijen tijekom srpske agresije na Hrvatsku netočni.
Kod nas imaš u ZG Hrvatski povijesni muzej, Muzej Domovinskog rata na Turnju,u Vukovaru koje treba obvezno posjetiti-preporuka!.............. :A25:
Bez zamjerki, ja sam taj dio povijesti 91 stvarao, i to baš tamo!!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 28 Mar 2011, 08:46

Nemože ni u muzeju bez mitomanije ;
na fotki zbirke iz DR ispod kundaka od ukradenog Vektora i lijevo od kundaka MP 5 se nalazi "krvnička ustaška žica za davljenje nejači" :A08:

allman
Razvodnik
Razvodnik

Post by allman » 28 Mar 2011, 11:08

Papilon wrote:
allman wrote:
Papilon wrote:Zašto nema u RH, pitaj tamo u Srbiji gdje su isti exponati izloženi a otuđeni iz svih vojnih muzeja u RH tijekom Domovinskog rata, kao i niz drugih stvari kulturnog i inog blaga...!!!!
Pajdo, ovaj Vojni muzej ima tradiciju još od 1878.god. i od tada se "fila" vojnim eksponatima vezanim za zbivanja na ovim turbulentnim prostorima sve do 1991.god. i kao takav jedan je od najjačih Vojnih muzeja i u Europi.............mislim da tvoja tvrdnja da su eksponati muzeja ratni plijen tijekom srpske agresije na Hrvatsku netočni.
Kod nas imaš u ZG Hrvatski povijesni muzej, Muzej Domovinskog rata na Turnju,u Vukovaru koje treba obvezno posjetiti-preporuka!.............. :A25:
Bez zamjerki, ja sam taj dio povijesti 91 stvarao, i to baš tamo!!
:A25: Nema zamjerki "brate po oružju"!

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 28 Mar 2011, 12:08

gun_hater wrote:Nemože ni u muzeju bez mitomanije ;
na fotki zbirke iz DR ispod kundaka od ukradenog Vektora i lijevo od kundaka MP 5 se nalazi "krvnička ustaška žica za davljenje nejači" :A08:
To je već odavno znan i prokušan srpski folkolor, sve su oni smišljeno radili kako bi Hrvate okrivili,( prikazali zločincima a sebe žtrvom) za sve što se događalo na ovim prostorima od davnina pa do skore prošlosti kada su nas došli poklati i popaliti u našoj Domovini!!!
Bez obzira što s temom (fotkama teme)idemo malo of topic ali istina je ono što se smije i mora i pred Bogom izreči!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

clint
Razvodnik
Razvodnik

Post by clint » 02 Apr 2011, 13:59

Hvala na fotografijama,stvarno sam uživao gledajući ih :A20:

Post Reply