Takticki ciljnici Millett

Odjeća, obuća, lovačka i vojnička oprema, oprema za preživljavanje...
Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Takticki ciljnici Millett

Post by Woolf Blaser » 22 Oct 2013, 06:20

Molim cijenjene kolege sa foruma koji imaju iskustva sa taktickim
ciljnicima Millett da napisu nesto o svojim iskustvima.
Osobno nemam nikakva iskustva s njima.
Hvala.
Head in the City. Hearth in the Field.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Takticki ciljnici Millett

Post by lex-lutor » 22 Oct 2013, 09:54

Mislis li na opticke ili otvorene ??
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 22 Oct 2013, 11:34

Na opticke . Jos bi se nadovezao na pitanje pa me zanima u kojoj su klasi te optike
otprilike, naspram drugih optika!?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 22 Oct 2013, 11:50

MILLET NE radi svoje optike, ako se ne varam za njih to radi Bushnell ili neka treca frima, sada ne znam tocno ali ako malo pogledas detalje pronaci ces tocno tko se krije u magli. Imam to negdje na HD-u ali prije ces ti naci na netu nego ja na svom hardu...

Sto se ti sekiras oko toga, ako se ne varem ti si preko bare a tamo barem imas izbor PRAVIH igracki, osim toga mozes kupiti I-klasu neke EU optike za manje love nego sto kosta u EU !!!
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 22 Oct 2013, 12:07

Bas zato i pitam! Pogledao sam na netu, ali znas kako je, drugacije je ako je to neko koristio, pa napise
svoja iskustva. Naiso sam (valda zbog te depresije sto vlada u USA) na Mileta 5-25 ; 56! Ima sve te turete,
podesavanje paralakse, osvetljenu koncanicu, tubus od 35 mm, isporucuje se u koferu sa dodatkom za okular,
prstenovima za montazu...i sve to za 450 $(plus porez 13 posto), a ,zadnja cijena, je bila oko 800 $ !
Pitao sam u trgovini, vele da nemaju ugovor sa tom firmom, tj nece biti optika u trgovini da se moze
pogledati, ali je mogu naruciti, a naravno u tome slucaju je moram kupiti. Pomislio sam ( s obzirom da nemam
vremena za to) da je stavim na neku varmint pusku, kad se vec ne bavim streljastvom, jel mi je
cijena vise nego ok, ali kao sto rekoh nemam pojma o tim optikama!

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 22 Oct 2013, 14:45

Woolf Blaser wrote:Bas zato i pitam! Pogledao sam na netu, ali znas kako je, drugacije je ako je to neko koristio, pa napise
svoja iskustva. Naiso sam (valda zbog te depresije sto vlada u USA) na Mileta 5-25 ; 56! Ima sve te turete,
podesavanje paralakse, osvetljenu koncanicu, tubus od 35 mm, isporucuje se u koferu sa dodatkom za okular,
prstenovima za montazu...i sve to za 450 $(plus porez 13 posto), a ,zadnja cijena, je bila oko 800 $ !
Pitao sam u trgovini, vele da nemaju ugovor sa tom firmom, tj nece biti optika u trgovini da se moze
pogledati, ali je mogu naruciti, a naravno u tome slucaju je moram kupiti. Pomislio sam ( s obzirom da nemam
vremena za to) da je stavim na neku varmint pusku, kad se vec ne bavim streljastvom, jel mi je
cijena vise nego ok, ali kao sto rekoh nemam pojma o tim optikama!
prika... optička stakla su jako skupa a njihova obrada još i višestruko skuplja tako da za te novce možeš dobiti samo nekog nadrkanog plastikanera od kojega te oko zaboli nakon 20 sekundi a končanica skače več na 10 x povečanja !!
bez jedne solidne američke plače se optika ne kupuje...

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 22 Oct 2013, 23:29

Za taj novac ima i Karl Zeiss konquest, ima i Swarovski, ima i IC 1 plus sa montazom,garancijom i koncanicom
u dvije boje za 299 $ !? Jel su i to ,plasticni nadrkanci, ili sto!? Takve optike imam, ali htio sam nesto
za varmint! Posto to nije nista drugo nego zajebancija ne mislim davati previse novaca za to,
a ova Millett ima vise nego sto mi je potrebno i sto mi je najvaznije nije skup!

Na netu sam pogledao sto pise i sto govore o tim optikama, medjutim jedno je kad trgovci
i proizvodjaci hvale neki proizvod, a nesto sasvim drugo kad o tome govori netko tko je to
koristio !

Iz toga razloga sam zamolio ako netko sa foruma ima iskustva sa tim optikama da napise
svoje impresije i na cemu bi bio vrlo zahvalan!

Lijep pozdrav.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 Oct 2013, 10:32

JA da sam na tvom mjestu kupio bih bez puno razmisljanja, 99% sam siguran da je to neki Bushnell samo sa natpisom Millett !!!
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 25 Oct 2013, 12:11

O.K. Lex. Optika je ,made in USA,, tako da mi ima smisla da je, kako ti velis Bushnel radi za njih.

Da postavim pitanje drugacije; Da li bi na (recimo) cinjenicu da ju Bushnel radi za njih, trebao gledati
pozitivno ili sa odredjenim oprezom!?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Oct 2013, 13:36

Pocinjes glumiti Amere ili Kanadjane, Ovi sjevernije su ipak vise Evropski nego oni dolje, sto ti se dogadaj...

Covjece pa rentu stana placas dva puta vise nego tu optiku a ti jos razmisljas DA ili NE....ako ti se ne bude svidjela uvijek je mozes meni poslati za iste novce i jos ce nam ostati za Janjetinu i vino kada se nadje domaci kupac !!!
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 26 Oct 2013, 00:26

Pa sto mi odma ne velis! He,he,he...da narucim odma dvije !?
Mozda dobijemo jos popusta...

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 26 Oct 2013, 05:57

Pa i ja sam zainteresiran... sad si vec na sasvim solidnom putu da dobijes popust!
3 komada.... (Lex, ti, i ja)

Inace, na Americkom kontinentu je jaka ponuda na trzistu, (konkurencija) i jaka je kontrola kvalitete.

Moje iskustvo sa Kineskim proizvodima kupljenim u USA (cak i kad bi ovo bio Kineski, sto vjerojatno nije)... je da su
izuzetno dobri.

Recimo, kupio sam u USA - "toshiba" laptop, made in China, i nemam zamjerke.

Da zakljucim, ako se u jednom trenutku nadjes u Hrvatskoj, i ne znas sto da napravis sa tom optikom, ili budes imao jednu viska - samo mi se javi.

Rezervirano!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 26 Oct 2013, 16:31

Da je ,made in China, ne bi ju kupio. Ali dobro velis, punuda je zbilja velika a cijene su jako povoljne.
Recimo IC uredjaji (ja ih ne koristim) su cak do tri puta jeftiniji nego isti kod nas. Ova optika je
kostala (zadnja cijena za koju znam) oko 800 $ plus porez(ovdje porezi nisu uracunati u cijenu jel
su razliciti u svakoj pokrajini, a ima i pokrajina u kojima Drzava toliko dobro zaradjuje da je porez
nula,tj uopce ga nema. Ja sam te ,srece, da sam u pokrajini gdje je porez najveci, ali i to je prihvatljivih
13 posto. Luopold Mark IV ( kakve ima nasa policija na TRG- ovima je oko 700 $. Ovaj Millett mi
je privukao paznju i zbog toga sto daju garanciju i ako ga stavis na ,50 BMG, moze se birati i varijanta
koliko od MOA zelis klickove i kakvu koncanicu, a nitko ozbiljan ne bi stavljao nesto sto nije
cvrsto i pouzdano u tubus od 35 mm! Inace se zna sto Millett proizvodi ovdje u vojnom programu.
Ponavljam da trebam optiku za varmint, a ne za vrhunsko streljastvo, s time da na pusku jos ide
muzlle break koji jos dodatno ublazava trzaj za oko 35 posto.
Usput, taj muzlle break i estetski dosta lijepo izgleda, jednostavno se natakne na cijev, ucvrsti
sa cetiri vijka ispod...ako ga zelis skinuti jednako je jednostavno...
U HR sam trazio nesto slicno za Sako 338 Win Mag jel mi je trzaj bio malo prejak, a nikako nisam
zelio da mi se narezuju navoji na cijevi, nasao sam dobar muzlle break u Sloveniji, ali ga nisam
kupio jel je cijena bila preko 2000 kn!!! Malo za usporedbu, ovaj ovdje kosta fck 15 $ !!!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 26 Oct 2013, 16:48

Dobro a koju pusku slazes?
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 26 Oct 2013, 17:30

Nista posebno, svidio mi se jedan Browning varmint, malo ,laksa, cijev od 22 incha (56 cm),
Jako lijepi kamuflazni kundak (naravno da vise volim drvene, ali jednostavno sada zelim takvu
pusku), cal 308 Win, promjenit cu okidanje ( Canjar, postupak je jednostavan) , muzlle break,
dodatna alkica za bi-pod Haris, Picantiny sina, zato mi je i interesantan izmedju ostalog taj
Millett jel se isporucuje sa prstenovima 35 mm i samo ga postavim na Picantini...jos samo da
se pobrinem za neke interesantne ,mete, (tezi dio) i tri dana cu sam sebi govoriti ,Vi, kad se vidim
u odrazu ogledala. Don't worry dude, it will take as only 3 different transportation
vehlices and just bit more than 5 hours to get us at the spot! The Games
can Begin!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 26 Oct 2013, 17:47

Lijepo.
Kad sve poslozis - podijeli sliku s nama.
I obavezno sliku mete... I detalje o streljivu koje si koristio.

:A28:
Turn better into best!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 26 Oct 2013, 18:03

Hocu,detaljno! Prvobitno stanje i nakon ,castom made,! Nije Bog zna sto ali me jako veseli!
Zao mi je sto vjerojatno nitko ne koristi Millett kod nas pa ne znam gotovo nista o njemu, a ovo
je jedini forum na kojem sam i to mi je i vise nego dovoljno!

He,he,he...znaju nasi decki valjda kakav je Millett pa se odgovor sam po sebi namece! :A24:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 27 Oct 2013, 09:32

Woolf Blaser wrote: Zao mi je sto vjerojatno nitko ne koristi Millett kod nas pa ne znam gotovo nista o njemu...
Imas pm.
Turn better into best!

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 27 Oct 2013, 23:34

Bio sam u istoj dilemi u vezi millett-a,nitko ga nije imao pa sam malo prošao sniper hide,long range hunting i druge američke forume,postavio temu millett ili vortex i odlučio se za vortex vipera na preporuku članova foruma i nisam požalio, u poređenju sa svojim leupoldom vx3 ne vidim razliku u kvaliteti,naručio sam još jednoga.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 28 Oct 2013, 02:26

Koje su karakteristike tvojeg Vortexa ? Ucinio sam slicno sto i ti i dobio obrnut odgovor!
Ostajem pri Millettu, ocijenjen je vrlo visoko, tj za njegove mane smatraju veliku tezinu, debljinu
tubusa (sto po meni nije mana, jel ako je mehanizam clickova robusniji, moze biti samo cvrsci),
takodje vele da je montaza preslaba za jace kalibre, cak i ako je zategnes maximalno ( 26 pounds ),
ali ni to nije problem, montazu cu kupiti od Leupolda, njihova izdrzi 50-icu bez problema i jos
se zale na uputstvo za upotrebu. U usporedbi sa Night Force otprilike u njegovu korist idu mane
od Milletta i to je sve. Na kraju usporedba dolar za dolar, apsolutna prednost Milletta.

Post Reply