Podesivi okidaći
Podesivi okidaći
Dali netko koristi rusanove podesive okidaće i kakva su iskustva ?
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "
- oštrostrijelac
- Poručnik

Re: Podesivi okidaći
Ja ga imam na lovačkom karabinu Puškarne Kranj u kalibru 8x68S.
Stvar je OK.
Gotovo 20 godina sam pucao iz svojih karabina isključivo sa šteherom.
Tada nabavih rusku kiplauficu.
Trebala je služiti samo za lov DS sa čeke, pa sam na kranjca ugradio "Rusana" umjesto postoječeg okidanja sa ubrzicom.
Međutim, osmica je postala paradna, a kiplaufica radna puška.
Rusanovo okidanje u klasičnom streljaštvu u disciplini VK puška 7,9 je ilegalno, a uz to ga je i dosta teško podesiti da drži 1500 grama.
Za lovačke prerade je super, jer se sila okidanja, te hod okidača prije i poslije okidanja može fino podesiti, a dobiva se i kočnica na vratu kundaka.
Stvar je OK.
Gotovo 20 godina sam pucao iz svojih karabina isključivo sa šteherom.
Tada nabavih rusku kiplauficu.
Trebala je služiti samo za lov DS sa čeke, pa sam na kranjca ugradio "Rusana" umjesto postoječeg okidanja sa ubrzicom.
Međutim, osmica je postala paradna, a kiplaufica radna puška.
Rusanovo okidanje u klasičnom streljaštvu u disciplini VK puška 7,9 je ilegalno, a uz to ga je i dosta teško podesiti da drži 1500 grama.
Za lovačke prerade je super, jer se sila okidanja, te hod okidača prije i poslije okidanja može fino podesiti, a dobiva se i kočnica na vratu kundaka.
Oštri
-
Dado Tornado
- Razvodnik

pa nije ti ovo oglasnik, uostalom i ja prodajem podesive okidače, isto takove original rusanove samo što su jeftiniji od tvojega . . .zoommode wrote:Na njuškalu prodajem jedan takav ali orginal.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Kaj si trgovec postal, daj brzo OIB sad te bu ministra financija Lajavko Slinić šupil s porezam, bolj nek Boxijeva graševina.....!!! 
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
Izvinjavam se . .. možda je najbolje da se i briše post. I rekao sam orginal a ne rusan i to jedan komad.valdop wrote:pa nije ti ovo oglasnik, uostalom i ja prodajem podesive okidače, isto takove original rusanove samo što su jeftiniji od tvojega . . .zoommode wrote:Na njuškalu prodajem jedan takav ali orginal.
Papilon... a gle.. valjda se porez ne može plaćati 2puta? Ali kako su nas stisli, bojim se da je u budućnosti sve moguće.