Kombinirana lovačka puška!!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Kombinirana lovačka puška!!
Zanima me da li postoji kombinirana lovačka puška u cal. 22 hornet / 30 - 06 ili pak 22 hornet / 8x57??
Pitam čisto iz znatiželje!
Svaka pomoć mi je dobro došla!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Kombinirana lovačka puška!!
Cisto iz radoznalosti, zasto bas .22 Hornet?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Čisto iz radoznalosti, zašto je obrisan post di se kolegi govori o onome šta traži.........?????
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nemam pojma, nisam ga vidio, cek da pregledam moderator logbook...
EDIT: vidjeh tko je obrisao, ali jos neznam zasto... saznat ce se.
EDIT: vidjeh tko je obrisao, ali jos neznam zasto... saznat ce se.
Postoji, ali pitanje je gdje je naci. Ili jednostavnije (?) kupit expresicu u 30-06 ili 8x57 i u jednu cijev stavit umetak za 22. hornet.PUNISHER1987 wrote:Zanima me da li postoji kombinirana lovačka puška u cal. 22 hornet / 30 - 06 ili pak 22 hornet / 8x57??
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to je i meni palo na pamet, kombinacija sacma-kugla, pa u cijev za sacmu staviti umetak za .22 Hornet (nekako sumnjam da bi stao u cijev za kuglu 7-8mm promjera skupa sa mehanizmom za centriranje)... samo sto je to onda automatski jos "jedan komad oruzja"... no moje pitanje i dalje stoji, zasto bas .22 hornet?IgyBoy wrote:u jednu cijev stavit umetak za 22. hornet.
Za horneta sam do sad cuo sve najbolje od onih koji ga imaju, a vecina njih taj kalibar ne bi mijenjala za nista i kunu se u njega i najbolji im je to kalibar kojeg su koristili. Medju njima ima i onih koji briju i xxx grla godisnje i kunu se u "malog" horneta. Da se puknut s njim i dosta preko 100 m, za stetocine je otrov ali rusi on i daleko vecu divljac. E sad, tko ima .222 ili .223 ne razmisljaju o hornetu i kontra, i svatko svoje hvali, ali zaista, o hornetu do sad sve samo najbolje.
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Mike da zadovoljim tvoju radoznalost i znatiželju, tražim kombinirku ova dva kalibra čisto iz razloga da ne moram nositi dvije puške na čeku jer mi se X puta dešavalo da dok čekam srnjaka ili vepra dođe lisica ili čagalj pa moram pucat jer je dozvoljeno pucat na štetočine tokom cijele godine osim kada imaju pomladak, a pucanj iz kalibra 8x57 ili 30-06 se čuje jače nego li 22 hornet!
Možda je jedan od razloga i taj što mi je taj kalibar jednostavno najbolji što se tiče lisice, a posebno što se tiče čaglja koji je prava napast!
Možda je jedan od razloga i taj što mi je taj kalibar jednostavno najbolji što se tiče lisice, a posebno što se tiče čaglja koji je prava napast!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ovo me zanimalo, znaci cisto stvar vlastitog ukusa. HvalaPUNISHER1987 wrote:Možda je jedan od razloga i taj što mi je taj kalibar jednostavno najbolji što se tiče lisice, a posebno što se tiče čaglja koji je prava napast!
Mislim da ti je najbolja opcija za sve nabrojano 30-06, jer ces kombinirku tesko naci, a umetak ti skoro dodje + procedure ko jos jedna puska. Na lisicu i caglja se cesto potegne i na daljine puno vece od 100 m, a tu bih ipak dao prednost 30-06 nasuprot horneta, na kojeg vise utjece vjetar, a i svaka travcica mu smeta. Kupis klasicni karabin u nekom srednjem kalibru i peglas po svemu IMO.PUNISHER1987 wrote:Mike da zadovoljim tvoju radoznalost i znatiželju, tražim kombinirku ova dva kalibra čisto iz razloga da ne moram nositi dvije puške na čeku jer mi se X puta dešavalo da dok čekam srnjaka ili vepra dođe lisica ili čagalj pa moram pucat jer je dozvoljeno pucat na štetočine tokom cijele godine osim kada imaju pomladak, a pucanj iz kalibra 8x57 ili 30-06 se čuje jače nego li 22 hornet!
Tražiš nešto rijetko i egzotično a to uvijek skupo .
Možeš poslušati kolege i loviti sa standarnim ili
ako ti je baš želja kombinacija ta dva kalibra ili
uopće koji god ti padnu na pamet moraćeš to
naručiti da se napravi po narudžbi . Samo to
poprilično košta . Između ostalih puškarskih
radionica možeš naručiti i ovdje , ispunjavaju
sve želje i snove , samo kao što rekoh, košta .
http://www.ludwigborovnik.com/
Možeš poslušati kolege i loviti sa standarnim ili
ako ti je baš želja kombinacija ta dva kalibra ili
uopće koji god ti padnu na pamet moraćeš to
naručiti da se napravi po narudžbi . Samo to
poprilično košta . Između ostalih puškarskih
radionica možeš naručiti i ovdje , ispunjavaju
sve želje i snove , samo kao što rekoh, košta .
http://www.ludwigborovnik.com/
Osim toga ako si takvo što i priuštiš
vjerovatno ćeš se suočiti sa problemima
prilikom upucavanja tako dva poprilično
različita kalibra na jedan optički ciljnik .
vjerovatno ćeš se suočiti sa problemima
prilikom upucavanja tako dva poprilično
različita kalibra na jedan optički ciljnik .
pa nije ni hornet baš beščujan da će srnjak čekat poslije šusa na lisicu