Optika za zracnicu
Moderator: karabalic
-
snowman333
- Pozornik

Optika za zracnicu
Imam priliku kupiti novu nikko stirling mountmaster 6x40 optiku koja bi me sa postarinom kostala 400 kn, a s druge strane susjed mi nudi optiku gamo 6x40 isto za 400 kn. On ju je do sad koristio na slaviji 634 i znam da je optika dobra i da nije rastelana.
Koju bi vi optiku radje stavili na hatsana 125?
Daj jj...j..jjj...jjjj... ma daj PET pivi, kad nemrem reci jj....jjj.jj.jjj... jednu 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Optika za zracnicu
Meni osobno Nikko u ovom slucaju zvuci bolje, ali trebalo bi malo pogledati na netu kakva su iskustva korisnika sa jednom i drugom, obicno stranice koje ih prodaju imaju review opciju za korisnike gdje ljudi napisu iskustva i dojmove, obicno pisu i na sta su ih montirali i koliko koristili, za-i-protiv i tako... uglavnom prouciti pa usporediti. To se ne kupuje u dahu nego nakon najmanje tjedan dana istrazivanja i razmisljanja. Samo nemoj žuriti =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
De samo koji je kalibar 125-ice?, Možda i na 4,5 nebi Mountmaster izdržao, ja ih odobno posjedujem sve pa kad napišeš kalibar dobit češ i malo konkretniji odgovor.snowman333 wrote:Imam priliku kupiti novu nikko stirling mountmaster 6x40 optiku koja bi me sa postarinom kostala 400 kn, a s druge strane susjed mi nudi optiku gamo 6x40 isto za 400 kn. On ju je do sad koristio na slaviji 634 i znam da je optika dobra i da nije rastelana.
POZZZZ
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Nikko Stirling je nekada bila zavidno kvalitetna optika ali danas čujem samo loša iskusva.Gamo je sasvim solidna optika koja s dobrim nosačima drži 300m/s u 4,5mm.
a za ovo pretjerano jako,slabo precizno ritalo Hatsana,treba nešto preko minimum 2000kn.
a za ovo pretjerano jako,slabo precizno ritalo Hatsana,treba nešto preko minimum 2000kn.
u šumi je puno bolje organizirana civilizacija
-
snowman333
- Pozornik

Kalibar je 4.5 mmkarabalic wrote:De samo koji je kalibar 125-ice?, Možda i na 4,5 nebi Mountmaster izdržao, ja ih odobno posjedujem sve pa kad napišeš kalibar dobit češ i malo konkretniji odgovor.snowman333 wrote:Imam priliku kupiti novu nikko stirling mountmaster 6x40 optiku koja bi me sa postarinom kostala 400 kn, a s druge strane susjed mi nudi optiku gamo 6x40 isto za 400 kn. On ju je do sad koristio na slaviji 634 i znam da je optika dobra i da nije rastelana.
POZZZZ
Daj jj...j..jjj...jjjj... ma daj PET pivi, kad nemrem reci jj....jjj.jj.jjj... jednu 
Zato sam i pitao jer sam posjedovao istu i dvije optike je razbila u kratkom roku i onda je dobila Dianinu optiku i takvu sam ju i prodao, sada imaš AirKing po pristupačnoj cijeni.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
ja kupujem optiku prijatelj mi je u valikoj britaniji po mi nudi da kupi neku hawke pa me cjena malo muči jer je moguče ,bio sam na ebayu evo linka http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=S ... w=Hawke+AO tak nešto bi uzeo i jel ko koristi takvu optiku pa da mi malo napiše o njoj
poozzz
poozzz
-
krikrama857
- Pozornik

pozz ljudi ovaj nezz dali ima neko optiku gamo 4x32 i dali je zadovoljan snjom, dobre i lose strane??
JA IMAM GAMO 3-9X32 OPTIKA JE SASVIM OK !
benjamin discovery puška je PCP 4.5 mm praktično nema nikakav trzaj sa navedenom optikom sa 30 m metek u metak .
benjamin discovery puška je PCP 4.5 mm praktično nema nikakav trzaj sa navedenom optikom sa 30 m metek u metak .
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI! ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ovisi na sta ju zelis montirati...krikrama857 wrote:pozz ljudi ovaj nezz dali ima neko optiku gamo 4x32 i dali je zadovoljan snjom, dobre i lose strane??
-
350 magnum
- Civil

ja je posjedujem na svojoj D350MP i odlično se drži, ispucano preko 1200 diabola s optikom i nikud se nije maklakrikrama857 wrote:pozz ljudi ovaj nezz dali ima neko optiku gamo 4x32 i dali je zadovoljan snjom, dobre i lose strane??
ja sam nabavio hw 97 kt u 5.5 kalibru ,koju optiku da stavim gore šta vi kažete Airking 4-12x42 920 kn, Airking 3-9x42 750 kn ili
Hawke AirMax EV 4-12X50 AO HK5175 1.200 kn je malo skuplja ali nema veze.... muči me kroz 40 ili 50 šta vi preporučujete iz iskustva HVALA
Hawke AirMax EV 4-12X50 AO HK5175 1.200 kn je malo skuplja ali nema veze.... muči me kroz 40 ili 50 šta vi preporučujete iz iskustva HVALA
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

uzmi neku od ovih 4-12x, obije su dobre, samo jesi li voljan jednu platiti malo vise nego drugu... ako ti lova ne igra ulogu, uzmi ovu skuplju i to je to =)
misliš ovu Hawke AirMax EV 4-12X50 AO ,to sam ja mislio je 1250 ali kad kupujem onda ču riskirat.
pa mučilo me 3-9x40 ili 4-12x50 dobro jedna je x42 .ak poludim uzel bum oba dvije koga jbg ...
pa mučilo me 3-9x40 ili 4-12x50 dobro jedna je x42 .ak poludim uzel bum oba dvije koga jbg ...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nisam gledao specifikacije od optika jer nisam imao bas vremena, pogledat cu kasnije... Obrati paznju na promjer tubusa, jeli 25,4 (1") ili je 30mm, bolji je naravno ovaj drugi, jer propusta vise svjetlosti, isto kao i veci objektiv... vidi koja ti koncanica vise odgovara i po tome prosudi, osobno preporucam sto tanju koncanicu, meni osobno tako vise odgovara, netko voli da je deblja... vidi jel na kojoj pise "GLASS ETCHED", znaci da su ugravirane u staklo a ne metalne siluete, i obicno su dosta tanke...
hvala ti mike na ovim informacijama,slušal sam te i za pušku isto pa ču i za optiku još jednom hvala poozzzz 
mike prijatelj mi nudi Airking 4,5-14x50-mil dot šta ti veliš na tu optiku jer da uzmem
neznam ni sam a oko cjene čemo se dogovorit , kolko ta optika opče vrjedi kolko da mu ponudim
neznam ni sam a oko cjene čemo se dogovorit , kolko ta optika opče vrjedi kolko da mu ponudim
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

A nemam pojma o cijeni, trebalo bi pogledati po netu, ako mislis da ce ti mil-dot odgovarati i ako ce ti prijatelj dati povoljnu cijenu, zasto ne....
hvala- bojim se da če mi bit prejaka za 40-50 m ali ako buda dao dobru cjenu onda ču uzet pozzz
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nece biti prejaka, 4,5x kao minimalno povecanje je ok