"SNIPER KUP 2013"

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Wagner
Desetnik
Desetnik

"SNIPER KUP 2013"

Post by Wagner » 19 Jun 2013, 14:49

Pozdrav svim snajperistima,
peta je godina za redom kako se na Grobniku puca na velikim udaljenostima. Ovogodišnji "Sniper-kup" se održava u subotu i nedjelju 20.-21. srpnja 2013.
Ovogodišnje izdanje dosta je promijenjeno u odnosu na sva dosadašnja, subota 20.07. je dan rezerviran isključivo za lovačke discipline kojih sada ima tri. Pored "srnjaka" uveli smo i "vepra", oboje na 100 metara a novitet je također i "lisica" na 75 metara u koju se može gađati i manjim kalibrima, ili - ajmo reć "varmint" puškama. Lovačke discipline se više neće gađati iz ležećeg stava nego iz sjedećeg odnosno sa predviđenog naslona, na način da se imitira čeka. Ostali stavovi (stojeći uz pomoć štapa i iz slobodne ruke ostaju isti).

Na 300 metara imamo klasičnu priču u kategoriji "open" i "povijesna puška" a novosti imamo i u finalu ili kako smo ga nazvali disciplini "Long-range" koja se puca na 600m. Nema više papirnate mete sa krugovima i ocjenjivanjem koje se pokazalo nepraktično jer je teško osmatrati pogodke a sa ocjenjivanjem uz pomoć sudaca i usporeno....
Ove godine gađaju se mete promjera 60 cm koje su postavljene na elektronsko-mehaničke uređaje kolokvijalno nazvane "padajuće mete". Kod pogodka u metu reagira osjetljiva elektronika i meta se "ruši" odnosno "pada" što se sa streljačke linije vidi kao nestajanje. Puca se deset hitaca i najveći mogući rezultat je 10 bodova. U slučaju izjednačenih rezultata ide se u raspucavanje dok se ne pojavi razlika.

Najavljene su već sada ekipe snajperista iz nekih zemalja koje do sada nisu sudjelovale pa bi ovogodišnje izdanje moglo biti zanimljivo.

Raspis je u prilogu ispod.
Za sve upite ili pojašnjenja stojimo na raspolaganju. Pravila se neće mijenjati tako da sa "prijedlozima za izmjenu pravila" ne gubite vrijeme. Vidimo se na Grobniku ovog ljeta. Prijavite se što prije da se može odraditi kvalitetna priprema takmičenja.
Pozz, Wagner.
:A25:
Attachments
Dopis snajper kup 2013 hrvatski.pdf
(215.23 KiB) Downloaded 79 times

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: "SNIPER KUP 2013"

Post by lex-lutor » 19 Jun 2013, 15:21

Imam ISTO pitanje kao i prosle godine po pitanju lovackih disciplina :

1. GDJE SPADA SSG-police ili Remington police registrirano kao lovacka puska ?

Prosle godine je ostala rupa u vodi po navedenom pitanju i bilo je nezadovoljstva od strane takmicara, sa potpunim pravom, posto takvo pravilo mora biti jasno i glasno definirano.

I.

Ili treba precizno definirati sto je sportska / takticka puska ili u potpunosti prihvatiti ono sto pise u oruznom listu !!!!????

II.

Onaj tko ima montiranu optiku sa povecanjem vecim od 12 na lovackoj pusci, sto sa njim, glupo bi bilo nedopustiti takmicenje radi tog detalja, jer ce zapravo mnogi sa istom puskom pokusati pucati drugi dan ?

Ovo ne spada u pokusaj izmjene pravila nego u - dodatak pravilnika.... Hahahhaha

:A10: :A10:
Nemoguće je Nemoguće

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 19 Jun 2013, 17:35

vidimo se i ove godine, ipak valja obraniti prošlogodišnji povijesni naslov :idea:
Oštri

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 19 Jun 2013, 23:34

Pozz,
stari dobri lex ni ovaj put nije iznevjerio. Okladio sam se u gajbu piva tko će se prvi javit i evo....dobio ja pivo. Hehehe. Neka, tako i treba.
Redom idemo:
1. Ako je puška registrirana kao lovačka (i ako nije teža od 5 kg) onda evo razloga za neopisivo veselje! Dakle spada u dopušteno oružje za lovačke discipline.
2. Ako optički ciljnik ima povećanje veće od 12x onda ćemo ga lijepo namjestiti po želji strijelca (maksimalno do oznake za 12x) i zalijepiti malu naljepnicu da ga ne može šarafiti dalje. Sudac će imati zadaću kontrolirati prčka li strijelac što oko svog ciljnika u smislu da pokušava zumirati i onda će lijepo (kad sve odpuca, naravno) dobit jedan lijepi komadić plastificiranog papira crvene boje na kojem piše DSQ. Ali uvijek postoji mogućnost da pojede nešto i popije par pivica i da gleda kako pucaju ljudi koji ne pokušavaju prevarit organizatore, kolege, suce i na kraju sami sebe.

Dopuna dopune je usvojena jednoglasno (sa ovim mojim jednim glasom, jer sam trenutno solo). Kako volim kad se slažem sam sa sobom.
:A13:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 20 Jun 2013, 08:48

Bravo Wagner,

Mislim da je to nedostajalo i da trebas dodati u pravila koje si vec zakacio na web, lakse je svima kada sve pise i kada ne treba tumaciti ?

A sto sa puskama koje nisu registrirane ni kao lovacke ni kao sportske, ne bi bila fora da decki iz policije i spec. ne mogu pucati lovacki dio jer sto je veca konkurencija tim je zanimljivije, evo ti razloga za jos jedno pivo?
Nemoguće je Nemoguće

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 20 Jun 2013, 09:11

Good morning kroejša,
dečki iz policije i vojske mogu nastupati ali sa lovačkim oružjem, svojim ili posuđenim. Sa službenim oružjem koje im je na uporabu dala država mogu pucati "open" i kasnije, ako budu dobri i "long range" na 600m. Lovačku priču treba prepustiti lovcima. Konkurencija će biti dobra i sa vojno-policijskim dečkima a i bez njih. Malo po malo se takmičenje profilira, cilj mi je dovesti što više ljudi ali i nekako ih rangirati prema određenim, u svijetu prihvaćenim kriterijima.

:A25:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 20 Jun 2013, 13:33

Coool to se trazi majstore !!!

Treba jos VELIKIM slovima NPOMENUTI da SVI koji zele pucaju 600m za razliku od proslih godina.....

Jel tako ???
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 20 Jun 2013, 13:54

Ovo se zaista zove "moc sugestije"..... :D
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 21 Jun 2013, 08:34

Pozz,
na 600m ide prvih deset (10) strijelaca sa 300m. Razmišljamo o tome da za 600m uvedemo kotizaciju za one koji ne prođu kvalifikacije sa 300m pa da povećamo broj "finalista" koji se žele okušati na 600.
Dakle, ovako nekako: prvih desetorica sa 300-open idu u finale bez da plaćaju kotizaciju a ostali ako žele u finale... 200 kn.
Pošteno?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 21 Jun 2013, 09:25

Lex,
Cekamo "vox-populi"?
I?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 21 Jun 2013, 21:37

Wagner wrote:Pozz,
na 600m ide prvih deset (10) strijelaca sa 300m. Razmišljamo o tome da za 600m uvedemo kotizaciju za one koji ne prođu kvalifikacije sa 300m pa da povećamo broj "finalista" koji se žele okušati na 600.
Dakle, ovako nekako: prvih desetorica sa 300-open idu u finale bez da plaćaju kotizaciju a ostali ako žele u finale... 200 kn.
Pošteno?
NARAVNO DA NE...

MI svi dolazimo na Kovacevmo jer zelimo taj dan pucati dok se cijevi ne rastope, mislim da svatko tko je odvojio dan ili dva a netko jos i par stotina km ZASLUZUJE pucati na 600m. JEDNOM U HR i jednom u godinu je Sniper kup. NEka svi uzivaju i neka se takmice, mnogi to nemaju prilike nigdje probati osim na tom takmicenju. Dignite kotizaciju za 10kn svima i neka svi uzivaju.

Posto ces imati mehanizme mogli bi malo i probati i na 100m sa kratkocjevim oruzjem za zabavu ???????
Nemoguće je Nemoguće

Huntercro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huntercro » 22 Jun 2013, 13:20

ne piše koliko se puta može takmičar prijavit za koju disciplinu? da li maximalno jednom ?

koje su nagrade?

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 22 Jun 2013, 17:39

Nakon odrađenog ekipnog i pojedinačnog dijela na natjecanjima u gađanju glinenih golubova, lovačka društva koja ih organiziraju
obično upriliče i natjecanje na ispadanje, tzv. fair-play.
Možda bi se to moglo i na Kovačevu na 600m.
Uplatiš 50 kunića (ili 80) i pucaš u svakoj seriji do promašaja. :idea:
Oštri

Huntercro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huntercro » 22 Jun 2013, 18:00

100 metri kratka cijev, padajuća meta

10 kn kotizacija, pa da vidiš

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 05 Jul 2013, 17:06

iskreno ide mi na K što vojska i policija(i sam sam) sudjeluje, jer svatko tko se bavi/pokušava baviti streljaštvom zna koliko se mora finncijski "oteliti".

natjecatelji nastupaju sa bitno drugačijih pozicija s jedne strane entuzijasti i umirovljenici, s druge plaćeni profesionalci koji u rukama drže 10 000 € vrijedne sustave koji su vlasništvo države.

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 07 Jul 2013, 17:35

Bilo bi glupo izuzeti vojsku sa natjecanja koje nam je ona omogucila.
Al da pucaju iz vlastitog oruzja to bi vec bilo prihvatljivo

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 Jul 2013, 20:15

Jesu prijave popunjene? Ima nas zaboravnih =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 16 Jul 2013, 21:50

Prijave se bliže kraju, podsjećam da bi se radi bolje organizacije bilo dobro javiti na e-mail, na tel ili na ovom forumu kako bi nam se olakšalo posao. To je važno i radi prehrane, obzirom da je obrok u kotizaciji onda je dosta bitno da se zna koliko ljudi dolazi. Pozz, Wagner.

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 16 Jul 2013, 21:57

Bok Wagner,
da ponovno ne zivkam, za 300m računaj na: Šetinc, Gašparović i Selak, te još Šetinc za povijesnu pušku.
Vidimo se u nedjelju :A25:
Oštri

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Jul 2013, 23:52

Wagner ja mislim da bi bilo u redu da bude naki janko ili gicek na raznju kad se vec toliko raje napalilo na kup. Hrpa mladog luka, mlada janjetina ili prasetina sa raznja i svi sretni do neba ??? Svi ce pamtiti kup bez obzira na rezultat !!!

Mogu li ja kotizaciju platiti u kvalitetnom crnom i brijelom vinu, Refosk mjesan za Borgonjom i Malvazija za ljubitelje bijelog ??
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply