Kako provjeriti u kakvom je stanju polovno oružje

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Deki
Razvodnik
Razvodnik

Re: Kako provjeriti u kakvom je stanju polovno oružje

Post by Deki » 14 Dec 2011, 19:11

Ako možeš uzmi čezu,neces se prevarit.
Ja kad sam kupovao pištolj sam dvoumio između Crvene zastave 9mm i ČZ75.
Kolega mi je preporucio da uzmem ČZ75,uzeo sam je i nisam požalio.
Odlican pištolj,kvalitetan,precizan,konkurentan u streljaštvu.
I ima jako velik izbor tuning djelova(drške,ciljnici...itd,itd),dok za CZ m88 nema ništa.

To što ima možda koju sitnu ogrebotinu nije bitno,bitno da su mehanizam i cijev uredu.

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 14 Dec 2011, 20:23

Ma uzeo bih čezu bez problema, ali uzmi u obzir da sam u zadnjih godinu dana položio lovački ispit i kupio dvije puške, i da sam uz to nezaposleni student! :A27: Nemam novaca trenutno za neku pristojnu čezu. Mislim imam, ali ostao bih doslovno bez lipe onda. Zato si mislim za prvi pištolj uzet M88 u savršenom stanju, bolje nego sjebanu čezu za 100 eura. Imam 22 godine, 2 puške i dozvolu za pištolj s kojom ga sutra mogu ići kupiti. I neću se sigurno zaustaviti na ovome tako da na ovo ne gledam kao na prvi i zadnji pištolj koji ću kupiti nego kao nešto s čim ću početi. Niste ni Vi svi imali zbrojevke, s&w, berette i slično. Rekao bih da Vas je jedno 90% počelo na zastavama tako da koliko god bio loš u mojim očima je on dobar! :D

Deki
Razvodnik
Razvodnik

Post by Deki » 14 Dec 2011, 20:29

Za 2000Kn možeš kupit dobru čezu m75.A m88 kad ti dosadi neces više moć prodati,jer ih nitko ne kupuje!

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 14 Dec 2011, 20:35

Na području dalmacije baš i nema čeza (mislim na privatne oglase), a i općenito ponuda pištolja je jako siromašna. A ovo po dućanima što je komisiona prodaja u jako lošem je stanju, a traže prevelike novce. Čak niti na gotovinu ne daju popust što je po meni u današnje vrijeme nevjerojatno. A što se tiče m88 nema šanse da bi ga ikad prodavao. Prije bi ga trajno onesposobio.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Kako provjeriti u kakvom je stanju polovno oružje

Post by Original_G » 14 Dec 2011, 22:39

Kupoval i tražil 6 mjeseci, skupil lovu i otišel po novu :) ponudili su na 12 rata i živi keš sam upotrebil pametnije :)))

Zastava nije ni blizu a niko ne veli da nemožeš kasnije imat oba.
武士道

Ognjem i mačem.

mstank12
Civil
Civil

Post by mstank12 » 24 Jun 2012, 14:36

Pozdrav prijatelj koji radi kao security me zamolio da Vas pitam na sta mora paziti kada bi kupovao beretu 92fs jer ima priliku 2-3godine staru beretu 92FS kupiti u kako kaze prodavatelj odlicnom stanju.
Pa ako netko ima iskustva s tim oruzjem bio bih Vam zahvalan!!!

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 25 Jun 2012, 11:24

koji kur.. če njemu pištolj kad ti sekuritaši služe ionako samo za plašenje male djece i da bi proizvođači sunčanih naočala imali više mušterija !?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Jun 2012, 13:19

to sto radi kao sikjuriti, ne znaci da u privatnom zivotu nije ljubitelj oruzja, vjerojatno ga misli kupiti za vlastite potrebe, jer za posao ionako ima sluzbeno oruzje.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Deki
Razvodnik
Razvodnik

Post by Deki » 25 Jun 2012, 17:32

šile wrote:koji kur.. če njemu pištolj kad ti sekuritaši služe ionako samo za plašenje male djece i da bi proizvođači sunčanih naočala imali više mušterija !?
Ja radim kao zaštitar vec par godina,to ne zaci da ja nesmijem voljeti oružje.

A te spike o plašenju djece i sunčanima si ostavi za negdje drugdje,jer ocigledno neznaš previše o tome kakav posao ti ljudi rade!

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 25 Jun 2012, 18:28

Čast svima, i čast svakom zvanju. Ne znam kako je drugdje u drugim mjestima, gdje je možda "manja potražnja" za zaštitarima., ali kod mene je "smjeh festival" sve i svašta. Zagrebu je valjda potrebano jakoooo puno zaštitara tako da ih se jednostavno ne može selektirati. Što iz velike potražnje....što iz činjenice da rade za mizerno malu plaću.
Kod mene ih je 6-7 prešlo u zaštitare i to uglavnom osobe koje su više puta u životu pokušavale bezuspješno nešto napraviti i kad su odustali od svih pokušaja na kraju se zaposlili kao zaštitari... za neku mizeriju.....na nekim manje "rangiranim" i manje plaćenim poslovima.
Službeno oružje ne nose (valjda zbog blistave prošlost).....osnovnu školu bi završili "da ih u vojsku nisu zvali" a pate "od veličine" i onda nabiju sunčane naočale, ošišaju se na ćelavo i glume face.
Za razliku od jednog susjeda koji već 20-tak godina (a možda i više) radi kao zaštitar. Trenutno u AKD zaštiti i zaštitar je u banci. Čovjek cca 50-55 godina. Sportski tip...svakodnevno trčanje i nabijanje kondicije, uljudan, kulturan, pristojnost na visini..... nikad ga nisam vidio pijanog ili u nekakvoj drugoj neprimjerenoj situaciji. osoba dostojna da bude zaštitar....za razliku od nekih.
Zato zbog nekolicine ne možemo suditi svima jer nismo svi isti....a u svakom žitu ima korova.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 25 Jun 2012, 20:17

Deki wrote:
šile wrote:koji kur.. če njemu pištolj kad ti sekuritaši služe ionako samo za plašenje male djece i da bi proizvođači sunčanih naočala imali više mušterija !?
Ja radim kao zaštitar vec par godina,to ne zaci da ja nesmijem voljeti oružje.

A te spike o plašenju djece i sunčanima si ostavi za negdje drugdje,jer ocigledno neznaš previše o tome kakav posao ti ljudi rade!
znam ih mnoge..kao i gazde im...
debela večina tih takozvanih zaštitara nije u stanje samog sebe zaštititi ai između ostalog u zadnjih 22 godine ti jadovani su organizirali i sudjelovali u više pljački kao počinitelji pljačke negoli kao čuvari nekoga ili nečega....

mstank12
Civil
Civil

Post by mstank12 » 30 Jun 2012, 16:42

Molim Vas mozemo li se vratiti na temu o bereti 92fs. I da ljubitelj je oruzja a inace HS sluzbeni i vjeruj mi ne plasi djecu nego radi cijelu noc na najprometnijem mjestu i gubi zdravlje mjenjajuci dan za noc, te gubitkom prirodnog sna. I po zakonu ne smije nista jer je cuvar a oni ne plase, niti se tuku jer znacenje redara kako sama rijec kaze je netko tko stvara red bez upotrebe sile. Pistolj npr. smije vaditi tek kada ga je drugi izvadio i tako reci potegao vec na njega jer mu sluzi za samoobranu njega i obranu ljudi koje cuva po cijelu noc za 4000kn izlazuci zdravlje i zivot zastiti nas, ali ne tuzi se on jer je covjek srca koji voli zivot i covjeka!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Jun 2012, 17:01

bez brige, svi znamo da ima zastitara i "zastitara", tako da...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply