Što dobijete kad uronite pištolj u vodu i ispalite hitac?
Što dobijete kad uronite pištolj u vodu i ispalite hitac?
Koliko smo puta vidjeli u akcijskim filmovima kako meci pršte pod vodom i prijete protagonistima filma? Evo primjera koji će vam jasno dočarati što se događa s ispaljenim metkom pod vodom.
http://youtu.be/502KryEguA0
Andrew Tuohy, stručnjak za oružje, napravio je seriju testova s raznoraznim vatrenim oružjem pod vodom, a jedno od njih bio je i Glock 22. Tuohy je zaronio ruku s pištoljem u svoj bazen i ispalio hitac, a sve je snimio kamerom.
Metak pod vodom jedva prijeđe metar udaljenosti, prije nego li lagano potone na dno, prethodno stvorivši pravi vrtlog zračnih mjehurića, koji nestanu uzdižući se na površinu.
Zašto bi čovjek ispaljivao hice u vlastitom bazenu, sigurno se pitate? On na taj način skuplja ispaljena zrna i od njih izrađuje malena umjetnička djela, koja naziva 'taktičko cijeće'.
Otpor koji voda pruža metku, uzrokuje njegovu ekspanziju u savršenoj formaciji, koja podsjeća na olovne cvjetne listove. 'Koliko god ta zrna izgledaju lijepo, toliko su i bolna. Definitivno ne bih htio da me upuca takvo što', rekao je Tuohy, a prenosi Daily Mail.
Tuohy koristi raznorazno streljivo, kako bi postigao različite 'cvjetne' efekte. Neke od 'cvjetova' montirao je i na žicu, kako bi napravio i buket, a u samo središte postavlja i drago kamenje, kako bi postigao maksimalan efekt.
http://youtu.be/502KryEguA0
Andrew Tuohy, stručnjak za oružje, napravio je seriju testova s raznoraznim vatrenim oružjem pod vodom, a jedno od njih bio je i Glock 22. Tuohy je zaronio ruku s pištoljem u svoj bazen i ispalio hitac, a sve je snimio kamerom.
Metak pod vodom jedva prijeđe metar udaljenosti, prije nego li lagano potone na dno, prethodno stvorivši pravi vrtlog zračnih mjehurića, koji nestanu uzdižući se na površinu.
Zašto bi čovjek ispaljivao hice u vlastitom bazenu, sigurno se pitate? On na taj način skuplja ispaljena zrna i od njih izrađuje malena umjetnička djela, koja naziva 'taktičko cijeće'.
Otpor koji voda pruža metku, uzrokuje njegovu ekspanziju u savršenoj formaciji, koja podsjeća na olovne cvjetne listove. 'Koliko god ta zrna izgledaju lijepo, toliko su i bolna. Definitivno ne bih htio da me upuca takvo što', rekao je Tuohy, a prenosi Daily Mail.
Tuohy koristi raznorazno streljivo, kako bi postigao različite 'cvjetne' efekte. Neke od 'cvjetova' montirao je i na žicu, kako bi napravio i buket, a u samo središte postavlja i drago kamenje, kako bi postigao maksimalan efekt.
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Što dobijete kad uronite pištolj u vodu i ispalite hitac
koja glupost... .22lr za kao referenca za snagu streljiva pod vodom... pfffh... neka proba ispaliti vojnicki .308, 8x57 ili .30-06 u vodu sa par metara udaljenosti od povrsine vode, nece proci samo metar i nece biti "cvijeta"... ali ce vjerojatno morati promjeniti plocice na dnu bazena... npr jedan rafal iz MG42 tek da vidimo jeli ona scena iz Spasavanja Vojnika Ryana kad se iskrcavaju na Omaha Beach realna kako zrnje "fijuce" pod vodom... ili barem FMJ 9x19mm to bi onda bilo za usporediti sa onim sto se vidi u filmu... ovo je bezveze... ili je taj novinar koji je pisao opis clanka nadrobio to po vlastitom viđenju... osobno mislim da je poanta videa dokazati da doticno oruzje moze opaliti pod vodom bez ikakvih posljedica po oruzje, a ne ono nadrobljeno...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Voda bez problema zaustavlja FMJ zrna.
Na Mythbustersima probali 50 BMG (kao i 30-06), raspao se nakon manje od metra vode.
Na Mythbustersima probali 50 BMG (kao i 30-06), raspao se nakon manje od metra vode.
Helooooo..zemlja zove Torela.....povrsina kruga raste kvadratnom funkcijom, gustoca medija je uvijek ista, energija zrna takodjer raste sa kvadratnom funkcijopm brzine, u grubo to znaci da se vrtimo u krug bez obzira na kalibar zrna... za zrna koja su ispaljena iznad vode povrsinska napetost je skoro ista kao da pucas u beton.....malo karikiram ali tu smo negdje.....Mike_Torello wrote:koja glupost... .22lr za kao referenca za snagu streljiva pod vodom... pfffh... neka proba ispaliti vojnicki .308, 8x57 ili .30-06 u ..
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

jesam li ja to dobro razumio da se cak i sa AP steljivom dogadja ista stvar? hmmm, to me iznenađuje...

@lex, ako pod povrsinu kruga mislis na deformaciju zrna i povecanje njegovog "otiska" onda da, ali konkretno sam imao na umu siljasto FMJ streljivo... no ok, vidim da sam u krivu... kao sto napisah gore... iznenađen sam =) i posipam se pepelom =) hahah
@lex, ako pod povrsinu kruga mislis na deformaciju zrna i povecanje njegovog "otiska" onda da, ali konkretno sam imao na umu siljasto FMJ streljivo... no ok, vidim da sam u krivu... kao sto napisah gore... iznenađen sam =) i posipam se pepelom =) hahah
Glock 22 Gen 4 firing a Federal HST 165gr jacketed hollow point.
165 grains or i mising the point, pogledati jos jednom, mislim da nebu bio 22lr, mozda .40 auto
165 grains or i mising the point, pogledati jos jednom, mislim da nebu bio 22lr, mozda .40 auto
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

u kurcu sam danas totalno... misli na 10 mjestu... procitah 22 i ne jebem citati dalje... joj najbolje da obrisem ovo sto sam nadrobio danas, sve me sramota...
Hahhaahha...
dobra......ma sto se sekiras, vise ljudi vise zna, kud li srece da sve znamo cim se rodimo, ne bi bilo zanimljivo.....ja sam godinama mislio da postoje crni i bijeli oblaci, sva sreca da sam na vrijeme putovao avionom pa da shvatim da je debljina ta koja odredjuje bijelo-sivo-crno ......... a jeb..ga...
dobra......ma sto se sekiras, vise ljudi vise zna, kud li srece da sve znamo cim se rodimo, ne bi bilo zanimljivo.....ja sam godinama mislio da postoje crni i bijeli oblaci, sva sreca da sam na vrijeme putovao avionom pa da shvatim da je debljina ta koja odredjuje bijelo-sivo-crno ......... a jeb..ga...
Nemoguće je Nemoguće
Ma da... nije 22 LR... vidilo se to i po zrnima i po čaurama...
Nema tog metka koji će pod vodom biti opasan na pola metra isprid cijevi
Ali... triba napomenuti, moreš se zajebavati pod vodon s kratkon cijevi, ali da to pokuša sa nekin lovačkin karabinon, bilo bi sranja, otišla bi mu cijev... i ko zna što još...
Nema tog metka koji će pod vodom biti opasan na pola metra isprid cijevi
Ali... triba napomenuti, moreš se zajebavati pod vodon s kratkon cijevi, ali da to pokuša sa nekin lovačkin karabinon, bilo bi sranja, otišla bi mu cijev... i ko zna što još...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.