NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
jesi ti se koristio malo traženjem po forumu? na sva tvoja pitanja je tu postavljen neki odgovor.
preporučam ti da pročitaš zakon o oružju. treba ti dvadesetak minuta, a s time ćeš si malo "posložiti" svoje znanje u ovoj domeni i puno ćeš bolje razumjeti kako, šta, zbog čega, i na koji način funkcionira nabava oružja i proces koji tome prethodi.
preporučam ti da pročitaš zakon o oružju. treba ti dvadesetak minuta, a s time ćeš si malo "posložiti" svoje znanje u ovoj domeni i puno ćeš bolje razumjeti kako, šta, zbog čega, i na koji način funkcionira nabava oružja i proces koji tome prethodi.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako posjedujes lovacku iskaznicu smatra se da si prilikom polaganja pohađao i predavanja sigurnom o rukovanju oruzjem, a i samo gađanje je dio predavanja, a ako posjedujes iskaznicu streljackog kluba smatra se da si tamo prosao postupak uspoznavanja i rukovanja sa oruzjem pocevsi od zracnog, do malokalibarskog pa konacno do unokrvnog VK oruzja...
za sve ostalo moras pohađati tecaj o sigurnom rukovanju oruzjem kojeg organizira sam MUP, ako me pamcenje sluzi, cijena je bila cca 500-600kn, a termini - kad se skupi dovoljno kandidata... netko ce te detalje znati bolje od mene.
za sve ostalo moras pohađati tecaj o sigurnom rukovanju oruzjem kojeg organizira sam MUP, ako me pamcenje sluzi, cijena je bila cca 500-600kn, a termini - kad se skupi dovoljno kandidata... netko ce te detalje znati bolje od mene.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
dođem ja danas na registraciju sa svojim xdm-om. i referentica kaže da ona po nekim novim propisima ne smije gledat oružje nego moram otić na portu i tamo će puškar pregledat pištolj.
dođem ja na portu, inače pištolj u kutiji skupa s jednim praznim spemnikom u njemu. kad je lik otvorio kutiju prvo je počeo prigovarat zašto je spremnik unutra, i da se to ne smije. i drugi lik s njim isto kaže da se to ne smije. a ja si mislim vi ćete me učiti šta se smije a šta ne a ja pročitao cijeli zakon o oružju i fino piše da oružje ne smije biti napunjeno, šta koga briga jel je unutra nenapunjeni spremnik.
neću ni spominjat da mi je postavljao glupa pitanja poput "što će tebi sa 20 godina pištolj" i slično...
dođem ja na portu, inače pištolj u kutiji skupa s jednim praznim spemnikom u njemu. kad je lik otvorio kutiju prvo je počeo prigovarat zašto je spremnik unutra, i da se to ne smije. i drugi lik s njim isto kaže da se to ne smije. a ja si mislim vi ćete me učiti šta se smije a šta ne a ja pročitao cijeli zakon o oružju i fino piše da oružje ne smije biti napunjeno, šta koga briga jel je unutra nenapunjeni spremnik.
neću ni spominjat da mi je postavljao glupa pitanja poput "što će tebi sa 20 godina pištolj" i slično...
Ajd spasi me liistanja po svim predhodnim postovima.
Molim te, kaka si ishodio dozvolu; kao član streljačkog kluba ili kao lovac?
Ja si ozbiljno razmišljam nabaviti HS i ponekad otići na streljanu.
Nemam volje hoditi po natjecanjima i klubovima.
Na lovceniti ne pomišljam.
Dok sam bio u OSRH, kad sam to mogao lagano riješiti, nisam podneo zahtjev.
Molim te, kaka si ishodio dozvolu; kao član streljačkog kluba ili kao lovac?
Ja si ozbiljno razmišljam nabaviti HS i ponekad otići na streljanu.
Nemam volje hoditi po natjecanjima i klubovima.
Na lovceniti ne pomišljam.
Dok sam bio u OSRH, kad sam to mogao lagano riješiti, nisam podneo zahtjev.
Streljivo je glavno. Oružje samo alat koje radi posao...
Ni jedno ni drugo. Ishodio sam je kao aktivni natjecatelj HSS-a.SOOVLS wrote:Molim te, kaka si ishodio dozvolu; kao član streljačkog kluba ili kao lovac?
Tebi je najlakše da podneseš nabavnu za držanje u svrhu osobne sigurnosti i zaštite imovine, možda to i odobre.
Nije problem ispisati zahtjev. Nego, ima li tko izprakse primjer da je takav zahtjev prošao?
Thx
Thx
To ovisi od uprave do uprave. Ako ne tražiš dozvolu za nošenje, onda je bolje napisati što manje.
Ali stvar je jednostavna, ako ti odbiju takav zahtjev, odi učlani se u streljački klub, natječi se i ako nema prepreka iz zakona o oružju dobit ćeš dozvolu. ja sam dobio već 2 puta odobrenje.
Ali stvar je jednostavna, ako ti odbiju takav zahtjev, odi učlani se u streljački klub, natječi se i ako nema prepreka iz zakona o oružju dobit ćeš dozvolu. ja sam dobio već 2 puta odobrenje.
E kolega ta pitanja su i mene dočekala kad sam išao na rregistraciju sa svojom čezom , ali referent je malo popravio dojam.
ma nevjerojatno kako se ti ljudi ponašaju... prvo me idu učiti o zakonu kojeg vjerojatno nisu niti proučili, a onda postavljaju pitanja koja uopće nisu u okviru njihovog posla.
što je najbolje, ja mislim da taj čovjek uopće nije ni bio puškar nego običan službenik s porte.
što je najbolje, ja mislim da taj čovjek uopće nije ni bio puškar nego običan službenik s porte.
Pa sto im niste pristojo odgovorili.....sto te boli kur*c sto ce mi oruzje, nisi mi ga ti kupio....napravi svoj posao ili odjebi....!
Nemoguće je Nemoguće
na stolu na porti je bila nekakva evidencija oduzetog i vraćenog oružja 
pa nisam htio ništa govorit
pa nisam htio ništa govorit
ETo vidis, nisi ti jedini koji se boji boriti ZA SVOJA PRAVA !
Zakljucak je vrlo jednostavan, nas narod je toliko glup da dan danas ne shvaca da je SVAKI birokrata u bilo kojoj drzavnoj ili opcinskoj ili sudskoj ustanovi tamo RADI NAS, a ne mi radi njega, nije rijesenje nikoga tuci, vrijedjati ili maltretirati samo ih TREBA TJERATI da rade svoj posao na vrijeme i po zakonu....
Zakljucak je vrlo jednostavan, nas narod je toliko glup da dan danas ne shvaca da je SVAKI birokrata u bilo kojoj drzavnoj ili opcinskoj ili sudskoj ustanovi tamo RADI NAS, a ne mi radi njega, nije rijesenje nikoga tuci, vrijedjati ili maltretirati samo ih TREBA TJERATI da rade svoj posao na vrijeme i po zakonu....
Nemoguće je Nemoguće
ne možeš ishoditi odobrenje zato jer noćni nišan kod nas nije oružje niti se smatra njegovim bitnim dijelom.
ja ču uskoro predati nabavnu za DiN samoobrana. 
imam 45 kuna za bacit u vjetar, a usput ćemo vidjet kako komisija diše
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Hackerivs wrote:ja ču uskoro predati nabavnu za DiN samoobrana.
Javi kako je proslo. Morat ces imati neko opravdano obrazlozenje zasto se smatras u opasnosti.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Bas i mene zanima kako ce to proci, ne znam sto su za njih opravdani razlozi jer je to tako neodredjen pojam da nikada nisam dobio konkretan odgovor na to pitanje...po meni opravdan razlog ima svaka osoba koja radi poslove na terenu i u divljini bez puno rasprave... No ocito za njih Vukovi, ili Medo nisu nikakva opasnost za golorukog covjeka....jolly wrote:...Javi kako je proslo. Morat ces imati neko opravdano obrazlozenje zasto se smatras u opasnosti.
Nemoguće je Nemoguće
to ću ja napraviti čisto tako, iz puke znatiželje. kao obrazloženje zahtjeva planiram napisati esejčić od dvije stranice sa osvrtom na neke stvari 
što se tiče dobivanja dozvola za držanje i nošenje oružja, zakon je formuliran na taj način da ti ne možeš valjano obrazložiti svoj razlog i da komisija ima prostora odbiti te kako im puhne.
jednom čovjeku, vlasniku mjenjačnice su odbili DiN, iz obrazloženja da to što su ga opljačkali nije nikakav razlog, da je tu policija da ga štiti. što je najgore, čovjek je išao na upravni sud ali i tamo je izgubio (ima presuda na stranicama upravnog suda, čitao sam je neki dan)
da se razumijemo, meni DiN ne treba, i nemam neki valjani razlog ali živcira me da znam puno ljudi koji imaju DiN na samoobranu a bez ikakvog pravnog osnova (neki su bili u sigurnosnim strukturama, pa su na temelju toga dobili, neki možda imaju poznanstva, a neki imaju dozvole još od rata)
zaključak: šanse su mi valjda 0,000125% da dobijem dozvolu, ali barem ću moć reć da sam pokušao
što se tiče dobivanja dozvola za držanje i nošenje oružja, zakon je formuliran na taj način da ti ne možeš valjano obrazložiti svoj razlog i da komisija ima prostora odbiti te kako im puhne.
jednom čovjeku, vlasniku mjenjačnice su odbili DiN, iz obrazloženja da to što su ga opljačkali nije nikakav razlog, da je tu policija da ga štiti. što je najgore, čovjek je išao na upravni sud ali i tamo je izgubio (ima presuda na stranicama upravnog suda, čitao sam je neki dan)
da se razumijemo, meni DiN ne treba, i nemam neki valjani razlog ali živcira me da znam puno ljudi koji imaju DiN na samoobranu a bez ikakvog pravnog osnova (neki su bili u sigurnosnim strukturama, pa su na temelju toga dobili, neki možda imaju poznanstva, a neki imaju dozvole još od rata)
zaključak: šanse su mi valjda 0,000125% da dobijem dozvolu, ali barem ću moć reć da sam pokušao
Obavezno javi kako ti prolaze sve faze..
Od razgovora sa službenicom do popunjavanja formulara itd.
Od razgovora sa službenicom do popunjavanja formulara itd.
sa službenicom na šalteru sam već frendić 
pitao sam ju jednom usput za DiN, samo je odmahnula rukom uz komentar da tu dozvolu već više od 10 godina nitko nije dobio kod nas.
pitao sam ju jednom usput za DiN, samo je odmahnula rukom uz komentar da tu dozvolu već više od 10 godina nitko nije dobio kod nas.
Cuo sam dosta takvih prica i sve su jako slicne, ocito postoje neki " top secret" naputci koji su poslani faxom i onda unisteni da se na sve moguce nacine odbije izdavanje tih dozvola...predpostavljam da je policija spremna onda i nadoknaditi svu stetu koja nastane u gornjem slucaju kao i odgovornost za moguće stradavanje vlasnika ????Hackerivs wrote:..... vlasniku mjenjačnice su odbili DiN, iz obrazloženja da to što su ga opljačkali nije nikakav razlog, da je tu policija da ga štiti. što je najgore, čovjek je išao na upravni sud ali i tamo je izgubio (ima presuda na stranicama upravnog suda, čitao sam je neki dan..
Uglavnom sve ti je to stvar lokalnog nacelnika PP i nikog drugog, ako on kaze da moze onda moze, ako ne onda je ne.....!
Kada se sjetim da je u Yugi svaka uprava Vodovoda, HEP-a, i malo vecih firmi imala nekoliko pistolja u sefu, onda je ovo danas smijeh, ili mozda tuga ni sam ne znam.....???
Nemoguće je Nemoguće