DVA BUBNJA ILITI CILINDRA ZA REPLIKU COLTA U KALIBRU .45 LC

Mijenjaj, kupuj, prodaj... a nabolje poklanjaj :-D
Post Reply
Gorky
Pozornik
Pozornik

DVA BUBNJA ILITI CILINDRA ZA REPLIKU COLTA U KALIBRU .45 LC

Post by Gorky » 24 Sep 2013, 21:29

Prodajem dva nova,ne korištena nikada, cilindra iliti bubnja za repliku Colta,marke UBERTI u kalibru .45 Long Colt.
100 € kom.Imaocu dozvole,dakako.....
info na 091 5289688 Željko
Držimo oružje u hladnjaku.Za hladno oružje ne treba dozvola !

Gorky
Pozornik
Pozornik

Re: DVA BUBNJA ILITI CILINDRA ZA REPLIKU COLTA U KALIBRU .45

Post by Gorky » 28 Sep 2013, 10:13

Sjetio sam se da bi bilo dobro dodati i fotografije predmetnoga oglasa,pa evo i njih!!!
Mada znam da ovo interesira samo mene i još možda dva-tri čovjeka u RH,ali nikad ne reci nikad !
Možda se i ja iznenadim jednom pozirivno !?
Attachments
DSC00006.JPG
DSC00027.JPG
DSC00035.JPG

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 11 Oct 2013, 00:38

Volio bi vidjeti sliku cijelog guna. Mocno izgledaju ovi bubnjevi ovako napunjeni.
Head in the City. Hearth in the Field.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 11 Oct 2013, 04:40

BoB wrote:na slici nema krune s iglama, ide i to pretpostavljam? za koji model je prilagođen ili tek čeka prilagodbu.
kad bi bila konverzija perkusionog, onda vec po kalibru mozes doci do nekih zakljucaka. (army cal 44 / navy cal 36)

Medjutim, mislim da to nije konverzija perkusionog revolvera, vec da je to bubanj za model od nekog colta na cjeloviti metak.
Sto ujedno znaci da je to oruzje "B" kategorije.

Prvi je colt 1873, peace-maker, na cjeloviti metak, najpoznatiji, ikona divljeg zapada u ruci John Wayna.
Medjutim, bilo je i drugih modela. Inace - baceni su na trziste kad je licenca za cjeloviti metak istekla smith i wessonu, tako da je sve bilo spremno za proizvodnju u tom trenmutku.
Paralelno s tim, bacena je tad na trziste ogromna kolicina konverzisjkih bubnjeva za perkusione revolvere kojih je bila velika kolicina u uporebi.

Gorky bi bas mogao potvrditi da li sam u pravu (ako je to za colt iz 1873), odnosno staviti koju sliku.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Gorky
Pozornik
Pozornik

Post by Gorky » 28 Apr 2014, 15:32

Sorry Jolly,ali sad sam tek vidio tvoj post.
Imaš pravo!
Ovdje se radi o "Peacemaker"-u,model 1873 by Uberti...dakako i da,to je model na cjeloviti metak.
Evo da stavim i poneku fotografiju istoga,stvarno bi i to bio red.Hvala na skretanju pažnje na isto.
Nego Jolly,vidim da i tebe kao i mene zanimaju "te stvari" sa "Divljeg Zapada" i sve rekao bih u svezi njega,kao takovog!?
Hajde mi se javi na : zeljac24@gmail.com,ako želiš naravno...vidim da imamo o čemu razgovarati!
Ja bih najviše volio kada bismo i mi u RH,ili barem u Zagrebu,imali nešto ovome slićno: http://www.sassnet.com/,ako ne i društvo kao takvo,pa ako te to interesira i više si nego dobro došao !?
Attachments
MyCattleman by Uberti.jpg
MyCattleman by Uberti2.jpg

Post Reply