Koju zračnu pušku??
Moderator: karabalic
Koju zračnu pušku??
Bok svim. a.. ovako muči me jedan problem.. imao sam do sada Hatsana 125 i bio sam zadovoljan s njim.. na njemu je bila optika Gamo 4x32... Ali uzeo bih si sada nešto malo bolje i kvalitetnije... prvenstveno mislim na Dianu mod 31 panther 5,5 cal... i stavio bi si na nju Nikko Stirling mountmaster 3-9x50AO... šta općenito mislite o ovoj kombinaciji... svaka sugestija je dobrodošla...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Koju zračnu pušku??
Mislim da je to ok kombinacija, iako bih ja uzeo 4,5mm kalibar... al' to sam samo ja =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
hmmmm...mene ta dilema trenutno muči....puška mi prvenstveno treba za gađanje meta...da mogu na 50-60m gađati što hoću...znam da je 4,5 i precizniji ali nekako mi se čini da 5,5 stvara veći ''štetu''...neznam!?!?! 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako je za gađanje meta onda svakako uzmi 4,5mm, polozenija mu je putanja (manji pad zrna na vecim udaljenostima), jeftinije je streljivo, izbor je odprilike podjednak iako ide malo vise u korist 4,5mm, brzina je veca sa 4,5mm ali je energija nesto manja, i 4,5mm je malo vise osjetljiv na vjetar...
hmmmm..sada stvarno neznam što napraviti...imao sam hatsana 125 i bio je kolko tolko precizan...pršti od snage ali ipak...htio bih nešto malo većeg kalibra...sada uskoro se i učlanjujem u lovačko društvo tako da bih i za početak možda i nju uzimao za lov....
Znam da se nesmije...išao bih s ocem..on ima Berettu ali neznam koji model...uskoro si kupuje novu pa bih ja nasljedio njegovu...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ako bi isao sa ocem i on nosi neku Berettu, zasto bi ti nosio zracnicu sa sobom u lov?
ma znam...al opet u jednu ruku još razmišljam dječjom glavom pa shvatim da je to protuzakonito(nosit zračnicu u lov)...ugl od ovoga ću sigurno odustati....al htio bih imati neku zračnicu za guštiranje...imam iza kuće polje..pa bih htio pušiti limenke piva...Mike_Torello wrote:Ako bi isao sa ocem i on nosi neku Berettu, zasto bi ti nosio zracnicu sa sobom u lov?
Tvoja razmišljanja i pitanja direktno indiciraju na protuzakonite radnje, stoga odmah hlađenje. Ako ne kužiš zašto pročitaj pravila i malo se raspitaj o lovu s zračnicama i sl. radnjama. Isto tako raspitaj se u lovačkom društvu u koje se upisuješ o radnjama koje su ti na pameti. 
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Ljudi stvarno nikada neće shvatiti za što služe zračne puške... Svako malo se pojavi netko tko bi išao u lov sa zračnicom, gađao ''neman'' i tko zna još što! Za takve nije ona ''špriherica'', a gdje zračna puška.
... Onima koji su jednom dobili rat, teško je zamisliti da bi ga drugi puta mogli izgubiti! ...