3. Extreme Metak 2012 - poziv na natjecanje

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

sperac
Skupnik
Skupnik

Re: 3. Extreme Metak 2012 - poziv na natjecanje

Post by sperac » 10 Jun 2012, 18:43

istra champion wrote:Čestitke osvajačima medalja :A25:

Za malo više od 3 mj.na istom terenu, TS-ovi neće biti niti u top 10, a do tada neka uživaju :A27: :A26:
"Boj ne bije svjetlo oružje već boj bije srce u junaka" ; Njegoš
:A09:
Tko leti i puca vrijedi !

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 10 Jun 2012, 19:07

Ova poslovica ne vrijedi niti za trap, a kamo li za ''kraljevsku disciplinu'' vk pištolj 10+10; istra champion-republički majstor strijelac u kraljevskoj disciplini od 2006.g. :A27:
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 10 Jun 2012, 23:03

Čestitke forumašima, prije svega prvaku u revolveru i viceprvaku u pištolju i revolveru :A28:
Oštri

sperac
Skupnik
Skupnik

Post by sperac » 11 Jun 2012, 07:09

istra champion wrote:Ova poslovica ne vrijedi niti za trap, a kamo li za ''kraljevsku disciplinu'' vk pištolj 10+10; istra champion-republički majstor strijelac u kraljevskoj disciplini od 2006.g. :A27:
Veselim se državnom prvenstvu u Osijeku gdje će ljuti "Sigovi"imati priliku dokazati koliko vrijede. 8-)
Ako se ne varam, prošle godine na državnom prvenstvu u "kraljevskoj disciplini" HS 2000 bio drugi :!: :?: :?: :roll:
E sad da li stoji Njegoševa... ;) :?:

p.s. Respect To Istra Champion

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 11 Jun 2012, 07:28

sperac wrote:Ako se ne varam, prošle godine na državnom prvenstvu u "kraljevskoj disciplini" HS 2000 bio drugi :!: :?: :?: :roll:
E sad da li stoji Njegoševa... ;) :?:
Varaš se, bio je HS Tactical sa NEDOZVOLJENOM silom okidanja :A10:
Raspucavano je za 2 mjesto (186 krugova) i HS Tactical (9x19) je pobijedio S&W M-52 (38 special WC). Za one koji nisu znali, taj HS, odnosno strijelac je trebao biti diskvalificiran jer sila okidanja na HS-u je bila daleko ispod dozvoljenog minimuma, samo što je strijelac ''zajebo'' suca (koji nema pojma) na način da je strijelac prilikom kontrole sile okidanja, podigao streljački uteg sa okidačem a da nije odmah stisnuo i ručnu kočnicu u rukohvatu, tako da je ispalo da HS ima par kg. silu okidanja.
Nepoštenjem i prijevarom do medalje.

PS; ili sig za državni rekord ili za talionicu Sisak :?:
CUSTOM GUN MASTER

sperac
Skupnik
Skupnik

Post by sperac » 11 Jun 2012, 09:45

Hvala na podrobnom pojašnjenju prošlogodišnjeg državnog prvenstva.
Suđenje treba prokomentirati jer bitno utječe na ozbiljnost natjecanja! Zato se ove godine ne ide u Karlovac nego u Rijeku! Suđenje na Prvomajskom turniru po meni je bilo na najvišoj razini. Rijetko se doživi da suci od početka do kraja natjecanja sude na visokoj razini.

p.s. Na državnom se kladim na jednog od Sigova,samo nisam siguran na kojeg !??
Volio bi da to bude jedan INAČE moj dobar prijatelj :D

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 11 Jun 2012, 10:01

sperac wrote:Suđenje treba prokomentirati jer bitno utječe na ozbiljnost natjecanja! Zato se ove godine ne ide u Karlovac nego u Rijeku! Suđenje na Prvomajskom turniru po meni je bilo na najvišoj razini. Rijetko se doživi da suci od početka do kraja natjecanja sude na visokoj razini.
Razinu ne znam ali gledajući bilten (i poziv) vidim da na tom natjecanju se nije sudilo po pravilima HSS-a za poredak od 1-3 mjesta nego je primjenjeno pravilo od 4 mjesta po do... di se gleda zadnja serija. U pozivu za natjecanje je pisalo po pravilima HSS-a. Netko u pištolju i u revolveru je tu ostao oštećen :?: :idea: :roll:
Toliko o pravilima!
CUSTOM GUN MASTER

sperac
Skupnik
Skupnik

Post by sperac » 11 Jun 2012, 11:07

:o pogledat cu o cemu se radi...
kad sam pisao o sucima mislio sam na suce koji vode natjecanje....

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 11 Jun 2012, 15:24

Pozdrav i rekli bi moji: bog i se!

Malo bih ispravio nešto "netočnih navoda", u saboru ih ukinulo ali mi na ovom forumu nismo koliko znam.
Redom dakle:

1. Nije "HS-Tactical" pobijedio "Siga" nego je Milovac Romano u shoot-offu pucao bolje od Dragana Zekića. Pa je zato odnio srebro a Zeko je uzeo broncu.

2. "Nepoštenjem i prevarom do medalje"??? Strijelac je kao "zajebo" suca??? Koliko znam ( a znam, i to izgleda mnoge pomalo i živcira...a šta ćeš....) na natjecanjima državnog ranga se ustrojava Žiri za žalbe. I nepravilnost se lijepo riješi tako da se podnese žalba (i plati taksa...he, he, možda je problem u zmijici u džepu :A02: ) i ako se utvrdi opravdanost iste, žiri strijelca može diskvalificirati. Ali koliko znam to nije nitko napravio, tako da je sad godinu dana poslije totalno bez veze govorit da je netko varao :A36: . Zapravo pitanje bi bilo zašto se tamo šutilo ako se vidjelo da nešto ne ide u skladu sa pravilima?

3. Na Prvomajskom turniru se od samih početaka kod istih rezultata primjenjuje pravilo bolje zadnje serije odnosno pravilo veće vrijednosti brzog dijela meča, a potom ako bi to bilo jednako ide se na zadnju seriju brzog dijela, pa na prvu seriju brzog dijela i tako unatrag dok se ne ustanovi razlika. Stvar je praktične naravi. Jer se pucaju dvije discipline u jedan dan pa se na taj način štedi vrijeme. Imamo samo osam mjesta i koristimo ih maksimalno. Ne znam zašto onda u zadnje tri godine nitko nije prigovorio predsjedniku S.K. "Rječine" da ili izbaci dio rečenice iz raspisa ili da se primjenjuje pravilo o raspucavanju? Suci rade po naputcima organizatora kad je u pitanju tehnički dio pa ako gazda kaže ovako, radit ćemo ovako. Podsjećam, riječ je o turniru, nije galaktičko prvenstvo.

4. "VK pištolj" (ili po domaću 10+10) nije nikakva "kraljevska" disciplina. Tako se u svijetu streljaštva naziva disciplina "50m pistol" iliti pištolj slobodnog izbora, a ekvivalent u pušci je "veliki trostav na 300m". Ovo što mi pucketamo dvoručno je malo jača rekreacija.

:A25: Wagner

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 11 Jun 2012, 15:42

Wagner wrote:.... "VK pištolj" (ili po domaću 10+10) nije nikakva "kraljevska" disciplina. Tako se u svijetu streljaštva naziva disciplina "50m pistol" iliti pištolj slobodnog izbora, a ekvivalent u pušci je "veliki trostav na 300m". Ovo što mi pucketamo dvoručno je malo jača rekreacija.
:A25: Wagner
DAKLE PA STO SE CEKA, uvedimo jos neke discipline i biti ce zanimljivije, u pusci jos dodamo 500-800-1000 metara a ne vidim razloga da ne uvedemo i barem jednu BR disciplinu. Nove discipline, novi ljudi, nove streljane.....
Nemoguće je Nemoguće

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 11 Jun 2012, 16:24

Slažem se, i na tome radim zadnjih sedam godina. Mislim da se sad već pomalo i vidi, samo je za to potrebno dugo vremena jer smo mi u svemu usporeni. A i nemamo love što je značajan nedostatak.
Nešto drugo me više brine. Po klubovima imamo veliki broj pištolja i pušaka za razne discipline pa i one "kraljevske" al se nitko toga ne lovi. Tu prvenstveno mislim na pištolj slobodnog izbora. Mislim da se nikome ne da ozbiljno trenirat, nekako je lakše medaljicu neku ćopit na dvadeset hitaca dvoručno. Za bench-rest se nadam ove godine složit "pilot-natjecanje". U rujnu. Ako bog da. Rade se stolovi pa ćemo vidjet.....

:A25:

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 11 Jun 2012, 16:25

Replika;

1.Nije Sig nego S&W, M.R. je pucao bolje ali sa nepropisnom silom okidanja.
2.Da, tako je nepoštenjem. Nije kao-nego je sigurno zajebo suca.
3.Ako u službenom pozivu piše ''po pravilima'' onda je trebalo biti po pravilima. Usmeni naputci ne mogu imati veći prioritet od pisanih pravila.
4.U našoj rekreaciji pucanja dvoručno, pištolj VK je najteža disciplina i mi je zovemo ''kraljevska''.
CUSTOM GUN MASTER

sperac
Skupnik
Skupnik

Post by sperac » 11 Jun 2012, 17:13

Ja sam danas puno toga naučio.
Moram priznati da sam danas prvi put cuo za "kraljevsku disciplinu" !
Vama koji ste me "prosvjetlili" hvala! :)

Usput, jel taj strijelac diskvalificiran ili ne? Nekako sam bliže Njegoševoj... :lol:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 11 Jun 2012, 17:39

istra champion wrote:Replika; U našoj rekreaciji pucanja dvoručno, pištolj VK je najteža disciplina i mi je zovemo ''kraljevska''.
Nisam probao ali nekako mi se cini da je "Karakas" malcice tezi nego ova kraljevska disciplina pa hocu cuti od majstora sto je sto ???
Nemoguće je Nemoguće

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 11 Jun 2012, 17:59

Evo... ovako uz laganu bevandicu i bez uzbuđenja moram i ja onda iskoristit pravo na repliku.
Replikom na repliku.

1. Duuuboka isprika za netočan navod, mislim na ono da nije "Sig" nego nešto drugo, svejedno...whatever, pucao je bolje.

2. Ostaje pitanje: zašto nitko nije reagirao, (čitaj: zašto ti nisi reagirao) a evo sad iz redaka iznad saznadosmo da se znalo za prevaru? Za takvu stvar čak ne treba pisati niti pismeni prigovor. Dovoljno je zvati tehničkog delegata, ili predsjednika žirija za žalbe. To je bio Zvone Kovačević zvani Kova kojeg znam masu godina i koji je nesumnjivo znalac svoje struke. I siguran sam u to da bi se stvar riješila na sportski način, ovo sad mi je totalno nesportski, tamo šutit a sad kad je sve gotovo pričat. (ili sam možda ja u krivu, ne bi mi bilo prvi put, j**iga ja nisam savršen...)

3. I pismena i usmena "pravila" daje isti čovjek, valjda zna što govori. A možda i ne zna, pitat ću ga svakako da li je bio tada pod utjecajem opijata. Odnosno, da li je bio nadrogiran sa burecima.... i tako tri godine zaredom. Također ostaje pitanje: kako to da u sve ove godine nitko nije ni slova o tome zucnuo, svi dođu, odpucaju, pojedu, podijele medalje i odoše. Nešto mi tu nije jasno, jedino obrazloženje koje si mogu nekako predočit je da je logično da se prigovara Rijeci jer postoji i jedan kompleks...mislim što se zbiva u Puli? Ja sam se svojedobno rado odlazio natjecat u Pulu i nisam prigovarao čak ni ako nije sve bilo "po špagi" jer je svrha zapravo uživanje u pucanju, druženju, razmjeni mišljenja.

4. Pucam to od prapočetaka još iz prošlog stoljeća, još sam imao i kosu na glavi, ali nikad, ali baš nikad ni od koga živog nisam čuo da je ovo nazvao kraljevskom disciplinom. No, evo čovjek uči dok je živ, sad sam bogatiji za jedno novo znanje....i odmah ću si lijepo napravit još jednu laganu pola-pola pijaču.

Skoro zaboravih:
ima i 5.....

5. Dugo sam se pitao zašto je streljačka scena u Istri svedena na tri-četiri kluba i nakolicinu strijelaca, zašto nema streljana (aj bar jedna da je sređena, npr. Valdebek), zašto je Istarski streljački savez anemičan, zašto ljudi iz Labina, Poreča, Pule, dolaze se učlanit kod nas u Rijeku.....ne znam. Ali se nadam da ću i tu bit prosvijetljen....u nadi je spas.

Ćo, živjeli vi meni svi, dobro mi stojte i ne dajte strahu na se!

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 11 Jun 2012, 19:02

odgovor na repliku;

2. Ja samo pokušavam kolegi spercu dokazati da ona Njegoševa ne stoji :A19: . Da je bilo poštenja HS tactical nikada ne bi osvojio medalju tj. da nema šanse protiv siga (tj. S&W M-52). Već kad je spomenut HS neka se zna istina, kako i zašto :A24: . Posao suca je da kontrolira oružje, a ne moj :idea: .

3.Ljudi dođu pucati, a velika većina, na žalost ne zna pravila. Ja sam prigovorio organizatoru (po primitku biltena), jer je strijelac iz kluba ostao (možda) oštećen ne primjenjivanjem pravila suđenja po HSS-a (kako piše u pozivu) za poredak od 1-3 mjesta :A16: .

4. Kraljevskom disciplinom nazivamo među nama, pištoljašima u Istri :A18: .

5.Zašto ovo, ono,… to je posao SS IŽ, moj je da pucam :A26: .

Za info; rade se streljane u Bujama i u Žminju :A09: .
CUSTOM GUN MASTER

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 11 Jun 2012, 20:08

Trebao si reagirat ako vidiš da se mulja. Svima nam na živce ide ako se netko pokušava dočepat medalje a ne kroz pucanje nego pomoću trikova. Posao sigurnosti na strelištu te poštene i korektne provedbe natjecanja nije samo posao sudaca, naprotiv, pogledaj pravilnik, SVI sudionici imaju pravo biti faktor u toj priči. I suci, i treneri, i vođe ekipa i strijelci. Dapače.

Evo ja ću najesen pucat sa "HS Product"-ovom "pet-dvadeset-peticom" samo da dokažem da je sve moguće. Uostalo, evo ti moj Tino, ima stroj-boli glava a onda ga i ja i još dosta nas iz kluba na državnom prešišamo sa običnim zbrojama, džaba mu Tanfoglio. Tako da sam tu na strani Sperca, ima veze "Madušić Vuk" odnosno strijelac, bilo bi stvarno bez veze da nije tako, šta, onda neki seljo-beljo kupi skupi stroj i uzme medalju. Znaš i sam da ne ide tako, džaba mu pare ako ne radi, ako ne trenira, ako ne investira u streljivo (i usput nauči svašta o punjenju, barutima, grejnima, zrnima...) ako uostalom nema trenera koji će mu skratit muke da ne bude samouk i tako dalje.

Nije ti strijelac ostao zakinut (Zeko je bio drugi jer je imao za krug bolju brzu seriju), zapravo je nakon eventualnog raspucavanja mogao postat treći....

Aj ovo sa kraljevskom disciplinom u Istri ću smatrat dijelom istarskog folklora a kako sam uvijek bio slab na folklor neka bude tako. Živjeli kraljevi discipline ma odakle bili.

I na kraju mi je žal da imaš takav stav oko saveza u Istri jer nećete nikad napred, zamisli kako sad napravit neki iskorak ako bi svi tako mislili. Pa ja da sam tako radio tu...., mi bi još i sad na Drenovi sjedili po zidićima, na streljani u kojoj ne bi bilo mjesta nego samo za one koji pucaju, tjerali bi koze i kokoše prije nego zalegnemo pucat, od crnog baruta ne bi imali ni "C", jeli bi male pougljenjene čevape a MUP bi nam vjerojatno već sto puta zatvorio streljanu jer ne bi imala ni ovog ni onog.... neki bi igrali balote u prolazu, neki bi i dalje glumili nevjerojatne veličine i kopali nos usput mudrujući što i kako bi trebalo....

A zamisli kad biste se tamo vas nekoliko složili i osvježili kadrovski i savez i streljaštvo generalno...vjerojatno bi vas primio i Župan i Gradonačelnik Pule a siguran sam da bi se stvari onda i pokrenule oko Valdebeka. (ta streljana samo čeka kome ća ko zrela kruška past u krilo). Ako budeš čekao sadašnju ekipu da ti nešto napravi...ćeš se načekat. Koji su im dometi je vidljivo. A zamisli sad da to krene pa da se ulaskom u EU pokrene liga Julijske krajine, mi, slovenci i talijani.... e onda bi bilo zanimljivo, ovako pogledaj nas na ovom programu VK dvoručno. Uvijek isti, ti jarca.... kad se pojavi neki novi svi se čudimo odakle je stigao. Ali neću forsirat, svako ima pravo na svoj stav a uvažavam i to da obiteljske obaveze nisu jednostavne. Samo je šteta jer Istra ima potencijala.

sperac
Skupnik
Skupnik

Post by sperac » 12 Jun 2012, 10:00

Poštovane kolege,
hvala Vam na svemu što ste napisali.D
Drago mi je da se ovakva rasprava povela jer vjerujem da je vođena u dobroj namjeri.
Prije svega meni kao "mladom" samo majstoru strijelcu je poticaj da još više treniram, s ciljem da budem najbolji 8-)
Kad tako ne bi vjerovao nebi se niti natjecao.Za mene je streljaštvo sport i svako natjecanje za mene je VITEŠKO! Naravno sve što ide uz streljaštvo me veseli i dok bude tako cu sudjelovati.

Žao mi je da su ostali repovi nakon prošlog državnog prvenstva! I slažem se da svi strijelci koji primjete takve i slične nepravilnosti, trebali bi po moralnoj odgovornosti poduzeti mjere da se iste utvrde i sankcioniraju :!: :!: Kakvo je zadovoljstvo pobjediti na nekorektan način :?: :?: Ne želim niti pomisliti :!:

Slažem se sa vecinom stvari koje ste gore naveli. Wagner je dobro primjetio da se nepotrebno opterečujemo sa"nijansama" oružja koje koristimo, nego je bit u kvaliteti treniranja i količini ispaljenih hitaca. Isto tako je važno broj jakih "tekmi" u "nogama", kao i sreća kako bi rekao INAČE MOJ DOBAR PRIJATELJ ILIJA. Sve to zajedno može dovesti do vrha na postolju.
Sad par činjenica a ako mislite da nije tako slobodno replicirajte :) :
1. Najviše kraljevskih disciplina" do sada je osvojeno sa ZBROJEVKOM. ( slavna zbrojevka otpjevana od meni dragog Thompsona )
2. Državni rekord u "kraljevskoj disciplini" je otpucan sa SIG Sauer P210.
3. Svaka 8, a usudio bi se reci i 9 otpucana sa SIG HAMMERLI P240 je PROMAŠAJ :!: :!: ( neka pati koga smeta :!: :!: )

Na 18. Vojnom prvenstvu OS RH, kolegica je sa HS 2000, minimalnom silom okidanja iznad 2,5 kg (provjereno), precizno ISSF otpucala 266/300 :A28:
Usput receno prije natjecanja ima 5 treninga i do slijedeće godine uopče ne puca :!: :?:

Slijedom gore navedenog idem trenirat, te se veselim Danu državnosti koje planiram provesti na Drenovi. (Očekujem pozivnicu čim prije jer LASOVCI dolaze u večem broju nego prošli put :!: :!: sa tendencijom povečanja)

p.s. Uskoro će se upisati i 1000 član kluba LAS :!: nadam se da će to biti prigoda da se organizira neko natjecanje povodom "jubilarnog 1000 člana" i 10 godina postojanja kluba (2013 god)

canon11
Skupnik
Skupnik

Post by canon11 » 12 Jun 2012, 10:51

Mislim da smo se davno složili kako pogotke ostvaruje (da ne kazem puca) strijelac a ne pištolj. Stoga, ljudska glava prva puca a tek onda sve drugo, oružje, streljivo ... :) A i mislim da je državni rekord u pištolju 10+10 "skinut" sa čezom (znalci će me ispraviti ako nije tako). Pozdrav svima do slijedeceg natjecanja :A27:

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 12 Jun 2012, 14:55

sperac wrote:Sad par činjenica a ako mislite da nije tako slobodno replicirajte :) :
1. Najviše kraljevskih disciplina" do sada je osvojeno sa ZBROJEVKOM. ( slavna zbrojevka otpjevana od meni dragog Thompsona )
2. Državni rekord u "kraljevskoj disciplini" je otpucan sa SIG Sauer P210.
3. Svaka 8, a usudio bi se reci i 9 otpucana sa SIG HAMMERLI P240 je PROMAŠAJ :!: :!: ( neka pati koga smeta :!: :!: )
replika;
1.Nije Zbrojevka nego Zbrojovka. Zbrojovka je širok pojam, trebaš malo precizirati modele, tj. odvojiti standardne modele od sportskih.
2.Nije sa 210 nego sa 226 SPORT II
3.Osim ''famoznog'' Sig-hammerlija imaš još oružja koji su dovoljno precizni (mislim na tvorničke grupe pogodaka do 1'') kojim isto tako, ako je kvalitetna municija ne izlaze iz desetke, a to su još i: ČZ SPORT II, ČZ 75 TS, ČZ 75 1500, sig p210, sig SAUER P226 X-SIX, sig sauer 226 SPORT II, Tanfoglio Gold Match, Peters Stahl, s&W M-52. I to su ta oružja, naravno uz dobrog strijelca, kvalitetnu municiju i malo sreće koja konkuriraju za medalju.
canon11 wrote:A i mislim da je državni rekord u pištolju 10+10 "skinut" sa čezom (znalci će me ispraviti ako nije tako).
Državni rekord od 191 krug, postavljen 1995 ili 1996.g od vrhunskog strijelca klasničnog i praktičnog streljaštva Igora P. Pucao je sa pištoljem Sig Sauer P226 SPORT II.
CUSTOM GUN MASTER

Post Reply