Na zapadu... nešto novo...
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Re: Na zapadu... nešto novo...
Cijene kuca nisu takve, jos su vece! Rentanje stana je isto nesto vise. Znam ponesto o tome
jel kad sam dosao ovdje nisam odmah mogao naci posao u struci pa sam radio u gradjevini,
a gazda se izmedju ostalog bavio prodajom nekretnina. Ima dosta nasih ljudi koji imaju jako
lijepe kuce, a ne rade nikakve posebne poslove. Ovdje je dobro biti obrtnik, obrtnici ovdje imaju
kucerine sa bazenima i nekoliko garaza. Na pocetku sam se zaprepastio koliko ovdje kostaju
usluge vodoinstalatera i koliko dobro zaradjuju! Normalno da je daleko od toga da je savrseno,
ali da mozes voditi pristojan zivot i lijepo ustedjedi ,da,moze se. U biti si to dosta dobro
opisao,recimo dvoje, sa sedam milja mjesecno,imas stancinu u zgradi sa bazenom...za hranu
da fino papas svaki dan(ukljucujuci sladoled,kolace,voce,napitke...600-700$! Kad ti dopizdi
hladnoca i kad imas produzeni vikend odes sa zenom na Karibe(cetiri dana,avion,hotel sa
cetiri zvijezdice,1500$), kupis zeni cipele Manollo Blahnik (700$),sebi bench rest optiku Night
Force 6-32;56 sa osvjetljenom koncanicom(1300$) potrosis na koktele i vecere jos par stotina
i jos ti na kontu ostane tisucu dolara! E sad,jebem li ga,tada lako podneses kad si daleko od
domovine.
jel kad sam dosao ovdje nisam odmah mogao naci posao u struci pa sam radio u gradjevini,
a gazda se izmedju ostalog bavio prodajom nekretnina. Ima dosta nasih ljudi koji imaju jako
lijepe kuce, a ne rade nikakve posebne poslove. Ovdje je dobro biti obrtnik, obrtnici ovdje imaju
kucerine sa bazenima i nekoliko garaza. Na pocetku sam se zaprepastio koliko ovdje kostaju
usluge vodoinstalatera i koliko dobro zaradjuju! Normalno da je daleko od toga da je savrseno,
ali da mozes voditi pristojan zivot i lijepo ustedjedi ,da,moze se. U biti si to dosta dobro
opisao,recimo dvoje, sa sedam milja mjesecno,imas stancinu u zgradi sa bazenom...za hranu
da fino papas svaki dan(ukljucujuci sladoled,kolace,voce,napitke...600-700$! Kad ti dopizdi
hladnoca i kad imas produzeni vikend odes sa zenom na Karibe(cetiri dana,avion,hotel sa
cetiri zvijezdice,1500$), kupis zeni cipele Manollo Blahnik (700$),sebi bench rest optiku Night
Force 6-32;56 sa osvjetljenom koncanicom(1300$) potrosis na koktele i vecere jos par stotina
i jos ti na kontu ostane tisucu dolara! E sad,jebem li ga,tada lako podneses kad si daleko od
domovine.
Head in the City. Hearth in the Field.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Na Istoku nista novo http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=710745
eee... počeli smo pomalo zaboravljati... nije Zadar bija pošteđen u agresiji...Woolf Blaser wrote: ...Ne bi dao svoj Zadar!? Pitao bih te da si zivjeo u istocnoj Slavoniji, poharana ratom, unistena
industrija, nema posla, a nemamo ni turista! ....
a i u Slavojini turista ima svake godine sve više...
pazi... ja živin daleko bolje nego prosječni kanađanin, ali ne zato što san dobar s političarima, nego baš zato što nikada nisan bija.Woolf Blaser wrote:...Nemoj mi molim Te samo pricati kako je bajno u Hrvatskoj, mozda Tebi je(nadam se),ali
je neusporedivo vise onih kojima nije dobro, a nazalost nemaju se ni ceku dobrom nadati.
Ja san davno u Yugi vidija kakvi "vetrovi duvaju" i otisnuo se u svit trbuhom za kruhom. Znači sve što sam zaradija, zaradija sam vani,
a sve to investira samo doma, ili na NYSE.
Usput samo da nadodan, moja familija ni jednog dana nije izbivala iz Zadra za vrime agresije (a mogla je),
nego kad je tribalo braniti familiju i Zadar, ja san reka firmi da obustavi moju plaću, jer ja neko vrime neću moći raditi...
a ta plaća je bila 7500 E mjesečno (Permanent Pay)
ma nije da se ja tebi ili ikome triban opravdavati, ali eto, čisto da ne srljamo ukrivo...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

HAWK...nesto mi mirise da si sljakao na Allseas ili Transocean drillingu, a kako ti je isao "stock" market to me zanima alu uz pivu .... 
Nemoguće je Nemoguće
nisan... ali nisi ni daleko... more uz pivo...lex-lutor wrote:HAWK...nesto mi mirise da si sljakao na Allseas ili Transocean drillingu, a kako ti je isao "stock" market to me zanima alu uz pivu ....
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Ja placam gradele i koju bukaru crnoga...