Strijele za samostrel!!

Odjeća, obuća, lovačka i vojnička oprema, oprema za preživljavanje...
Post Reply
PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Strijele za samostrel!!

Post by PUNISHER1987 » 03 Nov 2011, 22:20

Kako razmišljam o kupnji samostrela molio bih savjet kod odabira strijela, odnosno da li da uzmem aluminijske ili karbonske??

Ako netko već ima iskustva s tim da mi pomogne pri odabiru i navede prednosti i nedostatke jedne i druge, to je ono što me zanima!!

Unaprijed zahvalan na pomoći!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Strijele za samostrel!!

Post by PUNISHER1987 » 07 Nov 2011, 02:58

Izgleda da nema nitko tko bi mi odgovorio na pitanje, ili dao savjet jer mi razmišljanje koju vrstu strijele da izaberem već pomalo zadaje glavobolju!! :mrgreen: :mrgreen:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Nov 2011, 11:35

Netko mi je jednom spomenuo da karbonske jesu bolje i dugotrajnije, ali alu su jeftinije i lakse ih mozes sam napraviti.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 07 Nov 2011, 22:25

Hvala Mike, pozzz!!

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 17 Jan 2013, 23:44

Pozdrav!
Nisam dugo na forumu, no "naletio" sam na Vaš post, pa pošto sam prilično dugo u samostrelu mislim da mogu pomoći.
Ja osobno, nisam volio karbonske strelice iz razloga što prilikom pucanja, s njih se odvajaju oštre "špranje" koje se mogu prilikom vađenja strelica iz mete prilično duboko zabiti u ruku i vjerujte, nije baš neki osjećaj. Aluminijske strelice radili smo sami, rezali cjevčice, lijepili krilca i čepove na stražnjoj strani. Špica je malo "tokarije" i nije neki preveliki problem. Takvim strelicama članovi mog kluba osvojili su nebrojene medalje na svjetskim i kontinentalnim prvenstvima. Svojevremeno sam i sam pucao samostrel, no zbog nedostatka vremena i bolova u križima morao sam se ostaviti toga.
E sad, ono što u postu niste naveli, imate li već samostrel i koja debljina strelica Vam treba. Ako imate samostrel sa strelicama "8mm" mogu vam poslati nekoliko komada da isprobate, naravno besplatno, jer meni više ne trebaju. To su isključivo sportske strelice i imaju jednostavnu špicu. U sportskim natjecanjima "ZABRANJENA" je lovačka špica. Ukoliko ne pucate previše precizno, pa ne pogađate jednom strelicom u drugu, strelica može izdržati veliki broj opaljenja, naravno uz adekvatnu podlogu za metu. Preporučam izbjegavati podloge od prešane slame, jer vrlo lako iskrivljuju strelicu zbog nehomogene strukture. Strelica koja se savine, skine se špica krilca i čep, ako procijenite da Vam se to isplati, jer su krilca i čepovi prilično jeftini, i to sve prebacite na novu cijevčicu, te opet imate strelicu. Ako se odlučite za pucanje samostrelom, mogu Vam pokazati još neke finte oko sastavljanja strelica, namatanja tetiva... Nadam se da ste u ovom mom odgovoru pronašli neke korisne informacije. Ako jeste, drago mi je, i želim Vam puno uspjeha samostrelom.
Veliki pozdrav

Post Reply