MGV-176 submachine gun
Re: MGV-176 submachine gun
Kolko me sjećanje služi ako nisam u pravu neka
me neko ispravi ali brzina paljbe se regullirali
tim središnjim navojnim mehanizmom .
Koliko jako naviješ , toliko brzo puca .
me neko ispravi ali brzina paljbe se regullirali
tim središnjim navojnim mehanizmom .
Koliko jako naviješ , toliko brzo puca .
Ne Vidra, brzina paljbe ne ovisi o stupnju navijanja opruge na spremniku, nego o vrsti municije. Što je jače punjena to zatvarač (slobodni hod) brže radi. Nije sigurno igrati se s oprugom, jer se more dogoditi da ti stane u kritičnon momentu, a dok još imaš metaka u spremniku. Osim toga, u slučaju da se i more tako naštimati opruga (a ne more), što bi se onda dogodilo ? Zatvarač bi moga projuriti ispod spremnika prije nego što metak bude na mjestu i eto ti zastoj. Znači, nikako se NE IGRATI sa oprugom...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Hvala !
Baš mi je to nekako u sjećanju da je netko
od dečaka navio do kraja i onda je pucao MGV
ko sumanut ali je naravno došlo do zastoja .
Šta ćeš, učilo se iz pogrešaka .
Baš mi je to nekako u sjećanju da je netko
od dečaka navio do kraja i onda je pucao MGV
ko sumanut ali je naravno došlo do zastoja .
Šta ćeš, učilo se iz pogrešaka .
Ma tako je Vidra, MGV-176 je dosta specifična pucalica i jako je važno dobro znati što točno imaš u rukama prije nego što stisneš okidač. Mislin da su svi problemi sa zastojima bili uzrokovani neadekvatnim rukovanjem, a poneki i neadekvatnom municijom. Čitanjem jasnih uputa, koje su se isporučivale s oružjem, sve se to moglo izbjeći.
Last edited by Mike_Torello on 05 Mar 2012, 22:22, edited 1 time in total.
Reason: nije potrebno quotati post koji se nalazi odmah iznad.
Slažem se!
Jako je bilo bitno streljivo, nikako sa olovnom glavom, već HV sa bakrenom košuljicom...
Ja kad sam je prvi put vidio počeo sam se smijat, još ono "Gorenje" odmah me je asociralo na kućanske aparate, no kad sam ispalio više hitaca odmah sam se uozbiljio...
Krasna puškica...
Jako je bilo bitno streljivo, nikako sa olovnom glavom, već HV sa bakrenom košuljicom...
Ja kad sam je prvi put vidio počeo sam se smijat, još ono "Gorenje" odmah me je asociralo na kućanske aparate, no kad sam ispalio više hitaca odmah sam se uozbiljio...
Krasna puškica...
Last edited by Mike_Torello on 05 Mar 2012, 23:19, edited 1 time in total.
Vuk na vuka ni u toru neće,a kamo li brat na brata svoga...
Mislim da po logici stvari je što se tiče brzine paljbe suprotno, tj. ona je manja ako je punjenje jače, jer onda tjera zatvarač dalje nego što to može ako je punjenje slabije.Hawk wrote:Ne Vidra, brzina paljbe ne ovisi o stupnju navijanja opruge na spremniku, nego o vrsti municije. Što je jače punjena to zatvarač (slobodni hod) brže radi. Nije sigurno igrati se s oprugom, jer se more dogoditi da ti stane u kritičnon momentu, a dok još imaš metaka u spremniku. Osim toga, u slučaju da se i more tako naštimati opruga (a ne more), što bi se onda dogodilo ? Zatvarač bi moga projuriti ispod spremnika prije nego što metak bude na mjestu i eto ti zastoj. Znači, nikako se NE IGRATI sa oprugom...
Kraća putanja zatvarača= veća brzina paljbe.
Inače sve .22lr strojnice s otvorenim zatvaračem imaju jako veliku brzinu paljbe (nije to isključivo namjerno u MGVu nego je to karakteristika opća manje više)
jer je ovdje teško pogodit omjer između težine zatvarača i jačine opruge koja mora bit da bi se u jednom pokretu iz spremnika uzeo metak, nagurao u ležište i "fiksnom" udarnom iglom detonirao.
Da se stavi slaba opruga onda bi možda taj zatvarač išao dalje u svom pokretu u sanduku, i tako usporio paljbu, no onda se može dogodit da u prvom pokretu nema dovoljnu snagu za aktivaciju kapisle, koja je i sama po sebi "rimfire" dovoljno problematična i manje pouzdana od centralnog paljenja.
U vezi ovog sa punjenjem, tako se može katkad dogodit u takvom mehanizmu ako je punjenje preslabo da pritiskom otponca ne potjera dovoljno daleko zatvarač da ga zapinjač uhvati, nego nastavi pucat i vadit metke iz spremnika dok se sve ne potroši, ovo ne govorim za mgv nego općenito neke modele strojnica i druge kalibre,
isto tako slična stvar se zna događat i sa ugrađenim prigušivačem budući da to smanji pritisak u cijevi, pa se brzina paljbe poveća, ili i ako je cijev prekratka.
Za napomenu o igranju s oprugom se slažem, to i spremnik je jako važna komponenta i tu će problemi biti, pogotovo ako je opruga preslaba, slomljena, svinuta itd. i naravno ako su "usnice" donosača na vrhu iskrivljene, a ovo sve posebno vrijedi za te egzotične spremnike ala MGV s lisnatom oprugom.
Držat napunjene spremnike do kraja dugo vremena (tipa par tjedana ili mjeseci) je loše za oprugu, isto tako ak je kapacitet npr. 32, bolje stavit 30 nego silit da je na svojoj granici stalno.
Za ekstreman primjer, Uzi Gal je imao kolekciju dosta pištolja, i sve spremnike je držao posebno rastavljene i numerirane, baš zato da zna kakav je koji i da nema oupće nikakvog pritiska na oprugu.
Ma pazi gun_hater, nema tu puno logike, ja bi reka da se tu više radi o fizici. Zatvarač mora proći cili hod koji mu opruga dozvoli, a opruga je dizajnirana da pokrije više vrsta municije. Jača municija daje veću akceleraciju zatvaraču u jednon smjeru, a opruga u suprotnom. Tako zatvarač prijedje zadani hod u kraćen vrimenu. To su pokazali i testovi, a mi moremo misliti što oćemo...gun_hater wrote: Mislim da po logici stvari je što se tiče brzine paljbe suprotno, tj. ona je manja ako je punjenje jače, jer onda tjera zatvarač dalje nego što to može ako je punjenje slabije. Kraća putanja zatvarača= veća brzina paljbe.
Da, ali mi sada pričamo o MGV-176... zašto sada generaliziramo ???Inače sve .22lr strojnice s otvorenim zatvaračem imaju jako veliku brzinu paljbe (nije to isključivo namjerno u MGVu nego je to karakteristika opća manje više)
kapisla ??? .... a rimfire ???...no onda se može dogodit da u prvom pokretu nema dovoljnu snagu za aktivaciju kapisle, koja je i sama po sebi "rimfire" dovoljno problematična i manje pouzdana od centralnog paljenja.
...ovo ne govorim za mgv nego općenito neke modele strojnica i druge kalibre,
opet pričamo o svačemo i udaljujemo se od teme...
ovo uopće ne stoji... zašto bi prigušivač smanjivao pritisak u cijevi ?
isto tako slična stvar se zna događat i sa ugrađenim prigušivačem budući da to smanji pritisak u cijevi, pa se brzina paljbe poveća,
Spremnik more biti pun, ali se opruga navija samo kad je spremnik montiran...Držat napunjene spremnike do kraja dugo vremena (tipa par tjedana ili mjeseci) je loše za oprugu,
Što 32... 30 ??? kapacitet je daleko veći......isto tako ak je kapacitet npr. 32, bolje stavit 30 nego silit da je na svojoj granici stalno.
ajmo se mi malo držati teme da te mogu slijediti...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

IMHO, Ako je rijec o integralnom onda "smanjuje pritisak" jer je cijev kraca i ima izbusene rupe pri vrhu, tako da ustvari ne smanjuje pritisak nego ga brze gubi u odnosu na cijev normalne duzine, ali ako je rijec o modelu koji se nasarafi na vrh cijevi onda ne bi trebalo biti razlike...Hawk wrote:ovo uopće ne stoji... zašto bi prigušivač smanjivao pritisak u cijevi?gun_hater wrote:isto tako slična stvar se zna događat i sa ugrađenim prigušivačem budući da to smanji pritisak u cijevi, pa se brzina paljbe poveća,
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Mike, to bi tako moglo biti na nekim drugim pucalicama, ali cijev MGV-176 nema integralni prigušivač, nego se on navuče (ne našafari) na posebno ležište na vrhu cijevi. Tako, ako bi baš išli cijepidlačiti, dodatak prigušivača ustvari "produžuje" cijev, što bi moglo i neznatno povećati pritisak u cijeni, ali nikako ne smanjiti...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

posto neznam kakav prigusivac ide na MGV tj. kakva je verzija s prigusivacem, zato napisah "AKO JE INTEGRIRANI...", dakle opisao sam A i B varijante...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
evo link di ima manual... ako koga interesira...
http://www.scribd.com/doc/28577868/Sub- ... 176-Manual
http://www.scribd.com/doc/28577868/Sub- ... 176-Manual