LONG-RANGE NATJECANJA U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Wagner
Desetnik
Desetnik

Re: LONG-RANGE NATJECANJA U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI

Post by Wagner » 15 Mar 2012, 08:15

Poligon je velik i nema problema za odradit natjecanje, ali ne bih u detalje prije nego se razgovara u Glavnom stožeru OSRH. To bi bila aktivnost koja mora bit usklađena sa njihovim programom rada i ne možemo je ovako, s neba pa u rebra. Obzirom na uobičajene metode rada u OSRH, standardne procedure i sl. najprije treba obavit razgovor, pokrenut inicijativu, preložit tko-što-kada-gdje-zašto, tko odgovara za sigurnost i sl. i vjerujem da će bit pozitivno riješeno. Krećemo! Izvješćivat ću o dogovorima, najbolje se linkat na na web stranice http://www.hczpgz.net/index.html
Tamo će sve stajat.
Wagner

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 Mar 2012, 09:30

:A25: :A25: :A25: :A25: :A25:
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 15 Mar 2012, 10:03

I jos ako uspijes njihove strijele uvuci u takmicnje sve +5... Znas ono...konkurencija..trening....suradnja OSRH i civilnih udruga, pa jos nekog lokalnog politicara koji ce se pohvaliti kako je to njegava ideja ...bla..bla..bla...pa neki spoznor sa mesnim doruckom, i kobasama za pecenje....nema kraja.... :A27:
Nemoguće je Nemoguće

Degman
Razvodnik
Razvodnik

Post by Degman » 15 Mar 2012, 14:50

Slunj je dobar poligon za LR pucanje ali iz vec izrecenih stvari kao sto su dosta nepristupacni dijelovi poligona i cesta zauzetost istog od strane MORH-a po meni bi bilo bolje rjesenje poligon "Gasinci" i to skolsko tenkovsko streliste koje ima daljinu oko 1300m sasvim dovoljno za sve discipline koje zelite pucati.
Povoljnije je jer je ravno skroz,lagan pristup osobnim vozilima,osmatracko mjesto(kontrolni toranj),ima i smjestaj za osoblje koje treba organizirati natjecanje,nije toliko gust raspored gadanja od strane HV-a a mislim da je sve to itekako bitno.
Samo opet ostaje najvazniji dio kao i kod Slunja i poligona "Eugen Kvaternik" dogovor sa MORH-om.
Trebalo bi poslati sluzbeni dopis i pregovarati direktno sa nacelnikom GS OSRH ili ministrom osobno,on je "stari" vojnik i imao bi sigurno sluha za to samo treba pitati.

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 16 Mar 2012, 23:28

Slažem se i za Gašince, dapače!
Samo je meni malo daleko za organizirat, trebale bi se organizacije uhvatit neke kolege iz Slavonije. Što se tiče dogovora u MORH-u ne bi trebalo bit problema, za termine se nije problem dogovoriti i oni žele suradnju. Uostalom svi smo manje-više bili dio sustava i nismo nepoznati. Potrebno je jedino osigurati logistiku: izrada okvira ze mete, nabavka odgovarajućih meta, srediti nekakvu nadstrešnicu (šatori) i naložiti roštilj. (ili kotlovinu, mmmmmmm)
Sve nakon dogovora oglasiti na web-u i naprijed naši!
Ja sam za. Mislim da nam (Hrvatski časnički zbor) uskoro slijedi prijem kod Ministra obrane ili nekog od Zamjenika i svakako ću to spomenut. :A25:

Wagner
Desetnik
Desetnik

"SNIPER KUP 2012"

Post by Wagner » 12 Apr 2012, 10:50

Pozdrav svima,
u prilogu je raspis za "SNIPER KUP 2012" pa eto, na vrijeme se prijavit da bude kvalitetniji raspored... tehničke detalje ćemo još bolje razradit i poslat (objavit) negdje početkom lipnja. Cilj detaljnijih objašnjenja koja će uslijedit u lipnju je da se izbjegne da se u istoj disciplini, mislimo prvenstveno na "lovački karabin", ljudi natječu sportskim puškama kojima zasigurno NE IDU u lov.
Wagner
Attachments
Dopis snajper kup 2012.pdf
(207.89 KiB) Downloaded 19 times

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: "SNIPER KUP 2012"

Post by lex-lutor » 12 Apr 2012, 11:10

Wagner wrote:...........mislimo prvenstveno na "lovački karabin", ljudi natječu sportskim puškama kojima zasigurno NE IDU u lov.
Wagner
Nadam se da ce ovo objasnjenje-tumacenje sportsko v.s. lovacko oruzje imate i osnove prema nekom vazecem medjunarodnom pravilniku te da nece biti prozivod "domace pameti", pa da se oruzja razlikuju samo po boji i materijalu kundaka !?
Nemoguće je Nemoguće

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 12 Apr 2012, 11:19

Cilj priče je da se "lovački karabin" puca LOVAČKIM KARABINOM. Naime, do sada je već tri godine za redom bilo protesta zašto na toj disciplini nastupaju strijelci sa čisto sportskim puškama i odnose medalje lovcima koji se dolaze pošteno natjecati sa evidentno lovačkim karabinima.
Nema se što reći, ljudi imaju pravo. Dođe lik kojemu puška odgovara težini koja je propisana i kaže kako on s njom može ići u lov ako hoće. E, pa sad ćemo malo zagledati i u oružne listove (kako je oružje registrirano) a i tročlana tehnička kontrola (streljački savez- 1 član i lovački savez- 2 člana) će imati pravo odlučivanja bez prava na prigovor. Ljudi koji dođu pošto-poto uzeti nekakvu medalju iako je svima jasno da im priča ne drži vodu više neće moći to činiti. Bar ne kod nas......
:A12:

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 12 Apr 2012, 11:47

Ja imam problem:

Mi smo prestali loviti - cijela obitelj. Nemamo lovačke iskaznice.

Baš za potrebe kategorije " lovačka puška ", kupil sam lovački karabin da bi mogli sudjelovati i u toj kategoriji.

Kaj sad - lovili više nebudemo, lovački karabin je tu - možemo li sudjelovati ili da ga prodajem?

Lijepi pozdrav! Brankec. :A25:
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 12 Apr 2012, 11:50

Pozdravljam ideju ali znam da cete imati problem u startu ! Godinama organzirimao enduro trke i imamo isti problem kada nam takmicari dolaze sa "pravim" enduro motorom i CROSS motorom koji je daleko superiorniji na brzinskim ispitima. Svi dodju sa dokumentima i ja se moram ravnati prema njima iako znam na pravi pogled gdje je problem.

Ono sto hocu reci, sto kada covjek dodje na takmicenje i u lovackom oruznom listu uredno pise npr. Remington 700 ili SSG-PIII ili CZ-550 itd ?

SVi znamo da su to vecinom TAKTICAL puske bez obzira na kundak, a mogu biti registrirane i kao sportsko i lovacko...Mozda bi posteniji kriterij za razlikovanje bio MATCH cijev ili STANDARD, pa ako netko ima toliku zelju za medaljom neka slobodno stanji svoju match cijev na standard....

Mozda krivo razmsiljam ali iz iskustva znam da je tesko donositi pravila za takmicenja koja su u suprotnosti sa prilozenim dokumentima, na kraju smo bili prisiljeni imati covjeka sa licencom za TEH,pregled vozila a kod Vas bi to u ovom slucaju morao biti ovlasteni puskar....
Nemoguće je Nemoguće

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 12 Apr 2012, 13:47

Slazem se, poznam nekoliko ljudi koji imaju SSG i EM992 registrirane kao lovacke puske a bome ih i nose u lov sto se i vidi na puskama (SSG-ovi su ofucali i izgrebani od navlacenja kroz trnje, a EM992 ima lovacki kundak, i takodjer je sav ofucan)

Mozda napraviti klase lovacka standard i lovacka tactical =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 12 Apr 2012, 15:36

Nije problem u SSG-u ili Remingtonu ili u nečem sličnom jer znam da ljudi idu sasvim normalno u lov sa tim. Ali dolaze ljudi a standardnom sportskom puškom kojoj su skinuli diopter i stavili optiku, puška uredno ima milion podešavanja po kundaku, obrazini i sl, NEC-ove kuke za rame i pazuh, "pištoljski rukohvat" i td. Pa jasno je da s tim ne ide u lov, što god pričao. Ideja o tipu cijevi (Match, debljina cijevi i sl.) mi se sviđa. O tome će se svakako razmišljat u slijedećih mjesec-dva. I o tome da li lovačke medalje podijelit na ove otpucane sa klasičnim karabinima (koji su hvalabogu u toj disciplini većina) i na ove sa puškama iz "porodice tactical".

U svakom slučaju, kategorija "Open" je stalno tu. Uvijek se vraćamo na isto: što se sad netko mora dočepati medalje na 100 metara na način da je pucao boljom puškom? Ima šansu u svojoj kategoriji, na 300 pa kasnije i na 600 metara! Ako je faca....
Što se tiče pravila koja važe po vani: bio sam na dosta tih lovačko-sportsko-vojnih tekmi i tamo se ne miješaju jabuke i kruške. Uostalo, tamo bi bilo i ispod časti nekome sa kalibrom 6BR ići u istu kategoriju sa lovačkim karabinom recimo 7x64.... To je naime i pitanje nekog ponosa i da ne kažem časti....Ljudi se dokazuju na težim stvarima a ne na 100 metara. Ne patim ni od toga da moramo sve kopirati izvana, ovo ionako nije tekma prema pravilima F-klase iz NRA iako nije isključeno da se jednog dana napravi natjecanje i po tim pravilima......
I na kraju, neće bit problema sa lovačkim karabinima, SVI mi na ovom formu znamo što je to, odnosno barem se nadam da znamo.
Granične slučajeve će lijepo riješit stručna komisija, mislim da ćemo u lipnju čak taksativno navest što će se sve priznavat kao lovačko i stvar riješena.
Svih neću moć zadovoljit, to mi je jasno. Al mi nije ni cilj. Cilj je da se natječu strijelci prema maksimalno moguće izjednačenim kriterijima i da medalje nosi kvalitetniji strijelac a ne skuplja puška.

Post Reply