"OGGY" GAGY knife.
"OGGY" GAGY knife.
Evo da vam pokažem još malo svojih rukotvorina.
Od A do Ž sam sam radio,znači od toplinske obrade oštrice,drške i futrole koja još nije gotova(malo glanjcanja i druker)
Oštrica je od vodilice "STIHL" za motornu pilu.
Drška Spalted bukva.
Bolster mesing.
Futrola 3mm biljno štavljena koža sa detaljima na istoj koji su spaljeni pirografom.
Od A do Ž sam sam radio,znači od toplinske obrade oštrice,drške i futrole koja još nije gotova(malo glanjcanja i druker)
Oštrica je od vodilice "STIHL" za motornu pilu.
Drška Spalted bukva.
Bolster mesing.
Futrola 3mm biljno štavljena koža sa detaljima na istoj koji su spaljeni pirografom.
- oštrostrijelac
- Poručnik

- Original_G
- Cinker - bojna

Re: "OGGY" GAGY knife.
Hvala
Drago mi je da sam eto stavio spalted bukvu na dršku,iako je prvo bio abonos,pa sam ga zamjenio,vidim da vam se sviđa.
Futrola je posebna priča,koja je prošla mnoga negodovanja,ali uz savjet jednog velikog meštra baš sam nju išao raditi.Hvala majstore na savjetima,a ti znaš koji si(ne znam da li te smijem objelodaniti
)
Drago mi je da sam eto stavio spalted bukvu na dršku,iako je prvo bio abonos,pa sam ga zamjenio,vidim da vam se sviđa.
Futrola je posebna priča,koja je prošla mnoga negodovanja,ali uz savjet jednog velikog meštra baš sam nju išao raditi.Hvala majstore na savjetima,a ti znaš koji si(ne znam da li te smijem objelodaniti
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a zasto nebi smio?GAGY wrote:...ali uz savjet jednog velikog meštra baš sam nju išao raditi. Hvala majstore na savjetima, a ti znaš koji si (ne znam da li te smijem objelodaniti)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Pa bez njegove suglasnosti ne
Mnogi bi vjerovatno protumačili to kao reklamu,ali nije.Čovjek je stvarno prva liga.Pomogao mi je savjetima od A do Ž i još uvijek mi pomaže kad mi treba savjet.
Mnogi bi vjerovatno protumačili to kao reklamu,ali nije.Čovjek je stvarno prva liga.Pomogao mi je savjetima od A do Ž i još uvijek mi pomaže kad mi treba savjet.
-A ja toliko vodilica (onih originalnih punih)od Stilovke pobacao........ 
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
Ne ne bacati vodilice hehehehehe
Knife_manijac, majstor koji mi je od velike pomoći, savjetima i podrškom. Hvala
Knife_manijac, majstor koji mi je od velike pomoći, savjetima i podrškom. Hvala
Jeb....vas ja....kada ste se vec dohvatili tih vodilica od motorki dajte malo da cujemo koja su svojstva tog celika i sto se od toga da napraviti ? Zilavi jesu i ne hrdjaju...a sto jos ???????????????
Nemoguće je Nemoguće
Pa kaj nisi videl...??
ma moram potražiti možda i nađem koji, bila bi i za malu mačetu...možda??? sad ove nove od Husqarne....neznam baš??
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
Toplinskom obradom se sa vodilicom postiže od 55 do 60 hc tvrdoće.
Jaaako dobro drži oštrinu i dugo.Testiram ih u normalnim radnim uvjetima(iako to nije svakom normalna radnja),znači guljenju veprova i zezanju na komade i masu drugih radnji.
Po meni nije normalno ono kao testiranje bacanje u drvo,batoniranje,cijepanje drva,kopanje kanala i druge gluposti.Zna se za što je nož.
Jaaako dobro drži oštrinu i dugo.Testiram ih u normalnim radnim uvjetima(iako to nije svakom normalna radnja),znači guljenju veprova i zezanju na komade i masu drugih radnji.
Po meni nije normalno ono kao testiranje bacanje u drvo,batoniranje,cijepanje drva,kopanje kanala i druge gluposti.Zna se za što je nož.