3. MEMORIJAL HRVATSKIH SNAJPERISTA - "GROM 2012"

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Re: 3. MEMORIJAL HRVATSKIH SNAJPERISTA - "GROM 2012"

Post by oštrostrijelac » 17 Oct 2012, 16:51

U potpunosti se slažem s tvojim mišljenjem :A25:
Navodno na prethodna 2 Groma nije bilo tako, pa zato neki nebudu ni ove godine otišli do Osijeka.
Moj aparatić je pre malog kalibra......
Oštri

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 17 Oct 2012, 18:45

Pato wrote:Po pitanju kotizacija :.....Popust za ekipe je isti kao i kod pojedinačnog nastupa ako se pucaju sve tri discipline.
Predpostavljam da si u organizaciji tog takmicenja, reci mi sto je to sa pricom o metama koje se ne mogu dobiti na uvid, svatko ima pravo na svoju metu i da vidi svoj rezultat ili su i ovdje neka xyz pravila u pitanju ???
Nemoguće je Nemoguće

Highroller
Skupnik
Skupnik

Post by Highroller » 18 Oct 2012, 06:58

Ja nisam u organizaciji ali jedne godine sam sudio ovo natjecanje ( ocjena meta ). Metu na uvid može dobiti samo vođa ekipe, strijelac može dobiti metu na uvid samo naopačke da si prebroji pogotke. Kada bi mete bile na uvid strijelcima onda sudac mora odgovarati na puno glupih pitanja a za to nema vremena i sama funkcija suca za ocjenu meta nema svrhe. Obzirom da na ovom natjecanju jako teško osigurati mete prošle godine nisam želio sudjelovati u organizaciji ( naravno još mi se neke stvari nisu sviđale )

Pato
Razvodnik
Razvodnik

Post by Pato » 18 Oct 2012, 14:04

Na takmičenju imamo četiri licencirana suca i rukovoditelja natjecanja sa ISSF „A“ licencom pa ne vidim razloga za sumnju u njihove odluke.

Prigovor na ocjenu mete se podnosi sudačkoj žalbenoj komisiji u roku od 30 minuta po objavi rezultata. Prigovor se plaća u iznosu od 200,00 kn i ukoliko se utvrdi da je prigovor osnovan uplaćeni iznos se vraća natjecatelju, ukoliko je prigovor neosnovan uplata se ne vraća.

Po završetku natjecanja svi natjecatelji mogu dobiti i ponijeti svoje mete.

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 18 Oct 2012, 20:00

Pato wrote:.
Prigovor se plaća u iznosu od 200,00 kn i ukoliko se utvrdi da je prigovor osnovan uplaćeni iznos se vraća natjecatelju
pederske fore... ak se već prigovor plača, što ne vrate 200kn i plate još 200 iz svog džepa ako nisu u pravu?

Highroller
Skupnik
Skupnik

Post by Highroller » 18 Oct 2012, 22:58

Grom nije ISSF natjecanje i ISSF suci su tu malo na skliskom terenu. Problem su sumnjivi pogoci i pored toga puca se veliki broj metaka u jednu metu. Jako lako se dogodi pogreška i onda još strijelci gledaju mete nađu te greške. Zato je najbolje ne djelit mete strijelcima, ovo sa prigovorom i 200 stoji ali opet strijelcu se neda meta na uvid nego komisija za klasifikaciju riješi dilemu.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Oct 2012, 23:06

pa nek makar ostave mete poslije ocjene da si ih ljudi pronađu po broju grupe i streljackom mjestu i uzmu za uspomenu...

na sniper kupu smo dobili svoje mete, i tako gledam svoju za 6. mjesto i koleginu za 5. mjesto, isti broj krugova samo sam ja imao 4 centra a on 2 ili 3... pitao sam ga ima li sto protiv da ulozim zalbu i nije imao nista protiv, otisao sam s metama kod sudca i pogledali su, i promjenili u biltenu (ali nisu na izvjesenoj listi na strelistu, no nevazno) meni je pomak sa 6. na 5. mjesto puno znacio kao "pocetniku" a njemu pad za jedno mjesto "lovcu na nagrade" ionako nije igrao ulogu, i jos nam je svima na kraju izšutao dupe na 600m, i pobrao medalju =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 18 Oct 2012, 23:45

Highroller wrote:.... Problem su sumnjivi pogoci i pored toga puca se veliki broj metaka u jednu metu. Jako lako se dogodi pogreška i onda još strijelci gledaju mete nađu te greške. Zato je najbolje ne djelit mete strijelcima, ovo sa prigovorom i 200 stoji ali opet strijelcu se neda meta na uvid nego komisija za klasifikaciju riješi dilemu.
Citam i ne mogu da vjerujem u ono sto citam !!

ZNACI SASVIM JE NORMALNO da netko bude npr. 4 a mogao je biti u medalji. Zar nije lakse napisati..... komisija ce odrediti pobjenika bez obzira na rezultate....??????

Ne sekiram se previse jer znam da nisam u igri ni za prvih 10 mjesta no mogu ti reci iskustva iz Slovenije sa slicnih tekmi...

Nakon svake serije pucanja komisija pokupi mete na pregled, po zavrsetku se sa rezultatima dolazi na mjesto gjde se djeli klopa i proglasenje, svatko dobija svoju metu na uvid i ukoliko ima prigovor to se rijesava bez ikakve love na licu mjesta i bez ikakvih problema... TESKO ZA PRIHVATITI U PIC...u Mat.....rr..uu

U mete se puca minimalno 10-15 metaka na 300m i po 3 metka u metu za 100m, obicno 15 komada u 5-meta + po volji u probnu metu....

Ako netko smatra da strijelac koji je napravio 300 ili vise km nije dostojan prava da vidi svoju metu prije konacnog proglasenja onda neka to jasno i glasno napise i potpise svojim imenom i prezimenom, naravno uz neko zdravo i logicno objasnjenje....

Uz ovilko pametnih, stvarno mi nije jasno kako smo svaki dan sve blize siromastvu, raste nam nezaposlenost, unistavamo ono sto nisu uspjeli ni Turci ni Ugari ni Hitler unistiti,,,,,to je vec TALENAT....
Nemoguće je Nemoguće

sperac
Skupnik
Skupnik

Post by sperac » 19 Oct 2012, 17:48

Poznavajuci organizatora pretpostavljam da nitko neće biti zakinut.
Čak što više kladim se da nece dopustiti ničemu da umanji ovo natjecanje!

Da mete trebaju dobiti svi na uvid DA svakako! Da se mete mogu ponijeti doma DA naravno!
Sretno svim natjecateljima na viteškom natjecanju i neka pobijedi najbolji i najspremniji!
Tko leti i puca vrijedi !

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 19 Oct 2012, 19:42

Pozdrav svim snajperistima a posebno onima koji će svoje cijevi sutra zagrijati na osiječkom natjecanju!

Prvo, žao mi je da ne mogu sudjelovati ali sam evo ovdje u Grčkoj na jednoj aktivnosti časnika zemalja NATO-a i ovo današnje gađanje iz topničkih oruđa a posebno tenkom "Leopard II" me donekle oraspoložilo, pa ću nekako preboljeti da ne pucam u Osijeku. Svim natjecateljima preporučujem da zamole organizatora da se mete ocjenjuju transparentno, mi smo na Snajper-kupu na Grobniku to radili pred strijelcem (čak više njih) i svi zadovoljni. Osječki suci su moji sudački kolege i moram reć da znaju radit posao, do sada su odradili mnoga i mnoga natjecanja i mislim da ne treba ranije radit neku atmosferu neregularnosti, znam da će sve bit po pravilima. A i mete bi se trebale moć dobit nakon proglašenja jer nema razloga za suprotno.

Još jednom svima sretno, želim vam dan bez miraža, bez bočnog vjetra, bez jaaaakog sunca i bez trzanja na okidaču!
Wagner :A31:

sperac
Skupnik
Skupnik

Post by sperac » 20 Oct 2012, 13:21

Di su rezultati? Slike?
Ima li šta za popit i pojest?
Tko leti i puca vrijedi !

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 22 Oct 2012, 10:13

Heloooo...

Znas da je Pon dn kada svi mrze samog sebe, nemam ni ja sada puno vremena pa cu kasnije napisati malo vise o svemu, naravno moje dojmove i ekipe koja se druzila.

Za sada mogu smo pohvaliti organizatora po svim pitanjima, SVI ostali organizatori bi se mogli ugledati na Slavonce i pokusati barem dio ,( ako vec ne mogu sve ), usvojiti prilikom organiziranja svojih takmicenja......vise detalja kasnije....
Nemoguće je Nemoguće

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 22 Oct 2012, 12:45

organizacija svega što nam je bilo upriličeno protekle subote u sklopu 3.memorijala hrvatskih snajperista je bila na vrhunskoj razini !!!

huski
Civil
Civil

Post by huski » 22 Oct 2012, 23:21

Sve pohvale sa moje strane organizatoru ovoga takmičenja.
Evo primjera kako konstruktivne kritike mogu prerasti u divno takmičenje i druženje do kasno u noć,jedno od rijetkih takmičenja na kojima sam bio u RH a da prilikom dodjela medalja u publici nisu samo osvajači istih.Stvarno je bilo zadovoljstvo u subotu biti tamo.Sve je prošlo u najboljem redu,"klopa" odlična,uvjeti fantastični, medalje izvrsne,cijena prihvatljiva u odnosu na dobiveno,suđenje korektno a na kraju su se mogle i mete dobiti.Svaka čast dečki i neka Vam slijedeći "Grom " bude još bolji,Sniper kup i Khales kup nisu Vam ni do koljena!! Vidimo se dogodine.
BTW da ne biste mislili da je ovo plaćeni oglas organizatora,nemam nikakve veze s time a nisam ni iz Osijeka već sam učesnik sva tri navedena natjecanja i osvajač medalja na dva i pokušavam biti objektivan što će nekima naravno smetati. JbG nisam političar da govorim što bi htjeli čuti već što mislim da je ispravno.

P.S.
Svi ostali organizatori ovakvih i sličnih natjecanja nemojte izmišljati toplu vodu već kontaktirajte ovoga organizatora i neka Vam on da recept(za organizaciju..).
Još jednom Paco i ekipa SVAKA ČAST!!!

Huntercro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huntercro » 23 Oct 2012, 00:48

ima li neko bilten

Pato
Razvodnik
Razvodnik

Post by Pato » 23 Oct 2012, 09:53

Bilten sa natjecanja u privitku.

U ime organizatora čestitke pobjednicima, svim strijelcima zahvala na odazivu i vidimo se nagodinu.
Attachments
GROM 2012 Bilten.pdf
(244.73 KiB) Downloaded 92 times

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 23 Oct 2012, 14:02

:A28:
Čestitke svima na lijepim rezultatima :A25: :A25: :A25:

Zanimljivo je da ste dobili mete iako je rukovoditelj natjecanja bio
Goran Mađarac, a koji je u svojstvu tehničkog delegata HSS-a na
ovogodišnjem PH serijskim MK pištoljem Drulov održanom u Koprivnici
izričito zabranio da se mete sa natjecanja mogu uzeti.
Očito su se neke stvari počele mijenjati na bolje :A25:
Oštri

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 Oct 2012, 14:14

Eto vidis da se moze kad se hoce...

Sitnica koja veseli i cini zadovoljstvo svima koji su htjeli uzeti svoje mete...
Nemoguće je Nemoguće

oneandonly
Civil
Civil

Post by oneandonly » 23 Oct 2012, 16:02

i cure su se pokazale :)) :A27:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 Oct 2012, 19:21

lex-lutor wrote:..........vise detalja kasnije....
Napokon malo mira i vremena ....Kao sto rekoh ne bi bilo fer ne dati jednu objektivnu sliku ovog takmicenja koje se odrzalo u Osijeku. Nakon ture od 500Km stigli smo na Pampas oko 14h. Kao sto je bilo i dogovoreno tko je zelio mogao je trenirati na udaljenosti koja ga zanima, bilo je korisno malo probati 100 / 300 metara potrositi nesto municije i druziti se sa ekipom. Svaki puni sat se prekidao trening radi izmjene meta, sve +5 bez problema, ekipa koja puca dobro se razumije bez puno price. Na kraju pivica dvije-tri i administrativni dio, g. Komar se odlicno sjetio da sto vise posla oko prijava i papirologije odradi u Kaficu danas. sutra znaci manje guzve i manje posla sve rijeseno ....

Subota:

Satnica u tolerancijama, svecani dio otvaranja po protokolu i zabava pocinje, nije bilo stresa ni nervoze, suci skulirani, takmicari malo manje ali bitno da se puca.....vepar na 100m je bio zanimljiv i pun iznenadjenja, morate se pripaziti jer moj jos uvijek luta negdje po sumi veoma lagano ranjen pa nemojte naletiti na njega.... Za vrijeme prve serije stigla je jutarnja klopa, pogacice, muffini, kolaci, voce itd...itd....uglavnom ni sam sebi ne bih bolje izabrao.....klopu nema smisla opisivati u detalje tako da svi oni koji nisu dosli sada ne bi pustali sline po tastaturi....

U pravo doba dana stigla je i druga runda klope, naravno jos bolja od prve, topli res peceni cvarci, masni kruh, luk...pravi slavonski autohtoni proizvod i hrana na kojoj su mnogi klinci odrasli bez visokog tlaka, kolesterola, bilirubina, i jos XX bolesti za koje nas danas uvijeravaju da nastaju cim gledamo neku masnu hranu a kamoli da uzivamo u njoj...

Najbolji dio ...Sniper 300m je najduze trajao, koliko vidim 50-takmicara i sa visoko podignutom ljestvicom, za ulazak u finale je trebalo imati 89 krugovaaaaaaaaaaaaaaaaa...... Khales i Grobnik su bili dosta losiji po rezultatima koliko se sjecam... kako je sve isto malo sporije nakon zadnje serije postojala je mogucnost potrebe za nocnom optikom kako bi se zavrsilo finale, na srecu
sunce je skuzilo problem pa je malo sporije zalazilo i sve se odradilo na vrijeme.....

SVecano proglasenje, protokool sa posvetom za dogadjaje i osobe koji su ostavili traga je bio odlicno odradjen, emotivan i iskren da se ne zaboravi tako lako....veliki broj pristunih do kraja vecere-proglasenje, odlicna atmosfera, vrhunska klopa bas onakva kakva treba biti, slavonija ima sto punuditi, organizator je dobro procjenio da ne trebamo kopirati kojekakve zapadnjakce pizdarije sa cacklaicama, bojama koje svijetle u mraku, okusima koje podsjecaju na tempere u tubi kada imamo zdravu SARMU, GULAS- PAPRIKAS- ZGANCE- KUPUS- KOBASE i tim redom dalje....

Za razliku od drzavnog prije mjeseca dana ovaj organizator je uspio pozvati NEKOLIKO ekipa novinara i snimatelja da odrade posao kako treba. Ono sto se u danasnje vrijeme ne poprati medijima je isto kao da se nije ni dogodilo.... ( Volio bih vidjeti te priloge pa neka netko zakaci link ), BRAVO...tako se to radi...

Bravo za organizatora, odradio je GROM-2012 vrhunski, neka im 2013 bude jos i bolji.... A ekipa koja planira Kahles i Sniper Kup-2013 neka dobro razmisli sto zeli ponuditi i kakav dojam ostaviti. Treba nesto i dati da bi se vratilo nazad. Ako kotizacije ostanu na ovogodisnjem nivou predpostavljam da ce mi Playbojeve zecice nositi cugu i masirati jajca dok cekam u redu za pucanje, a umjesto prostirki nekoliko vodenih kreveta ce biti sasvim dobra zamjena....

Hvala i sretno dogodine.....

PS:
Sitnica koja nedostaje .....SVE sluzbeno osoblje na takvim manifestacijama bi trebalo biti jednako obuceno ili barem markirano sa fluoresecentim prslucima
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply