Black Powder COLT NAVY '51

Oružje proizvedeno prije 1870. godine te oružje koje se puni s ušća cijevi crnim barutom, a pali se kremenom, fitiljem ili kapislom.

Moderator: BoB

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Black Powder COLT NAVY '51

Post by Mike_Torello » 16 Oct 2008, 17:09

Poceo sam se intenzivno zanimati za nabavku jednog Colt Navy 51 u .36 ili .45 kalibru i kasnije eventualno jedan sharps =)
sad me zanima koliko bi me ta zelja kostala u slucaju Colt Navy, ono da uzmem "starter kit" + revolver?
colt36L.jpg
colt bi morao biti obavezno sa osmerokutnom cijevi, i sa "okruglim" stitnikom okidaca... ovakav kao na slici
sto mi je jos potrebno? rezervni bubanj? koliko taj sport kosta? kalupi za kugle? isplati li se to raditi sam ili ih kupiti? barut? kapisle?

Hvala =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Black Powder COLT NAVY '51

Post by blackpowder » 16 Oct 2008, 17:52

Moram proznati da me razveselio interes koji ljudi pokazuju za oružje na crni barut. Colt Navy '51 je u cal. .36 . Modeli koje toplo preporučujem su tvornice F.lli Pietta. Pokazali su se kao pouzdani, kvalitetnih materijala i ono što je vrlo važno za prave ljubitelje - vjerne kopije originala. Za početak trebaš dozu za barut, odgovarajuće kugle, mast za brtvljene bubnja (na bazi goveđeg loja i voska) kukuruzna krupica i dozator za nju, kapisle. Sve skupa nebi te trebalo koštati više od 400€. Kokile su od 25-50€ zavisno od proizvođača i vjeruj mi da se ne isplati izrađivati ih sam.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Oct 2008, 18:50

pod kokile mislis na kugle ili kapisle? 25-50€za koliko komada?
moze li opis tocne procedure oko nabave oruzja na crni barut? proces jel... od kupnje do legalnog koristenja... pa to mozemo ubaciti u rubriku sa ostalim dozvolama i raznom dokumentacijom...

ukoliko saznate (iako mi mozete biti tata, nadam se da vam ne smeta ako predjemo na TI?) za koji primjerak navedenog colta da je na prodaju, zelim reci da sam zainteresiran pa ako nije problem da mi javite... pa makar prvo kupio samo revolver a kasnije ostali pribor malo po malo...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 16 Oct 2008, 20:58

kokile su kalupi za lijuevanje kugli. cijena gotovih kalibriranih kugli oko 15€, kapisle oko 5€ za 100kom a barut od 25-70€ za kg zavisno od proizvođača.
što se tiče obraćanja meni osobno može na ti samo otkud ti ideja da ti mogu biti tata? nešto ti se ne sjećam mame ? :A05:
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Oct 2008, 21:02

mislio sam po godinama jel =) vidjeh nekog "dedeka" sa sharpsom na onim slikama pa jel... =) ja sam ipak mlad... tek 28 =)

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 16 Oct 2008, 21:10

Dedek? Dedek? :A27: Ma nema veze zajebavam se. Imam ja kćer malo mlađu od tebe . Imaš gore negdje moj e-mail pa se javi

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 17 Oct 2008, 08:10

Majk polako ulaz u krizu srednjih godina pa misli da je mlad. :A03:
A sto se tice nabave itd, ima nas jos koje zanima takvo oruzje.
Ajde pliz nemojte to mailom razmjenjivati.

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 17 Oct 2008, 08:31

Prema Zakonu o oružju nabava je vrlo jednostavna - kupiš u dućanu prođeš obuku (koju zakon ne predviđa ali ja želim mirno spavati ) i sa računom odeš u tvoju PU u roku 8 dana od kupnje da ga registriraš. Naravno prodavač obaviještava tvoju PU o obavljenoj kupnji tako da registraciju nemožeš izbjeći. PU ti izdaje potvrdu o prijavljenom oružju kategorije C s kojom možeš kupovati crni barut i kapisle.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Oct 2008, 16:03

koliko košta sav taj harač oko obrazaca, biljega, uplatnica i slicno vezanih za kupnju i registraciju?

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 17 Oct 2008, 16:23

oko 100 Kn

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 17 Oct 2008, 18:36

blackpowder wrote: kukuruzna krupica i dozator za nju,
Zbog cega treba ovo ? :A06:

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 17 Oct 2008, 18:48

Revolveri su replike povijesnih originala. kako su nekad revolveri koristili barut lošijih kvaliteta pa je bio voluminozniji nego današnji, korištenjem suvremenih dimnih baruta u bubnju ostaje dosta prostora između baruta i kugle koji se popunjava ili filcanim čepom ili kuku7ruznom krupicom. Kad jednom odrediš pravu mjeru za barut i krupicu naravno da ti treba i dozator . ja osobno barut važem a mjeru za krupicu sam izradio od čahure za teteljugu.
Osnovne mjere sigurnosti nalažu da se barut u bubanj ili u cijev pištolja ili puške sipa iz prozirnog kontejnera gdje je točna pojedinačna količina potrebnog baruta, kako nebi došlo do overdosa.

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 17 Oct 2008, 19:15

Ahaaaa!
Hvala na pojašnjenju !

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Navi 1851

Post by BOXI » 10 Dec 2008, 21:27

Dobro došao u "klub"
Attachments
NAVY1851.jpg
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Navi 1851

Post by blackpowder » 10 Dec 2008, 21:51

Širi se bijeli dim od crnog baruta a nije od kuburašenja! :lol:
čestitam na prinovi! :A25:

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 10 Dec 2008, 21:53

Cestitam! :A28:

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 10 Dec 2008, 23:02

Evo upravo sam saznao da je prinova cal.44 znači mjenjamo mu ime u ARMY. :A25: NAVY je u cal.36

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 10 Dec 2008, 23:10

moja tiha patnja, uz sve sto je BP rekao da je new army bolji zbog zatvorenog rama i precizniji i ovo i ono, meni je ovaj jos uvijek ljepsi =)

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 01 Jan 2009, 11:46

da, stvarno lijep primjerak. Premda mene više pali upravo model s ramom (suprotno od onoga što se Mikeu sviđa)....

Šteta što slika nije malo bolja. Boxi, može li malo bolja slika?

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 02 Jan 2009, 10:11

teško mi je reći da je neki revolver ljepši od drugog. o ukusima ne valja raspravljati. osobno kad se natječem pucam Remingtonom New Army .44 a kad pucam Western Shooting više volim moj Navy 1861 u cal. .36 (nekako mi više paše uz kostim). Hr je još daleko daleko od toga da se ljudi okupljaju u kostimima kao postrojbe iz Američkog građanskog rata gdje se traži povijesna autentičnost oružja i opreme. Nažalost kod nas su i neke "povijesne postrojbe" iz naše prošlosti naoružane PAP-ovkama ili kromiranim M-48.
Svaki vlasnik perkusionog revolvera ubrzo poželi posjedovati još koji model i okušati se u gađanju s njime. Ne zaboravimo da su neki modeli bili avangarda puškarstva u svoje vrijeme a neka tehnička riješenja preživjela su i do danas.

Post Reply