Prijedlog za novi zakon
Moderator: karabalic
Re: Prijedlog za novi zakon
Po ovom odgovoru možeš poslije registracije zračnice raditi sve preinake - slobodno.
Ako napraviš problem sa preinačenom zračnicom - onda si u problemu!
Pitanje: zašto bi bio u dodatnom problemu radi preinačenja ako ti je preinačenje dozvoljeno - bez problema?
Hvala!
Ako napraviš problem sa preinačenom zračnicom - onda si u problemu!
Pitanje: zašto bi bio u dodatnom problemu radi preinačenja ako ti je preinačenje dozvoljeno - bez problema?
Hvala!
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
Možeš, ali ne smiješ. Ukoliko napraviš preinaku koja tvoje zračno oružje stavlja u drugu kategoriju od one u kojoj je prijavljena, moraš to naknadno prijaviti u PU. Nisam znao da ću morati onako jasan odgovor elaborirati 
Jel taj Zakon izglasan, nisu još izbacili zapisnik 24. sjednice Sabora, a sam prijenos nisam gledao
Jel taj Zakon izglasan, nisu još izbacili zapisnik 24. sjednice Sabora, a sam prijenos nisam gledao
Tvoj odgovor je u potpunosti točan i jasan, ali ne odgovara ni na jedno pitanje.
Dakle za situaciju A. Ja ću ići prijaviti da je puška sada slabija od 10,5J. Hoće li me oni zato brisati iz evidencije i hoće li provjeravati i kako da li je puška stvarno slabija?
Situacija B. Ako ne prijavim, svakako sam u prekršaju, ali da li i kada će se provjeravati, tj. imaju li osnovu za provjeru čak i ako dođu po prijavi uzeti svo oružje.
Postavljam ova pitanja samo zato da ukažem na neke nejasnoće, kakvih se u našim zakonima svuda da naći, a ne zato jer mislim imati neprijavljenu jaku zračnu pušku.
Dakle za situaciju A. Ja ću ići prijaviti da je puška sada slabija od 10,5J. Hoće li me oni zato brisati iz evidencije i hoće li provjeravati i kako da li je puška stvarno slabija?
Situacija B. Ako ne prijavim, svakako sam u prekršaju, ali da li i kada će se provjeravati, tj. imaju li osnovu za provjeru čak i ako dođu po prijavi uzeti svo oružje.
Postavljam ova pitanja samo zato da ukažem na neke nejasnoće, kakvih se u našim zakonima svuda da naći, a ne zato jer mislim imati neprijavljenu jaku zračnu pušku.
U svakom Zakonu moraju postojati rupe, jer bi došlo u pitanje egzistiranje odvjetnika.
U razgovoru sa lovcem koji je svoju zračnu pušku prijavio zajedno sa vatrenim oružjem, doznao sam da je samo priložio papire (račun i dokumentaciju) za zračnicu i nitko ga nije tražio ništa osim toga. Znači, nikakva provjera, atest i sl. da li puška odgovara specifikaciji. No, to je sve bilo prije ovog novog Zakona, kada prijava i nije bila obvezatna.
A : Dužan si prijaviti samo ukoliko je izlazna brzina >200 m/s, u protivnom izmjena Zakona nema veze s tobom.
B: Provjera oružja kojim je počinjeno kazneno dijelo je obavezna, jer Sud traži balistički izvještaj. Ne znam što bi točno bilo da te netko prijavi samo pod uznemiravanje, no u svakom slučaju slijedi oduzimanje oružja, jer po novom Zakonu bio ti nakon suđenja proglašen nevinim ili krivim, oružje ti mogu oduzeti, što je još jedan apsurd.
Jedino što je u svemu dobro jest da se stane na kraju ekipi koja puca s prozora po ljudima, maloljetnicima delikventima i sl.
U razgovoru sa lovcem koji je svoju zračnu pušku prijavio zajedno sa vatrenim oružjem, doznao sam da je samo priložio papire (račun i dokumentaciju) za zračnicu i nitko ga nije tražio ništa osim toga. Znači, nikakva provjera, atest i sl. da li puška odgovara specifikaciji. No, to je sve bilo prije ovog novog Zakona, kada prijava i nije bila obvezatna.
A : Dužan si prijaviti samo ukoliko je izlazna brzina >200 m/s, u protivnom izmjena Zakona nema veze s tobom.
B: Provjera oružja kojim je počinjeno kazneno dijelo je obavezna, jer Sud traži balistički izvještaj. Ne znam što bi točno bilo da te netko prijavi samo pod uznemiravanje, no u svakom slučaju slijedi oduzimanje oružja, jer po novom Zakonu bio ti nakon suđenja proglašen nevinim ili krivim, oružje ti mogu oduzeti, što je još jedan apsurd.
Jedino što je u svemu dobro jest da se stane na kraju ekipi koja puca s prozora po ljudima, maloljetnicima delikventima i sl.
A : Puška je bila brža od 200m/s i prijavljena je. Onda je prestala biti brža od 200 m/s (recimo zbog slabije opruge) i ne spada više u C kategoriju. Želim je vratiti u D kategoriju. Može li to ili ne.
B:

B:
Pa ako sam dobro pročitao (iako ne baš sve od slova do slova) ako te oslobode onda ti vračaju oružje ?no u svakom slučaju slijedi oduzimanje oružja, jer po novom Zakonu bio ti nakon suđenja proglašen nevinim ili krivim, oružje ti mogu oduzeti, što je još jedan apsurd.
Trebao je biti na posljednjoj sjednici Sabora. U NN nije ništa objavljeno, zasad. Izglasano je masu Zakona na toj 24. sjednici, no po medijima se vrtilo samo ono bitno za izbore. A ovo i jest marginalna izmjena, ionako. Saznat ćemo...kantica wrote:Kad bi taj zakon trebao biti izglasan ?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

I onda? danas su se kreveljili po saboru, jel zakon izglasan ili?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ako je, bit će objavljenza 15 dana u NN...
Nije izglasan. Otišao na doradu i drugo čitanje zbog nekih problema sa prijavom liječnika primarne zdravstvene zaštite.
Tako da će biti na redu tek u novom sazivu.
Tako da će biti na redu tek u novom sazivu.