Benjamin Super Streak :-D

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

ikee1101
Civil
Civil

Post by ikee1101 » 05 Oct 2011, 16:20

Bog ljudi,

evo nakon nekog vremena citanja da se i ja malo oglasim.

Postao sam ponosni vlasnik gore navedene puske ( jos putuje).
Kako jos trebam istu dati na upucavanje znam da je bitno imati i stalno jedno zrno po kojoj ce se upucavato (bar je preporucljivo).
Do sada sa luftericama nemam puno dodira ali sam se dosta nacitao (teorija)...

Kako sam do sada vise imao kontakt sa sniperima (Steyer, CZ, H&K) koje sam koristio i obicno vatreno oruzje (CZ, FAL, H&K,Steyer) molio bih vas za preporuku!

Tu mi je bitna preciznost, snaga (> 25 J) i tezina metka imati u miksu.
Naravno da mi je bitna i cijena kod svega pa ne zelim (svijestan da ne ide sve zajedno) imati najbolju i najskuplju, ali svakako povoljno i donekle kvalitetno (Best Buy).

Da, i bitno je da je metak u HR i dostupan, a ne da se mora naruciti preko Evinog goluba iz Djibutija.

Ja gledam konkretno 2 modela koja cu navesti a molim sve iskusneza preporuku!

Crosman Premier Ultra Magnum (Heavy Weight) , 4,5mm, 500 kom. - 49 kn

H&N Final Match 4,5 mm

Unaprijed hvala!

zdebat
Poručnik
Poručnik

Re: Benjamin Super Streak :-D

Post by zdebat » 05 Oct 2011, 22:32

Ljudi koji vam je bijes? Kao da ste jedva dočekali da je pokoljete kao bijesni psi, krvi po forumu do koljena, sve mi ispod monitora mokro.

Ikee, prvi si se javio sa pitanjem pa da ti kao kolega sa foruma kažem, pročitaj i proguglaj o ovoj temi koja te interesira pa ćeš dobiti sliku o tome što te zanima, ne zaboravi i zakon o oružju. Mislim da početak druženja na ovom forumu (a niti forumima koje redovito pratim) nije dobro započeti sa špotancijom u stilu ja znam ovo ili ono...ja sam ovo ili ono...a ti ili vi nemate pojma... na primjer.
Svi smo mi nešto što netko drugi nije, to vam je valjda jasno. Zato smo na forumu da nesebično i u dobroj namjeri raspravljamo i izmjenjujemo informacije ako je to ikako moguće.

Ostatak ekipe;
imajte na umu da morate ostati smireni i hladnokrvni, prije svega pristojni jer svađom i prepucavanjem se neće ništa riješiti. Ako čovjek ne zna (a ne zna jer je postavio pitanje) onda ga pristojno usmjerite i olakšajte mu traženje.
Toliko od mene, nadam se da nikoga nisam uvrijedio ili povredio, to je moje mišljenje.
Pozdrav,
zdebat

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 05 Oct 2011, 22:46

JAVNA OPOMENA, lov zračnim oružjem je zabranjen. :A24:

Ta puška ima 450 m/s s bezolovnim dijabolama, s nekom heavy ispod 300 m/s i popolovi 53J :!:

Crosman Premier Ultra Magnum (Heavy Weight) je odlična dijabola za tu pušku, a H&N je tupa natjecateljska dijabola koja nikako neodgovara Crosmanu, ovo je sve iz iskustva.
Volim crno pa makar i ofarbano.......

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 06 Oct 2011, 05:53

Ja se ispričavam iako nisam ni svjestan zašto ali vjerojatno zato što sam te uvrijedio, a ispravi me ako griješim jer si i sam rekao da ti treba za čvorke, pokojeg zeca i konzerve!! Slažem se s karabalicem u vezi odabira diabola za tu pušku!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 06 Oct 2011, 12:29

Nepotrebno maknuto, jedni drugima se ispričali, na PM smo malo konstruktivno razgovarali..........

*zdebat* vam dobro kaže u ova usrana vremena nemoramo se iskaljivati jedni na drugima, sve je u banani ne našom krivnjom pa se to manifestira i u stvarnom i virtualnom svjetu. Treba uživati koliko se može :A29:
Volim crno pa makar i ofarbano.......

ikee1101
Civil
Civil

Post by ikee1101 » 06 Oct 2011, 13:11

Ma dobro, zavrsimo vise s tim...

Ni ja ne zelim prepucavanje, zbog toga se nisam sigurno ovdje prijavio... Samo sam htio iz ovog podrucja cuti druge, iskusnije preporuke.

Ponavljam jos jednom za konacni kraj, nisam mislio ici u lov jer mi se hodanje po sumama gadi!!!

Htio sam dobru pusku za dvoriste da bude dovoljno jaka samim time i precizna. Ocito da sam pogrijesio u odabiru!!!

Sta je tu je, svaka skola se placa pa tako i ja moju!

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 06 Oct 2011, 16:18

Da, nisi ni prvi ni zadnji koji je nešto kupio pa onda pitao je li to dobro ili ne. Tako sam ja kupio kompjuter, a i mnogi ljudi na mojoj streljani što se oružja tiče.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 06 Oct 2011, 22:57

Nisi ništ fulal, s 300 m/sec i teškom špic diabolom na 50 m buš bušil flaše ko od šale.
A od metaforičkog čvorka bu ostalo samo perje.

Pucaj s naslona.

Mojih 0,05$.
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 Oct 2011, 23:19

kod tako jakih zracnica se spic diabole (npr RWS Superpoint) nisu pokazale pretjerano precizne u odnosu na diabole oblog vrha...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

ikee1101
Civil
Civil

Post by ikee1101 » 07 Oct 2011, 00:48

Evo danas je stigla...

Pa sama puska je vise nego dobra. Ali naravno to je prvi dojam. Ispucao sam nekoliko metaka (tupih) od Gamo i sve mi se cini o.k. osim same tezine. Tesko je bez naslona izostriti optiku.

Dobro, treba je i upucati. Ali me iznenadilo stanje zrna na 15m.
Pucao sam u metu sa sakupljcem diabola. Makon 6-7 diabola sam htio vidjeti stanje ispaljeni diabola.
Sve smrvljeno u male gelercice i prah!
Ocekivao sam deformirane diabole, nikako izmljevene. Inace ta kutija diabola je dosla sa puskom.
Puno sam citoa o toj pusci.... Cesto se spominjalo da ima veliki trzaj.
Ja sam ugodno iznenadjen. Ocekivao sam veci trzaj ali dobro, nisam kompetentan to ocijeniti kako dugo dugo godina nisam luftericu drzao u ruci a u medjuvremenu rukovao samo na poslu vojnim vatrenim oruzjem.

Kao sto rekoh, kada se jos dotjera upucavanjem mislim da je to solidna puskica za te pare za koju sam je i kupio.
Negativno samo tezina i to oko 4200 gr.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 07 Oct 2011, 10:29

:mrgreen: zato sam rekel da trebaš naslon :mrgreen:

meni su najbolje bile: Crosman Premier Ultra Magnum

iz 305 m/sec Crosmanice u 4,5 na 50 m u čelični lim deformirale su se u fleku, nisu se fragmentirale...
武士道

Ognjem i mačem.

nan
Pozornik
Pozornik

Post by nan » 14 Nov 2011, 23:59

Nemoj se ljutiti što upadam u tvoju temu - molim jedan osnovnoškolski odgovor. Puno puta sam pročitao: Upucana puška, upucavanje puške ili nekog oružja - što to točno znači? Jasno mi je kada kupim auto da moram iči na tehnički pregled, ako nešto nevalja popravak se prizna pod garnciju. Puška puca ili ne puca, ovdje čitam puška puca, ali ju još treba upucti i to treba neko drugi napraviti, dakle dodatno plačanje.

Upucati, što to točno znači
Hvala
Osveta je jedini nčin da se zadovolji pravda

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 15 Nov 2011, 10:46

Ajd da odgovorim na ovo pitanje jer te kako vidim podosta muči: upucati pušku ukratko znači podesiti optiku (optički ciljnik) ili mehanički ciljnik sa ciljanom točkom, npr. kada gađaš recimo čep od piva na 50m vidiš da se pogoci ne slažu pa si iz tog razloga promašio, onda si lagano klikovima (kod optičkog ciljnika oni vijci za gore/dolje i lijevo/desno) štimaš optiku i postižeš pogodak ciljane točke, u ovom slučaju čepa od piva!!
Mislim da je to, to, ako griješim ispravite me!!

nan
Pozornik
Pozornik

Post by nan » 17 Nov 2011, 03:15

Vjerojatno si u pravu, samo si malo pretjerao s čepom od piva na 50 metara. Sreća kad pogodim i poklopac od ajvara na 50 metar.
Hvala
Osveta je jedini nčin da se zadovolji pravda

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Nov 2011, 12:44

nekome znaci "precizno" pogoditi kravu na 25m, a nekome znaci precizno pogoditi cep od piva na 100m, a nekome cep od ajvara na 1000m... sa pistoljem na 25m ja sebe smatram "preciznim" kad je sve u crnom, jer to zadovoljava moje potrebe, a netko je nezadovoljan kad na istoj udaljenosti pogodi 9-tku ili nedaj boze 8-micu...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 17 Nov 2011, 15:53

nan wrote:Vjerojatno si u pravu, samo si malo pretjerao s čepom od piva na 50 metara. Sreća kad pogodim i poklopac od ajvara na 50 metar.
Hvala
Naprotiv, mislim da nisam pretjerao jer sam primjer preciznosti je moj pokojni stric koji je sa svojom malokalibarkom koja je imala optiku na sebi gađao (i pogađao) šibicu na 100m bez naslona, stojećim stavom a ne ležećim, kad to uspijem onda mogu reći da sam ovladao pucanjem iz mk puške!!

Pozzz

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 17 Nov 2011, 17:15

Da li se tvoj pokojni stric zvao Vasilij Zacev?? :A16:

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 17 Nov 2011, 17:48

Vrijeđaš me ovim što si napisao, nije se zvao Vasilij Zaicev nego Vidan Ivkić - Baćo, snajperist poginuo za vrijeme Domovinskog rata na području Bosanskog Broda, nemam razloga lagat!!!! :A10: :A10: :A10:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Nov 2011, 20:53

ode tema decki...

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 17 Nov 2011, 20:56

Kolega, pretpostavljam da znaš što je šibica, što je 100m i stojeći stav. Nemoj se naći uvrijeđen ali malo promisli. :idea:

Post Reply