Preporuka za kupnju oružja?
Preporuka za kupnju oružja?
Prije par dana sam položio lovački ispit i sada čekam iskaznicu da mogu otići zatražiti nabavnu dozvolu.Pošto u prvom redu imam namjeru ići na streljanu jako puno razmišljao sam da si kupim neki karabin u .223 kalibru.Mislim da mi je to relativno jeftina municija(pogotovo ako nabavim vojnu
) i kalibar sa kojim mogu ići u lov na predatore i srne.E sada,kaj da kupim(nemam baš neku preveliku cifru).Čuo sam da ima dosta oružja koje je predano u MUP.Kako doći do toga?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Preporuka za kupnju oružja?
po lokalnim trgovinama oruzjem, tamo drze oruzje koje je za licitaciju nakon sto si policajci preberu za sebe ono sto valja...
preporucam neku zbrojovku, taman i da uzmes novu nije jako skupe a prilicno dobre puske...
preporucam neku zbrojovku, taman i da uzmes novu nije jako skupe a prilicno dobre puske...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Žnjora ti je lijepa bombonjera ili slično i odlazak kod nadležne referentice koja radi na oružju u PP.
Lijepo odeš i zamoliš da ako može da ti izađe u susret (budući da si slabih financijskih mogućnosti) i da eventualno broj telefona ili adresu od nekog kome je oružje oduzeto. Nakon toga nazoveš čovjeka i dogovoriš eventalnu kupnju i to je to.
Bilo je nekoliko afera što se tiče "prebiranja" tako da sad i na hladno pušu.
Na http://www.njuskalo.hr je bilo nekoliko ponuda oružja za simboličnu cijenu budući da je rok za prodaju bio pri kraju.
ja sam isto čekao zadnji cajt i kupio za siću neke stvari. Inače možeš dati i oglas "KUPUJEM" pa će ti se javiti oni koji će dati za bilo šta samo da ne ide na uništenje jer tad ne dobiju ništa.
Pozdrav iz Bistre i dobra kob u lovu
Lijepo odeš i zamoliš da ako može da ti izađe u susret (budući da si slabih financijskih mogućnosti) i da eventualno broj telefona ili adresu od nekog kome je oružje oduzeto. Nakon toga nazoveš čovjeka i dogovoriš eventalnu kupnju i to je to.
Bilo je nekoliko afera što se tiče "prebiranja" tako da sad i na hladno pušu.
Na http://www.njuskalo.hr je bilo nekoliko ponuda oružja za simboličnu cijenu budući da je rok za prodaju bio pri kraju.
ja sam isto čekao zadnji cajt i kupio za siću neke stvari. Inače možeš dati i oglas "KUPUJEM" pa će ti se javiti oni koji će dati za bilo šta samo da ne ide na uništenje jer tad ne dobiju ništa.
Pozdrav iz Bistre i dobra kob u lovu
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Knife_maniac
- Satnik

Nadji dobru vezu u PP i sva vrata su ti otvorena.
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kao da trazis neznam, rizu u kauflandu, "nadji dobru rizu za dobar rizoto i sva vrata su ti otvorena" kao da je vezu u PP tako lako pronaci =) ne prodaju se u oglasniku =)
- Knife_maniac
- Satnik

Pa ako nemas veze neces ju niti naci.
Nema u oglasniku oglasa: "Veza za muriju, kupite kvalitetno, povoljno i brzo vatreno oruzje..."
Nema u oglasniku oglasa: "Veza za muriju, kupite kvalitetno, povoljno i brzo vatreno oruzje..."
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Ovo ako može proći onda nakurac i ti ljudi što rade u MUP-u!BOXI wrote:...(budući da si slabih financijskih mogućnosti)...
Prvo pravilo streljaštva je da je to skup sport. Bilo da se ide gađat na streljanu, bilo da se ide u lov - zdrava logika je da to nije za sirotinju. Da sam ja baba u MUP-u i dođeš tako i da mi odvališ takvu izjavu, odma bi zvala legu u juniformi da te malo zadrži onih 48 sati na račun države i da provjeri da li ti namjeravaš otvorit banku ili samo imaš fetiš pa ti zato treba gan!
Ja kažem da je bolje da mi osnujemo udrugu udomitelja napuštenog oružja pa da se to putem žnjore koju bi stekla udruga nabavlja masovno od neke P-U! Samo neka kapa!
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
nisam toliko slabih mogučnosti plaćanja,ali zašto da u dućanu dam 7000 kuna za pušku kada možda mogu kupiti istu tu pušku za 3000 kuna 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislim da je cab u pravu, traziti samilost teta u PU jer nisi pri lovi da kupis skupu pusku pa da ti jave kad bude nesto jeftinije... mislim da ti to nebi proslo... zamoliti ih da, uz "ciglicou" kave ili kakvu bombonjeru ili nesto tako, prije toga se naravno raspitati, dolaziti povremeno kod njih da stvoris atmosferu i postanes poznato lice koje se interesira za nesto, pa onda iznenadis s bombonjericom i kavom kao ono jer su ti bile od pomoci i usluge itd itd... takav odnos treba graditi =) znam ja... tako sam slicno uvijek sarmirao kuharice u restoranima gdje sam jeo...
ooooo dobar dan CURE (nema veze sto neke imaju preko 60), kako ste mi danas? Sto ste mi danas finoga pripremile za rucak... joj pa gledaj kako ovo dobro izgleda, pa udebljat ce te me ako stavite malo vise tog umaka... gle kolace kako dobro izgledaju, jel dobijem jedan za nagradu ako pojedem sve iz tanjura? A ono jelo jucer vam je bilo za prste polizati... - a sto je najbitnije nista nisam slagao, i masu puta su blagajnice "zaboravile" naplatiti kolac ako bi ga uzeo uz rucak =)
naravno, neces to sve odjednom upotrebiti komplimente... lijepo ih rasporedis =)
ooooo dobar dan CURE (nema veze sto neke imaju preko 60), kako ste mi danas? Sto ste mi danas finoga pripremile za rucak... joj pa gledaj kako ovo dobro izgleda, pa udebljat ce te me ako stavite malo vise tog umaka... gle kolace kako dobro izgledaju, jel dobijem jedan za nagradu ako pojedem sve iz tanjura? A ono jelo jucer vam je bilo za prste polizati... - a sto je najbitnije nista nisam slagao, i masu puta su blagajnice "zaboravile" naplatiti kolac ako bi ga uzeo uz rucak =)
naravno, neces to sve odjednom upotrebiti komplimente... lijepo ih rasporedis =)
- Knife_maniac
- Satnik

Uhhhh... Kad ovo citam ko da sebe gledam =)Mike_Torello wrote: zamoliti ih da, uz "ciglicou" kave ili kakvu bombonjeru ili nesto tako, prije toga se naravno raspitati, dolaziti povremeno kod njih da stvoris atmosferu i postanes poznato lice koje se interesira za nesto, pa onda iznenadis s bombonjericom i kavom kao ono jer su ti bile od pomoci i usluge itd itd... takav odnos treba graditi =)
Aaaaaa !!! Ovdje si ga zasrao do plafona !! E moj Majk pa zar kuVar'ce ??znam ja... tako sam slicno uvijek sarmirao kuharice u restoranima gdje sam jeo...
Si to procitao negdje u Teen-u ??ooooo dobar dan CURE (nema veze sto neke imaju preko 60), kako ste mi danas? Sto ste mi danas finoga pripremile za rucak... joj pa gledaj kako ovo dobro izgleda, pa udebljat ce te me ako stavite malo vise tog umaka... gle kolace kako dobro izgledaju, jel dobijem jedan za nagradu ako pojedem sve iz tanjura? A ono jelo jucer vam je bilo za prste polizati... - a sto je najbitnije nista nisam slagao, i masu puta su blagajnice "zaboravile" naplatiti kolac ako bi ga uzeo uz rucak =)
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

od "sramote" jos nitko nije umro... od gladi da! A uostalom sto fali kuharicama u vojnickoj menzi ili npr u nacionalnom parku gdje sam radio? Uvijek sam dobivao malo "jacu" porciju jela, 2-3x juhu, extra umak po potrebi, a nerijetko bi zazmirile kad uzmem i kolach... Na poligonu u slunju je bilo dovoljno da dodjem u skladiste i jednoj kazem da ju je pozdravio moj tataKnife_maniac wrote:Aaaaaa !!! Ovdje si ga zasrao do plafona !! E moj Majk pa zar kuVar'ce ??Mike_Torello wrote: znam ja... tako sam slicno uvijek sarmirao kuharice u restoranima gdje sam jeo...![]()
![]()
samo se ti sprdaj... ja ti kazem sto je prokusana i isprobana PRAXA a ne puka teorija...Knife_maniac wrote:Si to procitao negdje u Teen-u ??Mike_Torello wrote:naravno, neces to sve odjednom upotrebiti komplimente... lijepo ih rasporedis =)![]()
ja sam mislio na žnjoru tipa nekog u policijskoj stanici(ljude koji odizimaju oružje i koji su na terenu) mislim da oni znaju najbolje kada ima nečega što vrijedi.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

znam na sto si mislio, ovo s kuharicama sam dao samo kao primjer, samo ja vam obojici kazem da nije samo tako otici u PU i "naci" vezu za to... ako nemas nekoga od rodbine ili prijatelja tko radi u PU da se moze raspitati tko je i za sto odgovoran, pa se malo raspitati kod tih ljudi pa vas eventualno upoznati... nije ta veza nesto sto se nalazi na cesti...
Makar se i na cesti moze naci, eto moja prijateljica koja to radi je maloprije prosla tu autom po cesti

-
rebecca
a moram se pohvalit, ubodena sasvim dobro uščuvana 223 za 500 kn. i to bez veze u muriji.
a što se tiče licitacije nemaju oni to, mada pričaju o tome zadnjih 15 god.
očito više vole uništavati oružje.
a što se tiče licitacije nemaju oni to, mada pričaju o tome zadnjih 15 god.
očito više vole uništavati oružje.
Licitacije oružja nema već više od 15 godina, sve ide u ministarstvo, do Lučina se nešto i odvojilo za upotrebu, a nakon toga na uništavanje.
Vrlo inteligentno, Srbi sve zaplijenjeno oružje trpaju u muzej i imaju primjerke da padneš u nesvjest. Oružje je povijesna stečevina i dio naše i svjetske povijesti a mi tu povijest uništavamo. GROZNO

Vrlo inteligentno, Srbi sve zaplijenjeno oružje trpaju u muzej i imaju primjerke da padneš u nesvjest. Oružje je povijesna stečevina i dio naše i svjetske povijesti a mi tu povijest uništavamo. GROZNO
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata