Optika za zracnicu
Moderator: karabalic
-
Deckardcain
- Pozornik

Re: Optika za zracnicu
To je izvrsna optika, ja ju imam na dvije puške, i jako sam zadovoljan, pucam s njom od 10 do 100 metara bez problema...nova je negdje oko 1100 kuna u venatiu, u monsteru je i skuplja čini mi se, ako ti da dobru cijenu ja se ne bi mislio.....
ok hvala ta puno za savjete poozzzMike_Torello wrote:nece biti prejaka, 4,5x kao minimalno povecanje je ok
pozdrav hvala nakraju neče prodat ali sam uzo 4-12x42 AO dobio sam ju 600 kn i ta je ok poozzzz 
Dali neko ima iskustva sa kakvom optikom za dianu,konkretno mi treba za D470 TH 4,5.
Probao sam neke jeftinije,ali bolje da nisam.Sada imam airking 4-12x44 ali i on= bježi = sa končanicom. Drži jedno desetak hitaca u grupi onda počne pomicanje lijevo ili desno do jedne točke i onda se ponovo vrača na drugu stranu,po visini se ne mijenja.
Probao sam neke jeftinije,ali bolje da nisam.Sada imam airking 4-12x44 ali i on= bježi = sa končanicom. Drži jedno desetak hitaca u grupi onda počne pomicanje lijevo ili desno do jedne točke i onda se ponovo vrača na drugu stranu,po visini se ne mijenja.
Nisi rekao koliko to "bježi" lijevo-desno u milimetrima, na kojoj udaljenosti, i s kojim diabolama??
I koja su tvoja očekivanja (s kojim rezultatom bi bio zadovoljan) ??
I koja su tvoja očekivanja (s kojim rezultatom bi bio zadovoljan) ??
Bježi na 30m do 5cm lijevo i desno,dok je optika mirna (5-10 diabola) sve idu u krug veličine 5kn,pa se onda pomakne 1-2 cm pa opet 5-10 diabola u grupu i tako stalno. Diabole su Jsb exact 4,5 i 4,53 s tim da ove 4,53 imaju malo bolju grupu,a moja su očekivanja da diabola ide kam nišanim....... 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

meni se to događalo dok sam mjesao dvije vrste JSB diabola u jednu kutiju 4,50 i 4,52... ako je puska nova i ako si do sada ispucao kutiju diabola, moguce je da imas naslage olova (jsb je mekan, a crosman premier jako prlja cijev) u cijevi i to zna utjecati na preciznost...
moguce je da ne umetnes sve diabole na jednak nacin kada punis pusku, to moze utjecati... moguce je da i ne drzis pusku na isti nacin svaki put (springerice su posebno osjetljive na to), dakle kljuc za preciznost je uniformiranost... ja koristim stopper za optiku i svejedno moram ispucati 100tinjak diabola prije nego sto se sve smiri i "slegne" prije nego se "nula" prestane micati...
Provjeri da ti se optika ne pomice unutar samog nosaca ili da nosac ne proklizava na šini...
moguce je da ne umetnes sve diabole na jednak nacin kada punis pusku, to moze utjecati... moguce je da i ne drzis pusku na isti nacin svaki put (springerice su posebno osjetljive na to), dakle kljuc za preciznost je uniformiranost... ja koristim stopper za optiku i svejedno moram ispucati 100tinjak diabola prije nego sto se sve smiri i "slegne" prije nego se "nula" prestane micati...
Provjeri da ti se optika ne pomice unutar samog nosaca ili da nosac ne proklizava na šini...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Sutra ču sve prekontrolirati i očistiti cijev. Imam stoper na nosaču optike, a ispucal sam več skoro dvije kutije diabola.
Šta misliš Mike dali airking drži na diani?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

trebao bi... kladim se na prljavu cijev
pozz meni drži kako treba beez ikakvih problema sad imam dvije i na hw 97 kt sam stavio istodragec11 wrote:Sutra ču sve prekontrolirati i očistiti cijev. Imam stoper na nosaču optike, a ispucal sam več skoro dvije kutije diabola.
pozz
Bio si u pravu 100%,očistio sam cijev i sad je to druga puška. Upucal sam ju na 30m i ide skoro metak u metak.Optika drži u milimetar.Mike_Torello wrote:trebao bi... kladim se na prljavu cijev
Neznam od čega se tako zaprljala,ko da sam pucal sa barutom.....
Hvala Mike!!!!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nema na cemu =) drago mi je da je rijesenje problema tako jednostavno. Zaprljala se od naslaga olova od mekanih diabola, kvalitetne diabole se rade od cisceg olova, ali nuspojava je da cisce olovo ostavlja vise naslaga u cijevi... nakon nekog vremena to pocne utjecati na preciznost ali nikakav problem, 2 poteza cetkicom i problem rijesen...
P.s. nova cijev se u pocetku prlja vise nego one koristene, ocekuj intenzivnije hvatanje naslaga dok ne ispucas nekih 2 tisuce diabola. nista zabrinjavajuce =)
P.s. nova cijev se u pocetku prlja vise nego one koristene, ocekuj intenzivnije hvatanje naslaga dok ne ispucas nekih 2 tisuce diabola. nista zabrinjavajuce =)