Benjamin Discovery 4.5mm PCP
Moderator: karabalic
Šta se zna o ovoj pušci? Dali smije biti napunjena i koliko dugo, vremenski mislim, kao što puška sa oprugom ne! Kako se može podesiti slia okidanja jer je okidač jako krut? Koje dijabole joj odgovaraju, crosman premjer ultra magnum ili nesto drugo? Na koju daljinu ju upucati naravno sa optikom 20m,30m 40m.?
Šta se zna o ovoj pušci? Dali smije biti napunjena i koliko dugo, vremenski mislim, kao što puška sa oprugom ne! Kako se može podesiti slia okidanja jer je okidač jako krut? Koje dijabole joj odgovaraju, crosman premjer ultra magnum ili nesto drugo? Na koju daljinu ju upucati naravno sa optikom 20m,30m 40m.?
Last edited by Mike_Torello on 06 May 2012, 23:35, edited 1 time in total.
Reason: malo popravljen pravopis da bi bilo razumljivije za procitati
Reason: malo popravljen pravopis da bi bilo razumljivije za procitati
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI! ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
-
Deckardcain
- Pozornik

Re: Benjamin Discovery 4.5mm PCP
Zna se o ovoj pušci dosta toga
al evo ja ću po pitanjima redom, pošto sam imao i u 5,5, a sad je imam u 4,5... Puška iznimno lagana i precizna, to kao prvo...napunjena ti je najbolje da stoji malo preko pola, ako je skroz puna ili skroz prazna o ringovi se oće iskidat, popustit ili zgužvat, šta će ti se i inače desit nakon nekog vremena, mana je to crosmanovih pcp jki ali zanemariva u odnosu na to što puška pruža jer se daju relativno lako zamijenit, ja nisam imao stim problema dosad, vremenski nema, tako ju napuniš i tako stoji do idućeg pucanja
...Sila okidanja vrlo teško podesiva, vidio sam po stranim forumima da ekipa nešto rastavlja okidač, pa mijenjaju neke opruge, nešto poliraju, ja se u to ne upuštam, nisam stručan, navikao sam na ovakvog kakav je i to je to....
Diabola se daleko najbolja pokazala CPUM, i ništa joj bolje ne treba
A upucat ćeš je na onoliko koliko ti je gušt i koliko ti treba, moja je na 40 metara i super, jer 4,5 ima manji pad, pa pokriva dosta toga ovako....Eto toliko od mene zasad.... 
- hacklordsniper
- Desetnik

Pušku dosta hvale i mislim da je sasvim solidna kupovina za te novce. Na njuškalu se da naći jako povoljno, brtve znaju biti problem kao što je navedeno
Ja imam HW100 star godinu dana pa upravo mijenjam sve brtve jer ju je netko prije mene otvarao i nije namjestio brtve prije stezanja, ali izmjena svih brtvi traje oko sat vremena tako da nije neki problem
Ja imam HW100 star godinu dana pa upravo mijenjam sve brtve jer ju je netko prije mene otvarao i nije namjestio brtve prije stezanja, ali izmjena svih brtvi traje oko sat vremena tako da nije neki problem
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
...napunjena ti je najbolje da stoji malo preko pola, ako je skroz puna ili skroz prazna o ringovi se oće iskidat,
hvala na svim poukama ali mislio sam pod napunjena repertrana sa dijabolom u cijevi spremna za pucanje dali tako smije stajati i koliko dugo vremenski ako smije.
kako znaš kada treba raditi servis na pušci te brtve i što još treba ?
Puška je simpa lgana,precizna,dga cijev posjedujem ju i nikada ju nebih prodavao !
puška je stara godinu i tri mjeseca imam i pumpu benjamin kako se pumpa održava i koliki joj je vjek trajanja ?
Ja svoju kada ne koristim na crijevo sa adapterom za priključiti na pušku navučem vrečicu gumica i onda pumpu još u futrolu tako da je zasada kao iz trgovine.
Zanima me treba li sa čime podmazivati jer ja ju ponekada pređem sa krpom sa sililonskim uljem !
naspram gh1205 je kao igračka ali meni je osobno jako draga gh1250 sam prodao zbog pomjeranja optike.
hvala na svim poukama ali mislio sam pod napunjena repertrana sa dijabolom u cijevi spremna za pucanje dali tako smije stajati i koliko dugo vremenski ako smije.
kako znaš kada treba raditi servis na pušci te brtve i što još treba ?
Puška je simpa lgana,precizna,dga cijev posjedujem ju i nikada ju nebih prodavao !
puška je stara godinu i tri mjeseca imam i pumpu benjamin kako se pumpa održava i koliki joj je vjek trajanja ?
Ja svoju kada ne koristim na crijevo sa adapterom za priključiti na pušku navučem vrečicu gumica i onda pumpu još u futrolu tako da je zasada kao iz trgovine.
Zanima me treba li sa čime podmazivati jer ja ju ponekada pređem sa krpom sa sililonskim uljem !
naspram gh1205 je kao igračka ali meni je osobno jako draga gh1250 sam prodao zbog pomjeranja optike.
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI! ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- hacklordsniper
- Desetnik

Problem s brtvama se najprije vidi padom tlaka kad puška stoji ili ti prilikom pucanja zrak izleti na mjestu na kojem nebi smio
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

posto ona nema oprugu, lijepo ti je napisano, moze stajati napunjena do pola, a to jeli diabola u cijevi ili nije, uopce nema veze, bolje da nije...karabaja wrote:hvala na svim poukama ali mislio sam pod napunjena repertrana sa dijabolom u cijevi spremna za pucanje dali tako smije stajati i koliko dugo vremenski ako smije.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ispričavam se na malo grubljem tonu, ali kod nas samo budale i krivolovci čuvaju zračnicu napunjenu s dijabolom u cijevi (spremnu za pucanje).karabaja wrote:hvala na svim poukama ali mislio sam pod napunjena repertrana sa dijabolom u cijevi spremna za pucanje dali tako smije stajati i koliko dugo vremenski ako smije.
Vjerujem da nisi budala i da ju ne misliš doma u ormaru niti bilo gdje drugdje duže ili kraće vrijeme ostavljati ili čuvati s dijabolom u cijevi. Što se krivolova tiče, time nećeš oštetiti pušku (kod pušaka s oprugom dolazi do bržeg slabljenja opruge ako se ostavlja duže vrijeme sabijena opruga), ali znaš i sam da zračnicom smiješ pucati samo po neživim metama.
ZNAM JA SAM SVOJE METE JEDNOM BIO OBJAVIO NA HR_ORUŽJE.COM
A POŠTO SU MI METE JAKO DOBRI TRKAČI I SKRIVAČI NEMAM VREMENA DA NAPUNIM I MIRNO NACILJAM.
NARAVNO DA NE DRŽIM DIJABOLU U CIJEVI KADA NEŠTO DRUGO RADIM I KADA ODEM SPAVATI NISAM RETARDIRAN .
A NI KRIVOLOVAC TO ME NI NAJMANJE NE ZANIMA.
ČEMU SLUžI OVAJ FORUM DA PITAŠ ŠTO NEZNAŠ POŠTO VIDIM DA IMA LJUDI OvdjE KOJI SE KONTAJU PA INFORMACIJA IZ PRVE RUKE :
A POŠTO SU MI METE JAKO DOBRI TRKAČI I SKRIVAČI NEMAM VREMENA DA NAPUNIM I MIRNO NACILJAM.
NARAVNO DA NE DRŽIM DIJABOLU U CIJEVI KADA NEŠTO DRUGO RADIM I KADA ODEM SPAVATI NISAM RETARDIRAN .
A NI KRIVOLOVAC TO ME NI NAJMANJE NE ZANIMA.
ČEMU SLUžI OVAJ FORUM DA PITAŠ ŠTO NEZNAŠ POŠTO VIDIM DA IMA LJUDI OvdjE KOJI SE KONTAJU PA INFORMACIJA IZ PRVE RUKE :
NISAM NI 91 NA PRVOJ CRTI OBRANE DRŽAO METAK U CIJEVI TO JEST NIKADA DOK SE NEPOJAVI FRKA.
TAKO DA ŠUPAK I LOPOV NISAM, SAMO VOLIM DA ŠTO DUŽE SAČUVAM NEŠTO ŠTO VOLIM I ŠTO SAM DOSTA PLATIO, PO MENI FORUM VAM JE NAJBOLJI OD SVIH KOJE SAM ČITAO .
TAKO DA ŠUPAK I LOPOV NISAM, SAMO VOLIM DA ŠTO DUŽE SAČUVAM NEŠTO ŠTO VOLIM I ŠTO SAM DOSTA PLATIO, PO MENI FORUM VAM JE NAJBOLJI OD SVIH KOJE SAM ČITAO .
-
Deckardcain
- Pozornik

Druže Karabaja pa to ti je moj Disco bio, taj se napucao kutija i kutija CPUM-a.
Slobodno ga drži i full punog zrakom xxx puta bolje nego praznu, npr. moj Daystate je stalno na 200+ bara i uvjek spreman za
Samo peglaj ako ti pto procuri, zafali samo vići, a okidać se da prilagoditi ali neisplativo osim ako je nemisliš stalno zadržti.
Slobodno ga drži i full punog zrakom xxx puta bolje nego praznu, npr. moj Daystate je stalno na 200+ bara i uvjek spreman za
Samo peglaj ako ti pto procuri, zafali samo vići, a okidać se da prilagoditi ali neisplativo osim ako je nemisliš stalno zadržti.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Mislim je stalno zadržati ali ću otići puškar jer nerazumijem se sam to napraviti.
Pušku držim njapunjenu na oko 200 bara ali ja sam islio dali pušci smeta kad ju repetiraš i staviš metak da tako stoji 20 d0 30 minuta,a nakraju ispao krivolovac budala i neznam što sve ne.
A nato bi ti unas u šokadiji rekli ako sam te pito nisam te jebavo.
Hvala karabalic mislio sam možda mogu riknutu neke brtve kada ju držim repetiranu negdje mora ući zrak koji pogura tu dijabolu pa reko da si ne napravim štetu .
Pušku držim njapunjenu na oko 200 bara ali ja sam islio dali pušci smeta kad ju repetiraš i staviš metak da tako stoji 20 d0 30 minuta,a nakraju ispao krivolovac budala i neznam što sve ne.
A nato bi ti unas u šokadiji rekli ako sam te pito nisam te jebavo.
Hvala karabalic mislio sam možda mogu riknutu neke brtve kada ju držim repetiranu negdje mora ući zrak koji pogura tu dijabolu pa reko da si ne napravim štetu .
Kupija san si ovi držač dijabola mislo lakše ću puniti .
- Attachments
-
- Crossman%20pallet%20loader_.jpg (8.58 KiB) Viewed 589 times
-
Deckardcain
- Pozornik

Ja pumpam na unutarnji pokazivač nije 200 nego 2000 psi .Deckardcain wrote:Kakvi crni Karabaja 200 bara? Disku ti je max radni 140![]()
Kakav forum i rasprava samo se ćeka da netko nešto pogrešno napiše da se ga može ispljuvati i zvređati ?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ne gledaj na to kao na pljuvacinu, procitat te to neki klinac sastrane i napumpati svoju pusku na 200 bara, i ako dodje do sranja, reci ce, ja sam tako procitao na hr oruzje forumu, karabaja mi je rekao da on svojeg discoverya pumpa na 200 bara... razmisli malo... dajes pogresne informacije, a netko ce to uzeti zdravo za gotovo...
Kad postavljas pitanje koje se moze dvosmisleno protumaciti (nisi napisao zasto bi uopce drzao pusku napunjenu sa diabolom u cijevi niti koliko dugo bi ju tako drza) onda mozes ocekivati i odgovore takvog tipa... Da si odmah napisao da vrebas stakore i koliko dugo mozes drzati pusku u "napetom" stanju dok si u zasjedi na iste, dobio bi drugacije odgovore 100% i nitko te nebi nazivao ni budalom ni krivolovcem...
sta se ponasate kao mala dijeca i svi odmah dizete nos kad vas se ispravlja za gresku koju ste rekli/napisali jer vam je mozak bio u "STAND-BY" stanju... Nitko te nije popljuvao (za pumpanje na 200 bara), onaj tko je upucen je odmah skuzio da si se zabunio, i na saljiv nacin ti ukazao na gresku... ne pravi dramu tamo gdje je nema.
također - Pisanje velikim slovima (caps lock) se na internetu smatra galamom i dernjavom, i nekulturno je, procitaj netiquette - internetski bonton
Kad postavljas pitanje koje se moze dvosmisleno protumaciti (nisi napisao zasto bi uopce drzao pusku napunjenu sa diabolom u cijevi niti koliko dugo bi ju tako drza) onda mozes ocekivati i odgovore takvog tipa... Da si odmah napisao da vrebas stakore i koliko dugo mozes drzati pusku u "napetom" stanju dok si u zasjedi na iste, dobio bi drugacije odgovore 100% i nitko te nebi nazivao ni budalom ni krivolovcem...
sta se ponasate kao mala dijeca i svi odmah dizete nos kad vas se ispravlja za gresku koju ste rekli/napisali jer vam je mozak bio u "STAND-BY" stanju... Nitko te nije popljuvao (za pumpanje na 200 bara), onaj tko je upucen je odmah skuzio da si se zabunio, i na saljiv nacin ti ukazao na gresku... ne pravi dramu tamo gdje je nema.
također - Pisanje velikim slovima (caps lock) se na internetu smatra galamom i dernjavom, i nekulturno je, procitaj netiquette - internetski bonton
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
-
Deckardcain
- Pozornik

Mike,
i respect do poda
Karabaja brate, prenapet si, opusti se malo, malo šale nikad nije na odmet, ja uvik prihvaćam, pa i na svoj račun u prvome redu
da san te mislija pljuvat i pravit se pripametan ne bi moj drugi post u ovoj temi bija takav kakav je...šta se mene tiče sve je ok, ali nismo na sudu brate mili, forum je između ostaloga mjesto i za zabavu, ako ne i u prvom redu 
Karabaja brate, prenapet si, opusti se malo, malo šale nikad nije na odmet, ja uvik prihvaćam, pa i na svoj račun u prvome redu
ZNAM ŠTA ZNAČE VELIKA SLOVAMike_Torello wrote:Ne gledaj na to kao na pljuvacinu, procitat te to neki klinac sastrane i napumpati svoju pusku na 200 bara, i ako dodje do sranja, reci ce, ja sam tako procitao na hr oruzje forumu, karabaja mi je rekao da on svojeg discoverya pumpa na 200 bara... razmisli malo... dajes pogresne informacije, a netko ce to uzeti zdravo za gotovo...
Šta vi mislite da ste vi samo pametni i znalci svi ostali su retardusi mogu pisati kao hoću mala velika da se pumpa na 250 bara .
šta vi mislite vi nešto našvrljate i to svi odmah doslovmo tako kako piše i ućine ja ne .
-
Deckardcain
- Pozornik