Procijena vrijednosti pištolja u Zagrebu(Hrvatskoj)

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
zzoff
Civil
Civil

Procijena vrijednosti pištolja u Zagrebu(Hrvatskoj)

Post by zzoff » 12 Nov 2013, 12:09

Molim nekoga ako ima informaciju gdje se može dobiti objektivna procjena vrijednosti oružja u gradu Zagrebu(Hrvatskoj)
Hvala unaprijed

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Re: Procijena vrijednosti pištolja u Zagrebu(Hrvatskoj)

Post by technotronic » 12 Nov 2013, 12:52

Stavi u oglasnik pa vidi koliko najvise mozes dobit, i tocno toliko vrijedi, a ne onoliko koliko ti ili netko drugi mislis da vrijedi. Kupac i stanje na trzistu odredjuju cijenu robe.

zzoff
Civil
Civil

Post by zzoff » 12 Nov 2013, 18:34

Hvala na odgovoru ali rado bih odnio na procjenu jer je pištolj malo specifičan....browing sa ugraviranom svastikom....zanima me da li je to neki primjerak koji ima dodatnu vrijednost z bog starosti,porjekla,povjesti.......

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 12 Nov 2013, 21:50

Stavi tu slike i sigurno ce se javit netko tko zna koliko vrijedi.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 12 Nov 2013, 21:55

zzoff wrote:Hvala na odgovoru ali rado bih odnio na procjenu jer je pištolj malo specifičan....browing sa ugraviranom svastikom....zanima me da li je to neki primjerak koji ima dodatnu vrijednost z bog starosti,porjekla,povjesti.......
Stavi slike i vjerovatno ces dobiti neku okvirnu cijenu, vrijednost ovisi o modelu i stanju , ako nije u originalnom stanju nema neku posebnu kolekcionarsku vrijednost.
Attachments
Jel se mozda radi o ovakvom pištolju?
Jel se mozda radi o ovakvom pištolju?
Last edited by Berto on 12 Nov 2013, 22:19, edited 1 time in total.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 12 Nov 2013, 22:17

Objektivna ti procjena zavisi jako od toga je li objektivni procijenitelj kupac ili prodavač. Omjeri procijenjene vrijednosti su više nego impresivni.

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 13 Nov 2013, 08:26

oko 1000 kuna... to ti je jedan od najproizvođenijih pištolja na svijetu, služio u 50-ak vojski svijeta u WW II, ima ga ko pljeve na svakom koraku, sa i bez wehrmachtovih štambilja, to ti je u kratkom oružju pandan tanđari, najkorištenijoj pušci onog doba, i što god imala na sebi, ne može koštat iznad 100 eura... to oružje je premlado da bi bilo staro, prestaro da bi bilo interesantno za današnju uporabu, a i preproizvođeno da bi imalo kolekcionarsku vrijednost... da je u pitanju Walther p38 ili Luger ''roda'', bilo bi to već druga stvar, ovako, nažalost ništa posebno....

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 13 Nov 2013, 10:38

technotronic wrote:oko 1000 kuna... to ti je jedan od najproizvođenijih pištolja na svijetu, služio u 50-ak vojski svijeta u WW II, ima ga ko pljeve na svakom koraku, sa i bez wehrmachtovih štambilja, to ti je u kratkom oružju pandan tanđari, najkorištenijoj pušci onog doba, i što god imala na sebi, ne može koštat iznad 100 eura... to oružje je premlado da bi bilo staro, prestaro da bi bilo interesantno za današnju uporabu, a i preproizvođeno da bi imalo kolekcionarsku vrijednost... da je u pitanju Walther p38 ili Luger ''roda'', bilo bi to već druga stvar, ovako, nažalost ništa posebno....
Čovjek nije stavio ni sliku ni potvrdio da se radi o tom pištolju, a što se tiče procijene bez slike se ne može odredit ni okvirna cijena.
U svo dužno poštovanje ovdje si nadrobio gluposti i gluposti , inace Browning Hi Power - wehrmacht Pistole 640(b) je proizveden za vrijeme njemačke okupacije u oko 319 000 primjeraka za razliku od Walthera P38 koji je proizveden u Waltherovoj tvornici - 584,500+ , u Mauserovoj tvornici 323,000 i u Spreewerk tvornici 283,080 kom i cijena mu je slična kao za prosječni walther p38 i ima istu kolekcionarsku vrijednost. A to što se pištolj proizvodi i dan danas sitno izmjenjen govori o kvaliteti tog pištolja.
S druge strane kad govoriš o tanđari , ako misliš na pušku Mauser K98 ili M98 ili Gew98 , nađi mi jednu u originalnom stanju(dobrom) nediranu numergleich ispod 300 eura.

A svaka stvar vrijedi onoliko koliko novaca možeš za nju dobit, cijene oružja u Hrvatskoj su drastično pale tako da se pojedini primjerci mogu kupiti za malo novaca jer ljudi nemaju ni za kruh, daleko ispod njihove realne cijene.

BTW: koja bi onda bila tvoja procijena za ovu futrolu?
Attachments
Hi power fut.jpg
hi power futrola.jpg

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 13 Nov 2013, 13:08

Pa ne mora niti stavit sliku, imao sam više takvih u rukama, znam kako izgledaju, a i cijene im znam... evo, proizvedno ih je 1 000 000 +, a pogledaj u kojim zemljama su se sve koristili ili se još koriste... pištolj je solidan, ali ništa posebno, pucao iz njega više puta...

http://en.wikipedia.org/wiki/Browning_Hi-Power

o futrolama nemam pojma....

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 13 Nov 2013, 14:38

technotronic wrote:Pa ne mora niti stavit sliku, imao sam više takvih u rukama, znam kako izgledaju, a i cijene im znam... evo, proizvedno ih je 1 000 000 +, a pogledaj u kojim zemljama su se sve koristili ili se još koriste... pištolj je solidan, ali ništa posebno, pucao iz njega više puta...

http://en.wikipedia.org/wiki/Browning_Hi-Power

o futrolama nemam pojma....
Govorimo o wehrmachtovim inacicama njih je bilo oko 319 000 , ne govorimo o modelima izrađenima poslije 1945 njih ima jako puno , a pištolj se proizvodi od 1935 + do dan danas i i da je samo solidan ne bi se i dan danas proizvodio i ne bi ga toliko država koristilo, ako misliš procjenu davati bez slike ili bez da nešto imaš u ruci onda je to najstručnija procjena koju sam vidio s obzirom da čovjek nije ni rekao o kojem se pištolju radi , možda se radi o FN Browningu 1910/22. sa wehrmachtovim oznakama.
Ne mješaj kolekcionarske primjerke sa onima proizvedenim u novije vrijeme. A novi takav pištolj se i dan danas prodaje za 1069,99 usd http://www.browning.com/products/catalo ... 51&tid=001
Takvi se kod nas nalaze po oglasnicima i vrijednosti su im od 1000 kn do 3000kn za rabljene, osim ako ne misliš na argentinsku proizvodnju FM oni su puno lošiji jeftiniji.
Last edited by Berto on 13 Nov 2013, 14:55, edited 1 time in total.

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 13 Nov 2013, 14:48

Ako je????:
Browning HP 35 - 2500 kuna ako je onaj s fotografije, cijev?
Futrola - 1000-1500 kuna, nekada su futrole skuplje od oružja.

Svaki predmet ima svog kupca, ovisno o intenzitetu želje i finacijskoj mogućnosti.
Pravo kolekcionar će uvijek kada se odluči pronaći novac, to vam je kao kod pušača, iako nema za hranu, uvijek će izdvojiti za
dnevnu dozu nikotina (1-2 kutije) :mrgreen: .

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 13 Nov 2013, 14:52

Luger wrote:Browning HP 35 - 2500 kuna ako je onaj s fotografije, cijev?
Futrola - 1000-1500 kuna, nekada su futrole skuplje od oružja.

Svaki predmet ima svog kupca, ovisno o intenzitetu želje i finacijskoj mogućnosti.
Pravo kolekcionar će uvijek kada se odluči pronaći novac, to vam je kao kod pušača, iako nema za hranu, uvijek će izdvojiti za
dnevnu dozu nikotina (1-2 kutije) :mrgreen: .

Potpisujem , ja cu uvijek naci neku lovu za Luger

Futrola je moja a pištolj je samo uzet kao primjerak sa interneta.
U futroli je bio Vis radom iako je futrola od Hi powera.

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 13 Nov 2013, 14:58

Luger ima isti utjecaj na mene. Tražim futrolu za Luger iz 1939. godine, vidio sam ih nekoliko na sajmu u Šempeteru pri Novoj Gorici,
ali talijani drže cijene + 350 eura, pa ih samo gledam :cry:
Inače, sajam je 17.11.2013. organizira ga udruga Soška fronta, pregršt je zanimljivih stvari, od iskopina, poželjno je prethodno cijepljenje protiv tetanusa, pa do moderne militarije.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 13 Nov 2013, 15:10

Luger wrote:Luger ima isti utjecaj na mene. Tražim futrolu za Luger iz 1939. godine, vidio sam ih nekoliko na sajmu u Šempeteru pri Novoj Gorici,
ali talijani drže cijene + 350 eura, pa ih samo gledam :cry:
Inače, sajam je 17.11.2013. organizira ga udruga Soška fronta, pregršt je zanimljivih stvari, od iskopina, poželjno je prethodno cijepljenje protiv tetanusa, pa do moderne militarije.
Bio sam tamo u 3 mjesecu , ima svega ali su malo preskupi za moj ukus što se tiče futrola.

fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

Post by fuckdea » 20 Nov 2013, 14:31

čuo sam kako je nekolicina njemačkih komandosa iz romelovog afričkog korpusa, i to pri kraju afričke turneje 1942 godine u završnim fazama često koristili upravo takvo oružje... a ne klasično njemačko...

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 20 Nov 2013, 18:27

Ovo je tocno, ali nije nista neobicno.
Recimo kad su njemci zauzeli cehoslovacku - bez puno rasmisljanja su stavili na koristenje ceske mausere m24 (7.9x57), wermachtu i kome god je trebalo. Uz kompletnu mobilizaciju i integraciju ceske vojne idustrije u njemacku ratnu masineriju.

Slicno tome:
Browning 35 HP, prozivodio se u Beligiji, tvornici "Fabrique National" - FN, koja je pocela sa prozivdonjom browninga HP - 1935 godine. (Browning 9mm GP - Grand Puissance "high power)

Kad su njemci okupirali Beligiju, naravno, nastavili su proizvodnju ovog pistolja, koji je jos u ono doba imao "high capacity" magazin sa 13 metaka, korisitio je isto standardno streljivo kao Njemacka (9x19), i uslijed tog bio je vrlo popularan i omiljen u Njemackoj vojsci.

Proizvodnja vjerojatno nije mogla pokriti potrebe cijelog wermachta - pa su ga dobijale elitne trupe (ovo je moja pretpostavka), pa tako lako moguce i Romellovi "specijalci".

Inace - proizvodio se u dvije varijante: standard (sa fixnim nisanom) i druga varijanta sa "adjustible rear sight" model, sa zadnjim nisanom koji je bio bazdiran do udaljenosti 500 mtr.

S druge strane Atlantika - proizveden je u Kanadi (Inglis) za saveznicke trupe, pod browningovom licencom, naravno.

Tako da su ga u 2. sv ratu, proizvodile obje strane.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Post Reply