Optika za Hatsan mod 70

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
bacosyx
Pozornik
Pozornik

Optika za Hatsan mod 70

Post by bacosyx » 04 Jun 2012, 21:52

Pozdrav, nov sam na forumu, gledam po temama, ali većinom se savjetuje pa se skreće sa tema, tako da se nemožeš snać i sav se zbunim, ja imam hatsan mod 70, sad bih neku optiku ne preskupu, dakle zanima me do nekih 400 kn, neka ok a da nije smeće koje će se raspasti odma.
Dakle trebao bih savjet, napr linkovi do optika, i zanima me iskustva baš sa hatsanom, al se nadam da se i na ovoj temi neće skretat i pisat o drugom nadmetat se itd, nego konkretno o optikama, jer ovo dosad šta sam čitao, nema konkretnog odgovora, nego pa ovo, pa ono, ništa nakraju nempoeš doznat.
Last edited by Mike_Torello on 04 Jun 2012, 22:50, edited 1 time in total.
Reason: PROMJENJEN NASLOV TEME

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Optika za Hatsan mod 70

Post by Mike_Torello » 04 Jun 2012, 22:48

3. IMENOVANJE TEMA (THREADOVA)
Imenujte svoje teme smisleno i podrobno tako da se iz naslova teme može vidjeti o čemu se radi.
Dobar naslov je npr. "Kako napraviti pokretnu metu" ili "Molim mišljenja o Diani Panther 21".
Primjeri vrlo loših naslova jesu "Heeelllpp", "Pomoć", "Prijedlog".
Zadržavamo pravo da uklonimo, izmjenimo, premjestimo ili zatvorimo temu čiji naslov ne ukazuje na predmet rasprave.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 04 Jun 2012, 23:14

Moje skromno misljenje o optici od 400kn na pusku jakog trzaja je odprilike jednako onoj poslovici "jebala bi se al' da ne uđe"

u ovom slucaju, kvaliteta = cijena iliti, cijena = kvaliteta... koliko sam upoznat sa situacijom, sa puskom takvog trzaja nebih riskirao optiku jeftiniju od 600kn, ali radije do 1000, jer to ipak jamci neku kvalitetu, jer hatsani su brutalne, pomalo neuglađene puske na kojima su trzaj i vibracije jos izrazeniji nego kod renomiranih proizvodjaca, i to kupiti ili optiku od provjerenih trgovaca na njuskalu/aukcijama (i to se dobro savjetovati i raspitati, da nebi bilo uvaljivanja optike od 200kn pod optiku od 1000kn ali eto, trebam novce, hitno je, i to je jos ispod cijene, takva optika [ali ipak original naravno] kosta 2500kn u trgovini), ili iz trgovine gdje postoji neka garancija... razni Tasco "sumnjivog morala" i pro-lux i slicne gluposti super povecanja i privlacne cijene nisu za takve puske i amen. Tako da ili ces skupit jos nesto novaca, ili ces kupiti nesto za 400kn na lutriju, APP, ako izdrzi super, ako ne kupuj drugu...

takvi su ti i svi ostali savjeti na forumu, zato i nisi pronasao odgovor na svoje pitanje "optika do 400kn za hatsan mod 70" jer takvog odgovora koji ti zelis cuti vjerojatno nema niti igdje postoji.

Stavljanje skupe optike na relativno jeftinu pusku izgleda bizarno, poput stavljanja, skupih BREMBO kocnica na ficeka... no treba imati na umu da taj fico ipak ima masinu od 300kn i da treba kvalitetna oprema koja ce sigurno zaustaviti tu hrpu zeljeza... naravno, uvijek mozes experimentirati sa jeftinim kocnicama, ili preraditi kocnice od jugica, i uzdati se u ABS (Ako Bog'da, Sta'će!)...

jeftina optika bi te u konacnici mogla kostati vise nego da pristedis jos nesto novaca i kupis odmah pravu stvar... jer ako ulozis 400kn u optiku koja ce se rasuti nakon 500 diabola, shvatit ces da nije bila dovoljno dobra i kupit ces optiku od 1000kn (koja te u totalu kosta 1400kn), ne kazu svabe bezveze da nisu dovoljno bogati da bi kupovali jeftine stvari...

nadrobi ga ja, bas sam imao inspiraciju =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 04 Jun 2012, 23:26

Mike_Torello wrote: ...ne kazu svabe bezveze da nisu dovoljno bogati da bi kupovali jeftine stvari...
Mike... more mali ispravak...?
Koliko ja znan to kažu Englezi, neki tvrde i Škoti, a ne Švabe. :roll:
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Jun 2012, 09:11

Tko god da kaze, upravu je :)

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 05 Jun 2012, 12:35

Ne samo da je jak trzaj, nego je i okidač tvrd i općenito zak...c,
tak da na tome s optikom nema prevelike sreće

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 05 Jun 2012, 16:41

Izvinjavam se na lošem nazivu teme, sad za trzaj, ima sas na sebi pa mu kolko tolko ublaži taj trzaj, jer sam pomislio koliko su to prenapuhali na svim forumima da će trzat strašno, te sam išao gledat jel to taj model koji sam kupio, jer mi ova malo više trza od sada bivše diane mod 20, koja je imala izlaznu brzinu oko 160m/s, i da ima tvrd okidač to nije točno, jer se može podesit tako da može bit mekan.
E sad za optiku, lik mi nudi u jednoj trgovini nOrconijinu optiku za 420 kn + nosči za 150 kn, mislim da je reko 2 god garancije, to mi nudi baš za moj model, jer sam mu to i naveo, koja je puška, pa sad zašto bi on davao takvu garanciju, ako mi je i sam rekao da takve puške uništavaju slabu optiku.
Nije bilokakva trgovina, to je puškar, ima sve vrste lovačkog oružja i opreme za lov.

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 05 Jun 2012, 16:45

optika gamo 4x32 (oko 370kn optika dolazi s nosačima 9- 11 mm). ako tvoj model hatsana imam SAS slobodno staviš ovu optiku. prodao sam ih dosta u kompletu s mod.80 (dođe ti na isto vezano uz trzaj). Meni se nitko nije vratio žaliti, nekoliko primjeraka smo i upucavali, sve je radilo ok. Na optiku imaš garanciju 12 mjeseci ,čini mi se, tako da toliko mora izdržati :). Nazovi induchem i pitaj koja ti je najbliža trgovina koja drži njihovu robu.

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 05 Jun 2012, 17:14

A koji model, ima ih više, vampir, wr, itd

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 05 Jun 2012, 17:37

Evo baš se čuo sa kolegom, ima gamo 4x28, koštala je oko nekih 150 kn, prije par mj, spreman je riskirat da testiramo na mojoj pušci, sutra testiranje pa javim detalje.

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 05 Jun 2012, 18:00

A koji model, ima ih više, vampir, wr, itd
a koja je razlika u tim optikama?

- vampir ima na sebi laser i lampu (radi se o wr optici) i sigurno nema cijenu od 370 kn
- ao ima otklon paralakse (ako me pamčenje dobro služi)
- wr je "osnovni" model kojem je cijna oko 370kn i na koji sam mislio
- postoji i silver varijanta koja je nešto skuplja (380- 390kn), stariji model i koliko sam vidio ima nešto lošije nosače

bit je da je dana oznaka uvečanja, marka i cijena optike koja drži trzaj hatsana 80 sa SAS mehanizmom. Dakle, da je gospodin koji se raspituje za optike nazvao uvoznika i pitao: da li imate 4x32 gamo optiku za cca 370 kn odgovorili bi mu da imaju i oboje/ obojica bi mislili na istu optiku. zašto komplicirate?

bojim se da 4x28 neće funkcionirati jer nema klikove i zato će je biti teško ako ne i nemoguće za upucati. nosači su lošije kvalitete i drži ih samo jedan križni vijak dok su na 4x32 dva imbus vijka i stop na zadnjem nosaču.

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 05 Jun 2012, 21:13

Imaš pravo, probali smo optiku stavit, kad ju staviš, vidi se prednji ciljnik, jer je premala za tu pušku, vjerojatno bi trebali viši nosači, e sad da riskiramo da ih kupimo, ako neće valjat, utom će nam stajat, nismo još probali pucat, sutra krećemo, pa javim, makar se vidi i prednji ciljnik.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Jun 2012, 21:22

Zivko Les wrote:- ao ima otklon paralakse (ako me pamčenje dobro služi)
ovo bi mu bila najpozeljnija od svih opcija na optici za zracnu pusku...
Ako mu trgovina daje garanciju 2g. na tu Norconiu, zasto ne, ako optika misli ispustiti dusu napravit ce to u kratkom roku...

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 06 Jun 2012, 23:12

Evo ovako, što se tiče ove optike gamo 4x28, da se upucati, optika izdrži moj hatsan 70, ali je premala za tu pušku, jer bi trebali veći nosači, nismo dugo isprobavali, sa oko 30 dijabola, dosta se treba prema naprijed naginjati da bi se vidlo dobro kroz optiku, i naravno pošto trebaju veći nosači, vidi se prednji ciljnik, koji me dosta živciro, pa je bilo jednostavnije pucati bez te optike.

ivan sd
Pozornik
Pozornik

Post by ivan sd » 07 Jun 2012, 21:44

optika gamo 4x28 nema sanse da ona tebi izdrzi na tvom hasi mom prijatelju na salviji 630 brzo se rašemeri ti na tu svoju trebas uzeti neku bolju. (koliko para toliko muzike)

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 08 Jun 2012, 00:07

Ma kad vi imate bilo kakve zračnice, ovo je haso ne bilo kakav.
Malo šale, ma nisam reko da je izdržalo neznam kolko, pa čitaj, oko 30 dijabola, jer je oko 10 otišlo na upucavanje otp, jer nisam imo čvrst oslonac, al uglavnom, tolko kratko je izdržalo, skino sam ju i gađali smo bez optike, zbog mavedenih razloga, a da trza toliko, vjerojatno svi koji su to rekli, imaju hatsan bez SAS sistema, pa svi briju o strašno velikom trzaju, stepe ona, al ne tolko kolko je napuhano po forumima.

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 09 Jun 2012, 13:01

OT pobrisan molio bi da se vratite na temu Optika za Hatsan mod 70 :A20:
Volim crno pa makar i ofarbano.......

Post Reply