Puska: Lovacka etika - tradicija - ili?
Re: Puska: Lovacka etika - tradicija - ili?
Kod mene u lovu šminke nema, kamenjar je surov i ne prašta. Ako ćeš u pogon pogotovo. Prefina odjeća i skupa puška jednostavno nemaju smisla. Tko voli nek izvoli, meni treba pouzdana oprema za što manje novaca jer na kraju svakako uništim sve. Lovci u unutrašnosti kvalitetne gojzerice nose po par godina, moje su za najviše dvije sezone pokopane, da su ne znam kakve. Usput, zna li netko gdje nabaviti dobar kombinezon u lovačkoj zelenoj boji??? Imam jedan plavi koji je vrhunski ali mi nije baš za lov, htio bih isti ali zeleni. Radila je neka firma kod nas.
Tu te potpuno razumijem!Hawk wrote:James... ma donekle se slažem... ali... Lov je skupi sport, a lovačke hlaće i jakna ne moraju koštati puno,James wrote:...naravno da su traperice nedopustive, ali ako čovjek voli a nema mogućnosti, mislim da i ako obuče nešto militarije ne bi ga sad trebalo kritizirati.
pa mislim da bi svi koji hoće loviti to mogu priuštiti... ja sam jedan od tih kojima militarija smeta... a zašto...???
Znam da u ratu nismo bili dobro opremljeni, morali smo koristiti i lovačku odjeću, jer nije bilo dovoljno vojničke,
a onda poslije rata, odjednom se pojavilo more te vojničke odjeće i do danas se nove novcate uniforme izvlače iz nekih bunkera,
koje je neko dobro napunio u ono vrijeme dok mi nismo imali presvlake... Eto zato me to smeta, a pretpostavljam to smeta i druge.
Prije rata, ja sam u USA u Army shopovima kupovao američke vojne odore, uživao sam loviti u njima,
ali poslije rata ni pijan se nebi pojavio u tako nečem u lovu...
Pozdrav!
Gospodo,lov nije socijalna kategorija.Ne vrijeđam,samo konstatiram.
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
Nije, ali ne mora se biti tajkun da bi se išlo u lov. Kod mene je članarina 750 kn, odjeće kad nađem dobre i jeftine kupim više i miran sam. Pušaka imam koliko hoćeš ali ni jedna nije skupa šminka. Radne su sve. Nije nam svima isto niti svi shvaćamo lov jednako. Neko ide samo u komercijalu, troši velike novce i samo to smatra lovom. Ja kad s društvom odem u brdo, još ako ostanemo u staroj kamenoj kućici uz vatru...to nema cijene. Za lov i uživanje potrebno je dobro društvo, malo opreme i ispravna puška. Ne moraš imati Blaser i "prijatelje" koje si kupio novcem ili položajem.
O tome bi se dalo dosta pricati, u nekim djelovima lipe nase je lov do nedavno bio potreba radi hrane i nista vise od toga, sa druge strane u krajevima koji imaju tradiciju jos iz Austrougarske lov je ipak shvacen kao sport sa gospodu koja si je to mogla priustiti. Treba moci razumijeti i jednu i drugu stranu kao i to da se neke navike ne mogu promjeniti preko noci....SSG wrote:Gospodo,lov nije socijalna kategorija.Ne vrijeđam,samo konstatiram.
No kako mi se cini u HR ce Lov opet postati potreba radi hrane i prezivljavanja....
Nemoguće je Nemoguće