kupnja pištolja za streljaštvo

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
miki 1
Pozornik
Pozornik

kupnja pištolja za streljaštvo

Post by miki 1 » 24 Aug 2013, 13:03

Pozdrav želi bi kupiti nešto bolje za gađanje u mete pa molim što mislite o navedenom pištolju u kalibru 45acp molim mišljenja i savjete i dali se sa njim može normalno pucati i u disciplini 9x19 ili zbog kalibra ima neka ograničenja nisam dugo u streljaštvu pa molim savjet..
http://trgovina.varnost.si/index.php?di ... uct_id=841

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: kupnja pištolja za streljaštvo

Post by lex-lutor » 24 Aug 2013, 13:52

Mislim da ti je pametnije krenuti sa necim jeftinijim i laksim za kontroliranje. 45ACP je skupa za pucanje i to poprilicno u odnosu na 9x19 !!!
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 24 Aug 2013, 14:26

Moj savjet:

Najjeftinija opcija za tekmu koja ima smisla:
Obicna CZ 75 b (9x19), kasnije je malo sredis dodas mikrometarski ciljnik i hogue drske.
O cz 75 se dosta pisalo - bas i nedavno pa istrazi po forumu.

Medjutim, kad si vec bacio oko na vrijedniju stvar i mozes i odlucio si investrirati, evo ti nesto malo jeftinija opcija u istom ducanu:
http://trgovina.varnost.si/index.php?di ... uct_id=851

Vezano za cijene streljiva, i ako ne punis steljivo (sto je sad i onemoguceno zakonom), onda razmisli i o dodatnoj konverziji na mali kalibar - jer je cijena 22lr daleko povoljnija od 9mm.
Za nabavku konverzije - dakle jos jedne cijevi, treba ti jos jedna nabavna dozvola.

Dakle: dvije nabavne, i VK pistolj (9x19) + konverzija 22lr za jeftini trening.
Inace, 22lr ne moze u potpunosti zamijeniti trening za 9mm, ali sa 22lr mozes lijeo izvjezbati okidanje, ciljanje, stav. Kontroliranje trzaja ces morati ipak vjezbati na jacem kalibru.

Edit. (Slazem se s lexom ;) )
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

miki 1
Pozornik
Pozornik

Post by miki 1 » 24 Aug 2013, 16:59

Ok Hvala dečki na pomoči nisam napomenuo da posjedujem čz75,(doduše ona je lovačka i za samilosni),walther target 22lr(to mi je za viježbu i streljanu) 686 sa 6inča cijevi sad sam razmišljao da kupim još jednu 75 i sredim okidanje i sve za sportsko malo je glupo imati dvije mada za različite namjene jer onda bi mogao i ovu prvu srediti i da bude za jedno i drugo, ok znači znam da je 45acp skuplji metak u odnosu na 9mm ali ovaj gan koji sam poslao sliku mi ispada povoljan jer je ispalio oko 200metaka a čovijek je kupio isti takav u kalibru 9mm jer puca jako puno i razlika u cijeni streljiva mu je velika eto zato se sad dvoumim malo pa pitam vas iskusnije i sa više znanja, svako mišljenje i savijet je dobrodošao i hvala na pomoči i savjetima. ili mislite da je bolje uzeti neki colt1911 u kalibru 45 acp za lovačko a cz prebaciti na sportsko i srediti je?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 24 Aug 2013, 17:23

Taknuo si me u zivu ranu sad.....
:mrgreen:
meni je 1911 u 45 acp tiha patnja, ali za sad na dnu liste prioriteta (financijski razlozi)....

Po meni, balisticki efekat vecega kalibra je bolji za namjenu (samilosnog). Radi vecu rupu
Medjutim vidi sam: razlika u tezini, to nosat po sumi, ergonomija rukohvata, velicina.... itd. Ako ti odgovara, napravi tako.

Nego daj ti meni reci kako te sluzi taj walther target 22lr.
Preciznost, grupe, pouzdanost? Koje streljivo koristis?

(na americkim forumima nije bas skupio neke lovorike, ali ameri su optereceni sa high velocity streljivom pa je mozda u tom razlog)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

miki 1
Pozornik
Pozornik

Post by miki 1 » 25 Aug 2013, 16:54

Pozdrav!
Evo taj pištolj je sve u svemu dosta dobar i ima dobre grupe pogodaka na 25m pa čak i brzinskim pucanjem, moje osobne zamjerke su možda malo nekako debeli ali sve u svemu dosta dobar mada nisam ni ja baš ispucao nešto puno jer kratko ga imam i još testiram koji metki mu najviše odgovaraju i sa kojima postiže najbolje grupe..

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 26 Aug 2013, 03:22

O streljastvu ti ne mogu napisati nesto narocito,tu su ti Jolly i Istra experti,ali za samilosni hitac
(neki decki u mom drustvu ga jos zovu ,ocajnicki hitac) bi ti svakako preporucio (jos narocito ako
su svinje divlje u pitanju) 686. Imam i ja takvog S&W, jedino je malo nezgodan za nositi zbog cijevi
od 6'...ja osobno ne bi u gustis za ranjenom svinjom sa 9 ili 45 ACP.
Head in the City. Hearth in the Field.

miki 1
Pozornik
Pozornik

Post by miki 1 » 26 Aug 2013, 10:47

Ok hvala na savjetu jer i meni je malo nezgodan za nositi taj 686 sa 6inča cijevi ali je najsigurniji i najbolji kalibar za samilosni hitac, a gle kupnjom 45acp sam mislio nekako udružiti i jedno i drugo znači preciznost u streljaštvu i opet samilosni hitac mada je isto nepraktičan za nositi ko i 686 ali eto, znam da ga je ovaj kolega koji puca streljaštvo prvo kupio iz razloga što je veči kalibar od 9mm i radi veču rupu u meti i ako razumijete što mislim, e ali on puca jako puno i shvatio je da mu je na godinu dana velika razlika između streljiva 45acp i 9mm i sad ga prodaje po povoljnoj cijeni, a on je kupio isti takav ali u kalibru 9mm, inače što se mene tiče osobno mi je čz75 isto jako dobar samo ga doraditi u sportsko i nije velika investicija mada mi je glupo imati dva cz 75(za samilosni i za sportsko) jedino preraditi ga i imati za oboje a i što če misliti u mupu ako kupim još jednu čz75 mada su za različite namjene zato bih nešto drugo a opet mi se ne baca puno novaca u nepovrat, nisam dugo u streljaštvu zato je svaki savjet dobrodošao..

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 26 Aug 2013, 23:08

Mudro zboris! Eh da i ja bih jako volio imati 45-icu.
Head in the City. Hearth in the Field.

Post Reply