D I A B O L E - sva pitanja i nedoumice pisati ovdje!

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: D I A B O L E - sva pitanja i nedoumice pisati ovdj

Post by Mike_Torello » 07 Mar 2012, 22:25

bubacigo wrote:Hvala mike vidio sam popis i sve ču uzet pa ču vidit koje mi naj bolje odgovara pozzz :A27:
Ako uzmes JSB (4,52 ili 5,52 promjer*) neces se zajebati, sigurno! U vecini pusaka daje odlicne ili cak najbolje rezultate ali svakako treba usporediti sa ostalim diabolama, neke npr. daju bolje grupe s Premierom nego sa JSB...

Proizvode se u promjerima x.50, x.51 i x.52, od cega obicno ovaj zadnji daje najbolje rezultate, nisu ni ovi "losi" samo ako ih pomjesas moglo bi se dogoditi da na meti imas dvije (uske) grupe, jer kao da ne nose u isto mjesto... ja na to nisam obracao paznju, koristio sam jednu posudu za diabole koju sam punio iz limenih piksi od 500 diabola... pa se sve izmjesalo i cudio sam se k'o pura dreku zasto imam 5 pogodaka doslovno u jednoj rupi, i onda isto tako 5 u jednoj rupi ali 2 cm u neku stranu...

Na JSB se to nalazi na narandzastoj etiketi sa donje strane limene pikse, obicno je prekrivena deklaracijom uvoznika, ali kao smocis deklaraciju alkoholom (brze se susi od vode) mozes vidjeti kroz nju sto pise na etiketi.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

bubacigo
Pozornik
Pozornik

Post by bubacigo » 08 Mar 2012, 16:19

Hvala za upozorenje, danas sam uzeo PREMIER ultra magnum hunting pa ču sad vidjet a za hp moram pričekat da stigne valjda bede ovaj mjesec poozzzz :A27: :A27:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 08 Mar 2012, 16:25

Meni je ostala jos jedna cijela ne naceta piksa JSB Exact (4,50mm), ali kako trenutno trosim 4,52mm ne zelim mjesati...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 08 Mar 2012, 16:45

Mike,
koju pušku trenutno imaš, i kako si zadovoljan s njom?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 08 Mar 2012, 16:57

Evo je ovdje...
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=6&t=2115
vrlo sam zadovoljan =)

bubacigo
Pozornik
Pozornik

Post by bubacigo » 09 Mar 2012, 15:06

Svaka čast Mike to si složio vrhunski. jel zna ko za optiku Hawke SPORT HD 3-9x50 AO MilDot HK3024, to bi uzeo u velikoj britaniji prijatelj bi mi dineso iz dučana novo nija kopija je se baš ne kuzim u zračnu pušku. To bi stavil na dianu 470 th AKO KO ZNA molim da napiše HVALA pozzzz :A29:

bubacigo
Pozornik
Pozornik

Post by bubacigo » 09 Mar 2012, 18:28

Evo stigo mi je mail
Hawke Sport HD 3-9 x 50 AO Mildot Premium Rifle Scope

Just to preempt some of the usual questions when I list a premium scope at a bargain price....

Yes, its genuine Hawke - if unsure please phone Deben and ask have they a retailer called 'Intershoot' (that's us)

Yes, I'm aware other sellers on eBay are charging £10-20 more, its the same scope

No, its not factory seconds or returned goods, its all A1 retail quality and in the retail box

Please take the time to read the full spec of this scope.

All weather high torque zoom ring
Spring Gun Rated
Waterproof, shockproof & fog proof
Hawke World Wide Warranty
ALSO SUITABLE FOR SPRING AIR GUNS

The Sport HD range offers exceptional value for money without compromising optical performance or build quality.

The HD - (High Definition) optical coatings on all lenses reduce reflection both internally and externally and therefore increasing the amount of light that reaches the eye. This improves the image brightness and clarity, making the Sport HD range of riflescopes a joy to use.

The compact fast focus eyebell keeps the reticle clear and crisp whilst the 1/4 MOA fingertip turrets zero the cross hairs - kept firmly in position by high quality beryllium spring.
šta vi velite jel da izmem ili ne pozzz

krikrama857
Pozornik
Pozornik

Post by krikrama857 » 09 Apr 2012, 20:39

pozz ljudi eo bas prosli tjedan uzeo sam diabole crosman pointed i destroyer, neznam dali je normalno da su toliko prljavi i imaju sitnih pizdarija u kutiji, neko mozda zna vise

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 09 Apr 2012, 20:59

Za Crosman je normalno da su prljave i jako zacrne ruke, ali s vremenom se navikneš jer najbitnije je da su kvalitetno napravljene i precizne (pointed).
Nakon pucanja dobro opereš ruke i sve o.k.

krikrama857
Pozornik
Pozornik

Post by krikrama857 » 09 Apr 2012, 22:29

znaci u biti kvalitetne su, sam zabrinjavalo me to sto ima tih sitnih "spena" unutra, destroyer su malo cisce ali s pointed se lakse pogodi tj preciznije, dok destroyer stakora ljepo utamani,.

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 09 Apr 2012, 23:28

Moje imaju ovaj tretman i budu kao nove :A20: http://www.youtube.com/watch?v=nzzUr6LgEwc
Volim crno pa makar i ofarbano.......

krikrama857
Pozornik
Pozornik

Post by krikrama857 » 10 Apr 2012, 22:05

de neoj zajeb da to radis ,.ovoga ma imo sam ideje ispirit kompresorom malo na laganoj atmosferi.ne brine me sto su prljave vec te sitne spenice ,zbog cefke

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 10 Apr 2012, 22:29

A sto bi olovna spena mogla napraviti cijevi? ostetit ju? =)

krikrama857
Pozornik
Pozornik

Post by krikrama857 » 10 Apr 2012, 22:45

bas mi se i ne sviđaju naizgled u kutijici prije sam koristio rws ,al jbg kriza dosla,.

bubacigo
Pozornik
Pozornik

Post by bubacigo » 05 May 2012, 22:21

poozzz svima,imam 3 kutije diabola weihrauchmagnum5.5 .Jel ko njih koristio i jel su ok ko ima kakvih iskustva s ohim diabolama
HVALApozzz :A27:

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 05 May 2012, 22:34

H&N Baracuda ili Diana High Power ili HW Magnum su iste dijabole samo druga pakovanja jako dobre dijabole koje proizvodi H&N samo se drugačije pakuju.
Volim crno pa makar i ofarbano.......

bubacigo
Pozornik
Pozornik

Post by bubacigo » 05 May 2012, 22:56

hvala nisam znao,sad ču si naručit koju 1-2 hiljde komada da imam poozzz :A28: :A26:

ibunetic
Civil
Civil

Post by ibunetic » 18 Sep 2012, 19:55

Nakon dva mjeseca korištenje razno raznih diabola, najbolji izbor za D31 Panther cal. 4,5
H&N Baracuda Hunter; precizan, najmanji pad zrna i na veće udaljenosti, najbolja probojnost.
Diana Match; precizan ali pada na veću udaljenost te gubi snagu i probojnost.
Probao sam RWS, Crosman, Geco, Gamo, Jelen Zg. i još svašta nešto svaki tjera svoju politiku.
Ova dva gore su zakon Baracuda za odstrel i Diana Match za mete.
Razlika je, Baracuda na 20m 2 cm više nego Diana a na 80m 5cm više, nema logike jer je puno teži ali tak je.
Najveće razočarenje RWS Superdome išao u Krško po njih i cijena jako dobra ak ne računaš gorivo, probao a rasipanje na 15m 3-4cm.
Jedino nisam probao JSB, nema nigdi za kupit, na oglasu ima dođeš tam nema očekujemo u jesen.
Uglavnom sa ova dva gore sam prezadovoljan, piksu od Pana na 80m nemrem fuljat, brzo ju zbušim pa treba opet novu isprazniti.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Sep 2012, 20:04

jesi probao Crosman Premier i Diana High Power (DHP je ustvari isto sto i H&N Barracuda...) i naravno, JSB... pokusaj jos pronaci RWS Meisterkugeln...

ibunetic
Civil
Civil

Post by ibunetic » 21 Sep 2012, 12:05

JSB ne mogu nigdje pronaći ako netko zna molim info, DHP nisam probao izgleda mi šiljast nije zaobljen sa rupom u sredini ko Baracuda,
nisam ni Crosman Ultra Magnum opet nije bilo pa uzeo Crosman Field Hunting, jako loš.
Jako puno ljudi hvali CUM, kako sam ja uzeo CFH i razočarao se sad imam nekak fobiju prema Crosmanu.
Mada moj kum koristi CUM 5,5 u svojem Cros.Benj.Sher.S.S. i jako je zadovoljan nekak mi Crosman ne uljeva povjerenje.
Jedan od razloga je što Crosman u svemu pretjeruje, kako kum ima navedenu pušku sa izlaznom brzinom od kakvih 360 m/s cal.22 a ja D31 sa izlazom od 305 m/s cal.177 na 80m gađamo pikse, kad ja pogodim piksu prvo odleti piksa a tek onda čuješ pljas dok kod njega istovremeno, čak je i probojnija D31 sa baracudom na 80m probije šperploču od 7mm Crosman se samo zabije.
Cros.Benj.Sheridan super strike lijepo izgleda nema šta čak je i precizan ali ni blizu snazi koju deklariraju.
Pošto smo kum i ja u starije dane malo prolupali, kupili smo zračnice za 2000kn.rabljene ali ko nove, ja D31 a on C.B.S. prvo mi bilo krivo što sam kupio D31, isto para a on ima prekrasni C.B.S. i to 5,5 top u ruci.
Ali nakon nekoliko ispucanih metaka sve je jasno švabo je švabo a kinez mu nikad neće biti ni do koljena.
Kad nađem CUM baš ću da kupim da se uvjerim, ili ne, valjda neće biti još jedna kantica na ormaru koja skuplja prašinu.
lp.

Post Reply