SNIPER KUP 2011- Rijeka
Moderator: Original_G
Re: SNIPER KUP 2011- Rijeka
Svaka čast Bench Rest tekmi ali draža mi je pucačina u kojoj do izražaja dolaze znanje, vještina, poznavanje oružja, streljiva i optike nego kad netko složi Bench Rest pušku u puškarski stalak i stišće po papiru sa 6BR na unaprijed upucanoj udaljenosti.
Snajpersko znanje nije to nego kako u kratkom roku prepoznati udaljenost, kut paljbe, kako odraditi korekciju sa klik mehanizmom ili končanicom i pogoditi u razumno kratkom roku.
Pod tim uvjetima, ne pomaže ti nikakva elektronika, kamere, stalci niti dragi Bog, ako nemaš znanje i volju za napredovanjem.
A ako netko i ne zna .. nije sramota ne znati, nego ne priznati da neznaš i ne htjeti naučiti.
Meni se jako svidjelo što se na SNAJPER KUPU moglo vidjeti dečke iz BSD-a i ATJ koji rade u binomima, koji su vrlo disciplinirani i utrenirani.
Možda nisu ostvarili najbolje rezultate pod ovim uvjetima (pucali su sa ruksaka ili bipoda, a ne stalaka za upucavanje) ali očito imaju znanje vrijedno pažnje, i nadam se da čemo iduće godine opet gledati profiće na djelu.
Snajpersko znanje nije to nego kako u kratkom roku prepoznati udaljenost, kut paljbe, kako odraditi korekciju sa klik mehanizmom ili končanicom i pogoditi u razumno kratkom roku.
Pod tim uvjetima, ne pomaže ti nikakva elektronika, kamere, stalci niti dragi Bog, ako nemaš znanje i volju za napredovanjem.
A ako netko i ne zna .. nije sramota ne znati, nego ne priznati da neznaš i ne htjeti naučiti.
Meni se jako svidjelo što se na SNAJPER KUPU moglo vidjeti dečke iz BSD-a i ATJ koji rade u binomima, koji su vrlo disciplinirani i utrenirani.
Možda nisu ostvarili najbolje rezultate pod ovim uvjetima (pucali su sa ruksaka ili bipoda, a ne stalaka za upucavanje) ali očito imaju znanje vrijedno pažnje, i nadam se da čemo iduće godine opet gledati profiće na djelu.
Tko ne ući iz povijesti,ponavlja greške u budučnosti.
Istina - snajper je daleko najteža i najzahtjevnija vještina pucanja, glede stručnog znanja, prilagodbe i fizičke spremnosti. Postignuti dobar rezultat pucanjem sa ruksaka, remena ili lakta još je za veču pohvalu!
Bench rest - je po mojem tehnološko-pucačko trčanje za što manjom rupicom na što veću daljinu.
Može se desiti da se odazovu oni koji se poradi godina ili zdravlja nemogu uključiti u snajper pa im udoban sjedeći stav pucanja oraspoloži cijelu godinu.
Od toliko različitih kategorija športskog streljaštva mislim da nebi bilo ništa loše podržati još jednu.
U cijelosti se slažem s Kaligulom glede snajpera, a Bench rest - Bože pomozi!
Pozdrav. Brankec.
Bench rest - je po mojem tehnološko-pucačko trčanje za što manjom rupicom na što veću daljinu.
Može se desiti da se odazovu oni koji se poradi godina ili zdravlja nemogu uključiti u snajper pa im udoban sjedeći stav pucanja oraspoloži cijelu godinu.
Od toliko različitih kategorija športskog streljaštva mislim da nebi bilo ništa loše podržati još jednu.
U cijelosti se slažem s Kaligulom glede snajpera, a Bench rest - Bože pomozi!
Pozdrav. Brankec.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
Osobno mislim da je super dok se puca dokle god se puca. Svaka disciplina ima svoje olakšavajuće i otežavajuće dijelove koji se ne mogu uspoređivati. Benč je po meni naučna disciplina po pitanju reloadinga streljiva a sniper ima naglasak računanja elemenata za gađanje. No mislim da bi ovo bolje Oštri objasnio jer se on u ovo kuži daleko bolje nego ja.
- oštrostrijelac
- Poručnik

Najsvestraniji od svih dugocijevaca je Mihael i jedini je kojem skidam kapu.
Postoji još nekolicina strelaca koji se trude i svaka im čast, pošto postižu zavidne rezultate u više puškarskih disciplina.
Posebna su priča oni koji praše iz dugih, ali i kratkih cijevi i to od zračnog, preko MK do VK oružja, kako na nepokretne, tako na pokretne, a i leteče mete.
Možda to i je svaštarenje, ali ja to cijenim i smatram da je to kompletan strelac.
Zadovoljstvo mi je pojedince sretati na klubskim turnirima, prigodnim tekmama, županijskim i državnim prvenstvima, a posebno kada izbore nastup u finalima istih.
Na dosadašnja tri snajper kupa učestvovali su natjecatelji od strelaca rekreativaca, do višestrukih prvaka države i državnih rekordera u pojedinim streljačkim disciplinama.
To je posebna draž ovog natjecanja, koje bude s godinama evoluiralo u nešto još lijepše i bolje, ali i nadalje bude osnovna nit vodilja puška sa olučenom cijevi sa optičkim ciljnikom.
Lijepo bi bilo da stopama Hrvatskog časničkog zbora PGŽ krenu i streljački i lovački savezi i klubovi,te organiziraju raznorazna natjecanja za sve zainteresirane za pogađanje različitih ciljeva iz različitih vrsta vatrenog oružja.
Nije da raznoraznih tekmi nema, ali bi ih moglo biti više.
Trening je za svakog sportaša OK, ali tekma, bilo kojeg stupnja bila, je sasvim nešto drugo.
Muš!
ups,
ovo mi kljucanje stvarno sporo ide.
zdebat
Postoji još nekolicina strelaca koji se trude i svaka im čast, pošto postižu zavidne rezultate u više puškarskih disciplina.
Posebna su priča oni koji praše iz dugih, ali i kratkih cijevi i to od zračnog, preko MK do VK oružja, kako na nepokretne, tako na pokretne, a i leteče mete.
Možda to i je svaštarenje, ali ja to cijenim i smatram da je to kompletan strelac.
Zadovoljstvo mi je pojedince sretati na klubskim turnirima, prigodnim tekmama, županijskim i državnim prvenstvima, a posebno kada izbore nastup u finalima istih.
Na dosadašnja tri snajper kupa učestvovali su natjecatelji od strelaca rekreativaca, do višestrukih prvaka države i državnih rekordera u pojedinim streljačkim disciplinama.
To je posebna draž ovog natjecanja, koje bude s godinama evoluiralo u nešto još lijepše i bolje, ali i nadalje bude osnovna nit vodilja puška sa olučenom cijevi sa optičkim ciljnikom.
Lijepo bi bilo da stopama Hrvatskog časničkog zbora PGŽ krenu i streljački i lovački savezi i klubovi,te organiziraju raznorazna natjecanja za sve zainteresirane za pogađanje različitih ciljeva iz različitih vrsta vatrenog oružja.
Nije da raznoraznih tekmi nema, ali bi ih moglo biti više.
Trening je za svakog sportaša OK, ali tekma, bilo kojeg stupnja bila, je sasvim nešto drugo.
Muš!
ups,
ovo mi kljucanje stvarno sporo ide.
zdebat
Oštri
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ako mislis recimo na "Ajkule" lani su ostvarili zamalo nikakav rezultat (od njih 6, samo je jedan imao 76 krugova ostali 0) sto me prilicno iznenadilo da ne kazem razocaralo, kao sto kolegica rece, malo je sramotno da amateri naprave bolji "posao" od profesionalaca, i da su to njeni "vojnici" imali bi popravni!... dok su se ove godine prilicno popravili!Kaligula wrote:Meni se jako svidjelo što se na SNAJPER KUPU moglo vidjeti dečke iz BSD-a i ATJ koji rade u binomima, koji su vrlo disciplinirani i utrenirani.
E vidis, IMHO naslon na ruksak, moglo bi se reci da krsi pravila natjecanja a i moze opet IMHO pruziti bolji oslonac nego "stalak za upucavanje" iako zapravo nitko nije pucao sa "pravog" stalka za upucavanje samo su imali cvrste i teske prednje naslone, inace bi i straznji dio puske bio fixiran u dio stalka...Kaligula wrote:Možda nisu ostvarili najbolje rezultate pod ovim uvjetima (pucali su sa ruksaka ili bipoda, a ne stalaka za upucavanje) ali očito imaju znanje vrijedno pažnje, i nadam se da čemo iduće godine opet gledati profiće na djelu.
Ovo o cemu si ti pisao je vise "prakticno snajpersko natjecanje", sa nepoznatim udaljenostima, i visinskim razlikama strijelca i cilja... onda sve to dolazi do izrazaja, ali to je opet klasa za sebe isto kao i bench-rest... sve u svemu dobro je da imamo i ovo sto imamo, i svaka cast orzanizatorima na ulozenom trudu i sredstvima! Bilo kakvo natjecanje je korak naprijed =)
P.S. napisah ovo jos popodne prije Brankecovog posta, al' nisam kliknuo submit...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Original_G
- Cinker - bojna

Čudi me da je vojska tak slabo pucala u gotovo pa idealnim uvjetima.
Pa kak budu pogodili u kišnoj noći recimo terorista
Ne podcjenjujem, ali sigurno puno više treninga, ak je neko gledal na Discovey je bilo o američkim snajperima, oni u eliminacijama provode sate i sate na streljani.
Pa kak budu pogodili u kišnoj noći recimo terorista
Ne podcjenjujem, ali sigurno puno više treninga, ak je neko gledal na Discovey je bilo o američkim snajperima, oni u eliminacijama provode sate i sate na streljani.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

uopce me nebi iznenadilo da "nemaju" resursa za intenzivniju obuku tih ljudi, zalosno! =(
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Kako i na koji način Hrvatska vojska radi sa svojim strijelcima to je njihovo.
Naše je da ponudimo svu moguču pomoć.
Na Wagneru je da iskoristi to i da uz suradnju sa dosadašnjim strijelcima i svima nama koji nismo pucali a znamo i hočemo pomoći, stvori jedno novo i kvalitetno takmičenje.
Dobra volja za Bench rest je tu i do proljeća ima dosta vremena za puno toga napraviti.
Podrška Bench rest-u i Wagneru!
Poz.
Naše je da ponudimo svu moguču pomoć.
Na Wagneru je da iskoristi to i da uz suradnju sa dosadašnjim strijelcima i svima nama koji nismo pucali a znamo i hočemo pomoći, stvori jedno novo i kvalitetno takmičenje.
Dobra volja za Bench rest je tu i do proljeća ima dosta vremena za puno toga napraviti.
Podrška Bench rest-u i Wagneru!
Poz.
- oštrostrijelac
- Poručnik

Ne to nije to!
Ako Wagner organizira Bench rest - Bog mu daj zdravlja - onda buš videl pravo Bench rest pucanje.
Ja bi rado prokomentiral ovu sliku ali neću jer bu Origi zbrisal.
Poz.
Ako Wagner organizira Bench rest - Bog mu daj zdravlja - onda buš videl pravo Bench rest pucanje.
Ja bi rado prokomentiral ovu sliku ali neću jer bu Origi zbrisal.
Poz.
oštrostrijelac wrote:To je to![]()
![]()
BENCH R E S T shoot
http://www.strelec.si/forum/download/fi ... &mode=view
pozdraf ekipa,posebno dugocevcima... samo kratki osvrt..
ova zadnja slika u postu od Oštrog podsjetila me na sličnu fotku s ovog SK-a, jedino kaj je lik na ovom SK bil u horizontali. čini se, da je bilo dosta "prometno" oko samih strelaca na vatrenoj liniji...
ipak treba misliti i na sigurnost, kako samih strelaca,tak i ovih šetača oko njih!? nadam se, da se slažete samnom u vezi takvih stvari. sve je dobro, dok se niš ne dogodi. ovime ne umanjujem trud i zalaganje organizatora SK 2011 u Rijeci, ali ovakve stvari se ne mogu i ne smiju događati. Oštri, drago mi je da si prepoznal Mihaela kao dobrog, ma ne dobrog..nego vrhunskog strelca. Mihu znam već jako dugo, još kad bi imao malo više vremena za sebe (zbog same prirode posla kojim se bavi),tko zna gdje bi mu bio kraj. eto, ja toliko.
pozdraf i najte kaj zameriti
ova zadnja slika u postu od Oštrog podsjetila me na sličnu fotku s ovog SK-a, jedino kaj je lik na ovom SK bil u horizontali. čini se, da je bilo dosta "prometno" oko samih strelaca na vatrenoj liniji...
ipak treba misliti i na sigurnost, kako samih strelaca,tak i ovih šetača oko njih!? nadam se, da se slažete samnom u vezi takvih stvari. sve je dobro, dok se niš ne dogodi. ovime ne umanjujem trud i zalaganje organizatora SK 2011 u Rijeci, ali ovakve stvari se ne mogu i ne smiju događati. Oštri, drago mi je da si prepoznal Mihaela kao dobrog, ma ne dobrog..nego vrhunskog strelca. Mihu znam već jako dugo, još kad bi imao malo više vremena za sebe (zbog same prirode posla kojim se bavi),tko zna gdje bi mu bio kraj. eto, ja toliko.
pozdraf i najte kaj zameriti
mudar čovjek zna sve. snalažljiv čovjek zna svakoga.
- oštrostrijelac
- Poručnik