Projekt br. 2 - Shurina vjeverica br.2
Projekt br. 2 - Shurina vjeverica br.2
Ovdje je mali prikaz kako su na moj način napravljene vjeverice za današnji 2. Zagreb Field Target Open.
Glavna drva su Turopoljski crni orah, Slavonski javor i od egzota marfim, sangorache, bokonge i ko zna kaj još. Planka oraha poravnana na debljači. Na šlajferici pobrušena na mjeru. Glavne linije nacrtane ili prenešene na drvo. Na grubo izrezane na manju tračnu pilu. Sve tri izrezane. Malo čudno izgledaju, fali im trbuh, tu dolazi javor. Na oscilirajučoj brusilici, sve iznutra i izvana pobrušeno na mjeru. Trbuh od javora izrezan, pripasan i zalijepljen na mjesto. Največi dio posla je dlijetima, običnim ili električnim profilirati male zvijeri. Za razliku od prvih vjeverica ove budu izvana na "hrapavo" završene grubim brusnim papirom. Malo finijih detalja najlakše je napraviti ultra-brzim roto alatom.
Glavna drva su Turopoljski crni orah, Slavonski javor i od egzota marfim, sangorache, bokonge i ko zna kaj još. Planka oraha poravnana na debljači. Na šlajferici pobrušena na mjeru. Glavne linije nacrtane ili prenešene na drvo. Na grubo izrezane na manju tračnu pilu. Sve tri izrezane. Malo čudno izgledaju, fali im trbuh, tu dolazi javor. Na oscilirajučoj brusilici, sve iznutra i izvana pobrušeno na mjeru. Trbuh od javora izrezan, pripasan i zalijepljen na mjesto. Največi dio posla je dlijetima, običnim ili električnim profilirati male zvijeri. Za razliku od prvih vjeverica ove budu izvana na "hrapavo" završene grubim brusnim papirom. Malo finijih detalja najlakše je napraviti ultra-brzim roto alatom.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
Re: Projekt br. 2 - Shurina vjeverica br.2
Laminat od egzotičnih drva pripremljen za izradu meta.
Kutno pričvrščeni laminat na tokarilici. Početak tokarenja izvana prema centru.
Prvi sloj tamnijeg drva maknut do pozadine poravnan i pobrušen. Slijedi demontaža i odrezivanje kutova.
S kutnom pilom odrezana tri postolja od orahove cepanice, donji i zadnji dio poblanjani na ravnjaču.
Od tanjih letvica egzota izrezani i zalijepljeni križići. Mete zalijepljene i na kraju sve dva puta premazano lanenim uljem.
Gotove Shurine vjeverice broj 2.
Ovakav rad ja nazivam stilizirana rezbarija - koja prikazuje rezbareni objekt sa jako malo detalja.
Lijepi pozdrav! Brankec.
Ovakav rad ja nazivam stilizirana rezbarija - koja prikazuje rezbareni objekt sa jako malo detalja.
Lijepi pozdrav! Brankec.
Sada znam kakvu priču priča jedna od tri vjeverice na mojoj polici!
-
Deckardcain
- Pozornik

skidam kapu majstore
jako lijep posao i hvala na detaljnom objašnjenju
jako lijep posao i hvala na detaljnom objašnjenju
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Mozes li mi reci, jeli ovo obicno glijeto sa sintetickom ruckom ili neki motorizirani alat?brankec wrote:
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- hacklordsniper
- Desetnik

Prekrasno! A zasto nije ona s najmanjom metom za prvo mjesto?
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ako ti pobjedis na nekom natjecanju gdje se dijele npr. optike (kao npr. sniper kup prosle godine), pobrinut cemo se da dobijes onu najmanju =)
- hacklordsniper
- Desetnik

Pa bilo mi je nekako logicno da najbolji strijelac ima najmanju metu na trofeju, ovisi kako se gleda.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

u ovom slucaju najbolji strijelac ima NAJVECU vjevericu i najvecu metu... =)
Mike - električno dlijeto, Ryobi, od sva tri mi je najdraži jer je najjači i ima dvije siline udara za grubo i finije rezbarenje.
Puno hvala svima na pohvalama!
Drago mi je da vam se dopadaju Shurini zagići.
Imam jako puno ideja, manje vremena. Lijepo vrijeme radim po gruntu, lošije - kiša - radim tutorijale a subota i nedjelja tekme.
Lijepi pozdrav. Brankec.
Puno hvala svima na pohvalama!
Drago mi je da vam se dopadaju Shurini zagići.
Imam jako puno ideja, manje vremena. Lijepo vrijeme radim po gruntu, lošije - kiša - radim tutorijale a subota i nedjelja tekme.
Lijepi pozdrav. Brankec.
Ubuduće molim da se setovi vjeverica izrađuju u 4 primjerka. Tri za prva tri natjecatelja i četvrti za organizatora
Opet mi je izmakla vjeverica. Prošli put se nisam natjecao, a ovaj put... se isto nisam natjecao... fijasko s opremom će me opametiti.
Vjeverice su savršene i nemam riječi kojima bih izrazio zahvalnost zbog izrade istih i žaljenje zbog još jedne propuštene prilike za osvajanjem jedne...
Brankec ako je tako nadam se da će biti što više kišnih dana... Sebičan sam, što mogu
Opet mi je izmakla vjeverica. Prošli put se nisam natjecao, a ovaj put... se isto nisam natjecao... fijasko s opremom će me opametiti.
Vjeverice su savršene i nemam riječi kojima bih izrazio zahvalnost zbog izrade istih i žaljenje zbog još jedne propuštene prilike za osvajanjem jedne...
Brankec ako je tako nadam se da će biti što više kišnih dana... Sebičan sam, što mogu